Gå til innhold

Boot loop, og NTFS.sys er corrupt. what to do?


Anbefalte innlegg

Her om dagen skrudde jeg på min PC, og da så jeg XP loading screen i 1 sek. Så bootet den på nytt. Sånn stod den i evig boot loop.

 

Jeg prøvde å boote på XP install CD for å komme inn i repair consol. Det er da jeg får bluescreen: NTFS.sys er korrupt.

 

Leste på nette om noen som brukte 4 bootdiskene til win2k, og redigere bort NTFS.SYS fra loadingen. for så å bruke repair consol. Prøvde dette, men da jeg skulle kjøre chkdsk får jeg bluescreen og "entrypoint not found"

 

Kjøpte ny HD og satte opp en ny XP. Plugget på den gamle disken som slave. Tenkte det kunne være en måte å få tilgang til den på. Når den var koblet som slave ser jeg XP loading i 1 sek, så booter maskina på nytt. Igjen tilbake till boot loop.

 

Plugger jeg disken inn et eksternt HD kabinett via USB. Så sekundet XP oppdager disken så booter PCen. Her har jeg stygg mistanke om virus, men jeg har ingen måte å få bekreftet det på. Den nye HD med nye XP har ikke blitt påvirket og booter som normalt når jeg ikke har den gamle ødelagte disken koblet på.

 

Så fant jeg på ntfsreader. Et bittelite DOS program man kan boote på og så lese NTFS volum og kopiere ut data. Denne virker, MEN!! Når jeg kopierer ut så får alle filer store bokstaver, og korte filnavn. Det er er litt katastrofalt siden mange av mine filer er i webprosjekter og filene er avhengig av hverandre. Det tok også 5 - 6 timer å kopiere ut 2 GB.

 

Det jeg skal prøve på nå er å brenne ut KNOPPIX linux på en CD og boote på den og se om den får tilgang til harddisken og kopiere ut alt.

 

Det jeg spør dere om er andre alternativer til dette. En mulighet jeg ikke har sett så mye på er å reparere disken. Men en ødelagt NTFS.sys fil er jeg usikker på hvordan kan repares. Hvilke alternativer er det til IBAS som kanskje oppererer i en mindre skala? Hva slags boot software har dere brukt for å redde innhold ut av en harddisk?

 

Tusen takk for all hjelp!!

 

AKIRA

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kinkig sak... Er litt usikker på hva som har gått galt her egentlig. Dersom ikke Knoppixen fungerer, kan du prøve programmet Ghost som er ment for disk- og partisjonskloning. Dersom du kloner disken som er gåen til en partisjon på en annen disk, kan det være at det går i tilfelle det er noe filallokering som er gått føyken.

 

En annen ting ang. ntfsreader. Hvordan dos-versjon booter du denne på? Prøv med en win98 boot-disk; mener den skal støtte lange filnavn.

 

Du kan også prøve Partition Magic. Lag boot-disketter av dette programmet og start maskinen på disse med begge diskene koblet på. I tilfelle det er noe filsystemfeil, kan det være at PM vil kunne rydde opp i det. Eller som et drastisk, siste alternativ, kan du forsøke å konvertere fra ntfs til fat32 med PM. Kanskje du får lest ut filene da...

Lenke til kommentar

Ja, pratet med et par til i mitt nettverk og det sirkler rundt disse ideene du nevner inn på.

 

boote på win98 Dos, og så se om man kan kjøre noe recovery, eller kanskje den NTFSreader.exe.

 

Eller se om Partion Magic enten kan opprette partisjonen, eller om man kan opprette en ny primær partisjon så man kan koble den til som slave uten at den booter om PCen.

 

Det er bare så merkelig den oppførselen den har. Uansett hvordan jeg kobler den til nå, så rebooter den PCen.

 

Får se hva jeg får til.

 

AKIRA

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...