Gå til innhold

3x 2stk seagate disker død på 1 år


Anbefalte innlegg

Hele problemet startet da jeg kjøpte 2x 200GB S-ATA seagate barracudadisker ifjor høst. Diskene ble satt i Raid (striped), og fungerte knirkefritt i rundt 2 måneder før den ene disken lagde en pipelyd (disken stoppet brått å snurre), deretter snurret disken opp igjen. Idet disken piper, fryser maskinen, og etter et par sekunder etter at disken har snurret opp igjen, fungerer PCn som før.

 

Dette var lettere irriterende, men overkommelig. Spesielt med tanke på at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av 400GB med ting, om jeg skulle sende diskene inn.

 

Men etter en stund, begynte den andre disken med det samme, og pipinga skjedde oftere. Av og til fikk diskene anfall, og jeg måtte rett og slett restarte PCn for å få de til å slutte.

 

Greit, jeg sender inn, og får to nye. Disse fungerte bra inntil nå for en måned siden. Samme feil igjen, og jeg sender diskene inn på nytt, og får to nye. Denne gangen to 250GB, da 200GBene var utgått. Men allerede èn uke etter begynner diskene å pipe igjen.

 

Denne gangen var det ikke piping, men heller en litt dypere "klikk", men ellers samme feil.

 

For å oppsummere, iløpet av ett år har 3x2 disker klikka. Imellomtiden har jeg bytta HK 2 ganger, og denne siste gangen har jeg hatt diskene på hver sin S-ATA kontroller.

 

Det må jo være noe med systemet mitt som gjør at jeg får samme feil på 6 disker i løpet av ett år?

 

Jeg har også en annen SATA disk, en raptor, som har fungert fint. Har også en 120GB PATA, som har fungert i mange mange år uten problemer.

 

Jeg begynner å bli mektig lei av å skru ut diskene, sende dem inn, vente på nye, skru dem inn og fylle de opp om og om igjen.

 

Håper noen kan hjelpe :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takker for svar!

 

 

Vel, installerte MBM5 istedet. +12V ligger stabilt på 12V +-0,15V. Etter 30 målinger, er gj.snitt på 12.10V.

 

PSU er en Forton/S 350W.

 

Hvis det var PSU, ville vel diskene klikket i større grad ved f.eks. tung spilling? Da med tanke på at under tung spilling, trekker skjermkort, cpu og HK betydelig mer strøm.

 

Saken er at diskene kan begynne å klikke mens PCn går helt på tomgang (kun windows, ingenting annet), eller bootup for den sakens skyld.

Lenke til kommentar

jeg opplevde også noe slikt for 1 uke siden. seagate 200gb pata, 1 år gammel. vet ikke om den disken ikke liker at pcn er på hele tiden. Eneste som jeg har gjort mens jeg har hatt den disken er å sette i en Mist 500w.

nå er disken sendt inn på garanti og venter bare på ny.

Men...jeg har og 2 samsung disker som er litt gamlere enn seagate'n og de har fått samme behandling.

Lenke til kommentar

MBM overvåker med intervaller - det gir ikke utslag på korte dipper.

Du kan sette et voltmeter med rask respons på 12V ledningen fra psu (ofte gul) og se om det dipper.

Det er en liten mulighet for at det også er kontrolleren på hk som er ustabil, men mest sansynlig er det psu. Det gir også mening i at maskina fryser.

 

Måten å teste det på er å koble fra flest mulig strømforbrukere (andre disker, cd/dvd, ekstra kjøling (ha kabinettet åpent), div PCI kort, kun en rambrikke, ...) og se om dette fortsatt skjer. Eller bare skaffe en kraftig psu.

Lenke til kommentar
Takker for svar!

 

 

Vel, installerte MBM5 istedet. +12V ligger stabilt på 12V +-0,15V. Etter 30 målinger, er gj.snitt på 12.10V.

 

PSU er en Forton/S 350W.

 

Hvis det var PSU, ville vel diskene klikket i større grad ved f.eks. tung spilling? Da med tanke på at under tung spilling, trekker skjermkort, cpu og HK betydelig mer strøm.

 

Saken er at diskene kan begynne å klikke mens PCn går helt på tomgang (kun windows, ingenting annet), eller bootup for den sakens skyld.

5155720[/snapback]

 

 

Hva med 5V og 3.3V?

Det kan også være relatert til varme. Hvis du monterer 2 disker rett ovenfor hverandre BØR de ha en vifte som kjøler dem ned.

