Gå til innhold

OCZ + Asus HK


Strandball

Anbefalte innlegg

Hei

 

Har nettopp kjøpt litt datautstyr siden jeg skal bygge PC snart. Har i alle fall fått hovedkortet nå og sitter å leser litt i manualen. Der er det et par sider som heter "DDR400 Qualified Vendors List".

 

Siden viser mange ulike RAM-merker nedover. Hva betyr denne listen?

Tingen er at jeg bestilte nettopp OCZ ram, og lurer på hvorfor ikke OCZ står på denne listen? Er det en grunn til det?

 

Kjipt hvis det suger og på en eller annen måte ikke er kompatibelt med Asus Premium hovedkortet?

 

Hva betyr egentlig denne lista?

 

Bestillingen min av OCZ-rammen står fortsatt på åpent, så jeg kan slette den.

 

 

 

EDIT:

 

Har sitti å lest gjennom forumet her en time eller to nå, og har fått inntrykket av at det er mange som har problemer med OCZ-minnebrikkene. Folk påstår at de ikke kjører på oppgitt timings og at de har problemer med å i det hele tatt stille inn til disse riktige timingene.

 

Derfor lurer jeg på om dette faktisk er et vanlig tilfelle? Skal man ta oppgitte timings med en klype salt eller skal man stå på sitt og kreve at disse kravene faktisk blir oppfylt? Er det virkelig såpass sensitivt med RAM?

 

Har bare bygd en PC tidligere i mitt liv, og dette var i gamledager når AMD stinka og hadde sine Thunderbird-prosessorer.

 

Er disse dårlige erfaringene med OCZ (og sikkert andre RAM-typer) sære og sjeldne problemer? Eller skal jeg ta seriøst og velge en annen type RAM?

 

Har kjøpt A8N-SLI Premium, men er fortsatt usikker på valg av minnebrikker med tanke på problemene jeg har lest om. Jeg vil nemlig HA oppgitte timings. Forøvrig er brikkene jeg sikler mest på disse: OCZ 2048MB Dual Channel Platinum Edition

PC-3200 2x1024MB (2-3-2-5) 400Mhz E.L.

 

Så hva sier dere? Hadde vært hyggelig å fått svar på begge "postene" mine i denne posten.

 

:hmm:

Endret av Strandball
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jag skulle också vilja veta om det finns så många som har OCZ som inte fungerar som lovat. Jag kan nämligen göra något åt det.

 

Combon du är intresserad av går alldeles utmärkt. Inga som helst problem. Anledningen av att OCZ inte finns med på Asus lista beror på deras samarbete med en annan leverantör av minnen skulle jag tro. Det ligger allt som oftast en del politik bakom dessa saker som i längden drabbar enduser.

Lenke til kommentar

Hei og takk for svar mackanz.

 

Jeg ser du har hengt her på forumet (og sikkert på andre forum) lenger enn meg. Hvor mange har du hørt og lest om som har hatt problemer med OCZ-brikker da?

 

Jeg kan ikke forstå hvorfor det i det hele tatt oppstår problemer, må jo være kvaliteten på brikkene? Jeg har ikke så mye peil, men det kan jo tyde på det.

 

Og hva gjør jeg hvis jeg ikke får oppgitte timings når jeg bygger PC? Går det ikke ann å fikse på, på noen måte?

 

Men hvis du mener comboen jeg skal kjøpe går utmerket, så stoler jeg på det :)

 

Cheers!

Lenke til kommentar
He har selv Asus A8N-SLI premium og to OCZ pc3200 2*1024 brikker, og ja når jeg først satte i disse fikk jeg feil tilgangs tider.  :hmm:  løsningen var og gå inn i bios og sette DRAM konfigurasjonen til auto i stedet for manuel. hvis dette ikke virker kan man stille til manuel og sette timingsene selv.

5278908[/snapback]

 

 

Tusen takk for tipset computerwolf! Notert, notert :)

Lenke til kommentar

ok... ble plutselig litt usikker jeg også! titta litt i bios og så at verdiene der var noe anderledes en det Cpu-Z ga meg. under memory er det oppgitt feil timings men hvis jeg går inn i SPD og ser hver enkelt brikke står det riktig! :hmm:

trodde jeg hadde løst dette problemet med og sette til auto jeg ,men jeg må nok bare bøye meg i støvet for det med mer erfaring en meg! :no:

Lenke til kommentar

Fillern og enda et problem! :hrm: fant ut at jeg hadde glemt og sette frekvensen til 400mhz og gikk selvfølgelig inn for og gjøre det og gjett hva som, skjer med en gang maskina skal loade igjen går skjermen i dvalemodus mens alle viftene og lysa i maskina viser normalt! med en gang jeg stiller bios tilbake går det greit?? nå trenger jeg virkelig noen gode råd her for her tar jeg vann over hodet i alle fall! :hmm: har ellers stilt inn alt annet som mackanz sa og skjønner ikke hvorfor dem ikke vil over 200mhz?? :thumbdown:

 

"LØST" en restart ordna det da var alt i orden! Jeg gir en stor takk til mackanz som viste meg veien!! endelig yter disse veldig dyre brikkene det det er ment for

Endret av Computerwolf
Lenke til kommentar
Fillern og enda et problem!  :hrm:  fant ut at jeg hadde glemt og sette frekvensen til 400mhz og gikk selvfølgelig inn for og gjøre det og gjett hva som, skjer med en gang maskina skal loade igjen går skjermen i dvalemodus mens alle viftene og lysa i maskina viser normalt! med en gang jeg stiller bios tilbake går det greit?? nå trenger jeg virkelig noen gode råd her for her tar jeg vann over hodet i alle fall!  :hmm: har ellers stilt inn alt annet som mackanz sa og skjønner ikke hvorfor dem ikke vil over 200mhz??  :thumbdown:

 

"LØST" en restart ordna det da var alt i orden! Jeg gir en stor takk til mackanz som viste meg veien!! endelig yter disse veldig dyre brikkene det det er ment for

5283188[/snapback]

 

Godt å høre computerwolf. Men er det ikke 200 mhz per brikke da?

Lenke til kommentar

Du är helt på rätt spår Wolf :)

 

Anledningen till att man MÅSTE gå in i bios och sätta timings manuellt är att inte alla HK där ute tacklar tex 2-2-2-5 timings efter en cmos reset. DÅ måste man programmera minnena till att boota vid lösare timings.

Det är inget konstigt med detta alls. Helt vanligt hos de allra flesta minnesproducenter.

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Har to Twinmos 512 brikker og OCZ 1024MB Dual Channel Platinum Ed. R- PC-3200 2x512MB (2-2-2-5) 400Mhz E.L. Og AN8 sli Deluxe

Får bare Twinmos brikkene til å fungere, vet at det er gitt mange gode tips her men blir litt gresk for meg, kan noen gi meg tips om hva jeg bør stille i Bios for å få sakene til å virke??

:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...