Gå til innhold

1280x1024 85 Hertz


Neonblue

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hz på ein CRT og ein LCD er ikkje heilt det same.

Ein 60Hz LCD flimrer IKKJE, i motsetning til ein 60hz CRT

 

Men Lcdene støtter 60Hz ved dvi og 75 ved vga. 85Hz størrer dei ikkje men det er heller ikkje nødvendig då oppdaterningsfrekvensen ikkje betyr det same på desse to teknologiane.

Lenke til kommentar
85Hz størrer dei ikkje men det er heller ikkje nødvendig då oppdaterningsfrekvensen ikkje betyr det same på desse to teknologiane.
Vel, det kommer litt an på hva man er ute etter. Du har helt rett i at LCD-skjermer ikke flimrer, men problemet med å kjøre 75Hz er at man ikke kan få mer enn 75fps(bilder per sekund) i spill. Det er en enkelte spillere som opplever at de må helt opp i 85fps før spill som Counter-Strike går helt "jevnt" eller "flytende", og dermed er det jo nødvendig at skjermen viser 85Hz (eller mer) også.

 

Forøvrig vet jeg dessverre ikke om noen LCD-skjermer som støtter mer enn 75Hz selv (maks 60Hz via DVI vel og merke).

Lenke til kommentar

85Hz her på LaCie photon20visionII, og det har jeg hatt nytte av...men ikke slik en ville tro :) Et år før skjermkortet mitt røk, hadde jeg bildestøy på LCD skjermen min som var tilkoblet VGA-utgangen på 9700PRO kortet mitt. Støyen minnet om "bølger" opp og ned, som kom og gikk. Ved å øke båndbredden (=-->Hz til f.eks. 85Hz) forsvant dette. Derfor var det heller ikke før jeg fikk LCD skjermer at jeg oppdaget dette, da CRT skjermene alltid kjørte 85Hz og opp (en sjelden gang 100Hz).

 

Ved å kjøre den ene LCD skjermen på 85Hz analogt, forsvant derfor flimmeret på samme måte. En teknisk løsning på et praktisk problem, som videre skaper nye problemer - fordi skjermen kan ikke oppdatere hver piksel oftere enn ~60 ganger i sekundet. Men, grunnet min "trege" dualrig var framerate i spill som Vampire: Bloodlines aldri over 40, så i mitt tilfelle fikk jeg støyfritt bilde.

 

DVI hadde selvsagt ikke slike problemer, og reservekortet jeg kjører nå, et nyere 9600PRO, har IKKE bildestøy på VGA utgangen selv på 60Hz. Så det er tydelig at dette var et skjermkort problem :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...