Gå til innhold

Pentium D 3.0 eller X2 3800+


Vaden

Anbefalte innlegg

Eg har tenkt å kjøpe ny PC. Eg har alt klart utenom prosessor og hovudkort. Hovudkortet blir lett og finne så fort eg bestemmer meg for kva prosessor eg vil ha.

 

PCen blir brukt til mykje rart som surfing, spilling, serie sjåing, +++

 

Kva av desse to prosessorene bør eg kjøpe? Noken som har noken erfaringer når det gjelder desse cpuene når det gjelder spill?

 

Takker på forhand

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En ting jeg "har litt problemer" med ifht nyere Intel er dette med varmen. Jeg støtter ellers i grunn det de andre sier her, i spill er nok X2 utvilsomt bedre, men vil heller ikke benekte at AMD fremdeles virker litt mer "sær" på minne. Men det skulle likevel ikke være vanskelig og finne noe som passer, hvis det er det det står på altså.

 

Men som sagt, varmen- er et stort problem med nye P4'er, og dual er enda værre enn de andre. Så hvis du er snev av følsom for støy, og ikke har planer om mer eksotisk kjøleløsning enn orginalvifte bør du ta det med i betraktingen når du skal velge.

Lenke til kommentar

Du skal i det hele tatt ikkje tenke på DDR eller DDR2 når du velger maskin. AMD bruker DDR fordi egenskapene til DDR foreløpig passer AMD's prosessordesign bedre enn DDR2.

 

AMD's design trenger lav latency mere enn høy båndbredde. Intel's design trenger høy båndbredde mere enn lav latency.

 

AMD lanserer støtte for DDR2 i løpet av våren. Det er fordi DDR2 nå har nådd så høye klokkefrekvenser at den høyere latencyen til DDR2 ikkje gir dårligere ytelse enn DDR. Eg leste en gang at folk fra AMD hadde sagt at Athlon 64 trengte DDR2 på minst 667mhz før det ga bedre ytelse enn vanlig DDR.

Lenke til kommentar

Du kan velge AMD med god samvittighet, det er jo ikke uten grunn at en haug med mennesker i dag flokker til for å kjøpe X2/Opteron. Dagens Pentium D blir svært varm hvis du ikke har god kjøling. Jeg hadde nok ventet hvis jeg skulle hatt Intel og sett hvordan den ferdige versjonen av Pentium D 900-serien blir. (Neste generasjon Pentium D). Men min neste rigg blir bygd rundt AMD X2, det er sikkert.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...