 

Og ja, når du belaster maskinen vil antakelig PSU levere mindre stabile spenninger.

Jeg har en Fortron Source PSU selv (300W), og plagdes med at en eller flere av diskene spant ned og/eller lagde klikkelyder. (Spenningene var helt nede på 11.48V på det værste). Byttet PSU og borte var alle problemene.

Men det var ikke nødvendigvis når han målte lave spenninger at diskene døde, det var helt random.

Jævli rart, men det kan være at monitor progget ikke får med seg hurtige spenningsforandringer. (Som petterg sier)

Endret av black_knight
Lenke til kommentar

prøvde med voltmeter nå. Måler ca 2 ganger i sekunder, så den er ikke så altfor rask. Uansett lå den dønn stabil på 12,25V.

 

Kontrolleren er det nok ikke, for samme feil har skjedd med 3 forskjellige kontrollere som nevt i første post. Og nå siste gang har jeg de to diskene på to forskjellige kontrollere (en PCI og det på HK).

 

Det er jo rart dette kun skjer med Seagate diskene, og ikke med raptor, eller PATA disken?

 

Og du må gjerne utdype:

"Det gir også mening i at maskina fryser."

 

Og har også prøvd å koble ut omtrent alt annet enn diskene, uten hell.

 

For at diskene skal få anfall (som beskrevet i #1) bør jo evt. PSU gi i perioder ekstremt ustabil spenning? Og om jeg husker rett, skal Forton-PSUene være svært pålitelige og stabile. Men jeg kan jo ha fått mandagsutgaven.

 

 

 

EDIT: for å svare på siste innlegger:

 

5 og 3,3 volt er også stabile, såvidt jeg kan se. Og varme er ikke problemet. Har en vifte som blåser frisk luft utenfra på dem, riktig nok på lav hastighet. Temp mellom diskene ligger på rundt 30-35C til vanlig. Absolutt ikke noe å klage på.

 

Men ja, kan jo alltids låne flatmate's PSU og sjekke. Problemet er at diskene klikker ikke på komando, men heller totalt random som du sier. Første gang jeg opplevde problemet, sluttet klikkinga "plutselig", og hadde jeg faktisk en hel måned uten klikking.

Endret av Vaffelkake
Lenke til kommentar

Det var faktisk Seagate disker jeg hadde problemet med selv..

160giger P-ATA or å være nøyaktig.

 

Ja, Fortron skal være dunder PSUer.

Og ja, temperaturen er helt fin.

 

Det er vanskelig å si sikkert hva som er feilkilden, men det mest sansynlige, om enn så usansynlig etter målingene dine, er PSUen.

 

Du kan jo alltids stikke innom elkjøp å kjøpe en PSU for å teste, eventuelt benytte retur retten hvis det ikke hjelper.. 30 dager burde vel holde?

Lenke til kommentar

Hadde en kamerat som hadde akkurat samme barracuda disken. Akkurat samme symptomene. Han overså det i et par måneder, trodde det var harmløst, og så krasja disken. Fikk jo ny da, men harmelig. Var ikke noe med PSU, var bare en ren feil på disken. Kan hende de har en svakhet som blir forsterket ved for svak psu, men det var helt like lyder og oppførsel.

Endret av Armitage2
Lenke til kommentar

Det at maskinen fryser når diskene faller ut er ganske typisk tror jeg. Hadde problemer med løse S-ATA kabler på noen av mine disker og hver gang pluggen glapp akkurat litt for langt ut frøs maskinen inntil jeg fikk satt den ordentlig på plass.

 

Det du har opplevd minner skremmende mye om erfaringene til en venn av meg. Disk etter disk konket ut etter kort tids bruk. Gang på gang sendte webshoppen en ny disk, da det hver gang virket som en garatisak, og gang på gang døde diskene hans. Det virket etterhvert veldig mistenksomt, og etter bytte av PSU var problemet borte.

 

 

(Innlegg nr. 1000 :w00t::w00t:)

Endret av Calm
Lenke til kommentar
Idet disken piper, fryser maskinen, og etter et par sekunder etter at disken har snurret opp igjen, fungerer PCn som før.

 

 

<- Tyder på at maskinen venter på disken. Når disken er helt fucked så kommer ikke disken seg, og pc venter forgjeves. (min teori :p ) Uansett, det kan godt hende at diskene går i stykker pga psu :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...