Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trådløs nettverkskort nybegynner spm


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har linje levert av NGT.

Jeg har helt til nå brukt router og kabler.

 

Men jeg vurderer å kjøpe trådløs sett og gjøre alt trådløst.

Jeg er veldig nybegynner når det gjelder trådløse greier.

Siden NGT ikke kan tilby meg trådløs router så har jeg tenkt å koble NGT-routeren til trådløs-routeren. er det mulig?

 

 

Kan noen forklare meg hva jeg trenger å kjøpe?

Skal jeg koble trådløskortet inn på hovedkortet eller skal jeg stikke den inni pluggen der nettverkskabelen skal inn??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Les denne linken, den omhandler noe av det samme: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=500503&hl=

 

Det trådløse nettverkskortet plugger du inn i noe som heter PCI porter. Det er samme type port som det gamle kablede nettverkskortet ditt sannsynligvis sitter i.

Altså en hvit port somregel langt nede på hovedkortet.

Les veiledningen fra kortprodusenten før du begynner.

Pass på at du unngår statisk elektrisitet, og at du får kortet helt nedi porten. Innstaller også softwaren før du innstallerer kortet (les bruksanvisningen).

Lykke til.

Jeg ville kjøpt denne pakken, fungerer bra hos meg: http://www.hardwareshop.no/p/302411/

Lenke til kommentar

Til stasjonære PCer kan du enten velge et PCI-trådløst nettverkskort (som nevnt), eller et trådløst nettverkskort via USB. Hvis du først tør å åpne PCen, ville jeg kanskje ha valgt et PCI-kort, pga en magefølelse at de er litt mer stabile og greie når de først er montert.

 

Til bærbare PCer kan du enten velge et USB-kort som nevnt over, eller et PC Card-kort. Disse kalles også Cardbus trådløst nettverkskort, eller trådløst PCMCIA-kort. Alle tre navn kjennetegner at de stikkes inn på siden av bærbare, i en PCMCIA-port som finnes på nesten alle bærbare.

 

Det andre du trenger er en trådløs ruter/gateway. Flisespikkere vil nok påpeke at f.eks 3Com 3CRWE554G72T-ME ikke er en ruter, og at det korrekte navnet er gateway. Prinsippet til hjemmebruk er uansett det samme.

Kort sagt har en slik trådløs ruter en WAN-port, der du kobler til ditt NGT-modem, Telenor-modem, UPC-modem eller lignende. Så har man 4 LAN-porter, der du kan koble til 4 PCer med nettverkskort og en vanlig nettverkskabel, eller bygge videre ut med nettverks-switcher.

I tillegg til disse portene har en trådløs ruter en eller flere antenner, da selvfølgelig for trådløs kommunikasjon.

 

Av merker/produsenter kan jeg selv anbefale 3Com, SMC og Linksys av egen erfaring. Cnet er billige saker, og fungerer nok greit, men oser ikke akkurat kvalitet av selve boksene, så der veit jeg ikke helt. D-Link har fått veldig mye negative tilbakemeldinger av de masseproduserte trådløse ruterne sine, mens de nyere og litt dyrere fra D-Link har kommet godt ut i tester.

Se HER og HER for pekepinn på tilbakemeldinger.

 

Skal love deg at du angrer på de 100-200,- du sparte på å velge D-Link fremfor et annet merke, hvis du får de problemene mange tydeligvis har opplevd.

 

 

Et annet tips for å skjerme deg fra de vanligste førstegangsproblemene når man skal innstallere trådløse nettverkskort til PCer:

- Innstaller programvare/driver fra CD FØR (ja, FØR!!) du setter i det trådløse nettverkskortet, enten det er PCI-kort, USB-kort eller PCMCIA-kort. Evt. kan man laste ned nyeste driver fra produsentens hjemmeside og legge inn disse i stedet for å bruke CDen som følger med pakka.

 

 

 

Edit: JA, du kan helt problemfritt bruke nesten en hvilken som helst trådløs ruter med NGT. Til fordel for Telenor, er det mye enklere å sette opp slikt med NGT..

Endret av Playmofetish
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...