Gå til innhold

Filsystem i Archos Gmini 402 og iAudio X5


Anbefalte innlegg

Lurer på hvordan de to forskjellige spillerene sorterer mapper med musikk. Jeg har et veldig ryddig musikkbibliotek som er tagget med id3 tags. De er formet; artist - year - album - track - title

 

a) Hvilket system vill gjøre det enklest å velge riktig artist\cd\sang fort?

 

b) Er begge spillerene driverløse?

 

c) Noen kjappe warnings om kjente feil ved noen av disse?

 

---------

 

Grunnen til at jeg skal kjøpe ny mp3-spiller er at min gamle (en Creative Zen Touch med et greit filsystem) ble stjålet på skolen i gym`n. Kan jeg få erstatning for denne uten å betale egenandel?

 

Jeg trenger egentlig kun mulighet for kvalitet på diktafon opptak (har ekstern mic) og noe til å spille musikk med. Har veldig mye musikk så 20gb er egentlig alt for lite. Det er vel ingen som har kommet over noen bedre alternativer en de to over?

 

Jeg heller mot Gmini`n pga. at den er bedre overall og at den blir billigere siden jeg skal ha "veske" til spilleren uansett.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har ingen erfaring med Gmini så kan ikke si noe om den.

 

Iaudio X5 filsystem består i grunnen bare av hvordan du selv har organisert musikken din i mapper. Den er som kjent driverløs og dukker opp som en eksern harddisk/stasjon i Min Datamaskin. Du overfører musikken din som du ville gjort i explorer. På samme måte navigerer du gjennom musikken din på spilleren, mappevis, identisk med hvordan du overførte og ordnet musikken din på hardisken.

 

Det har lenge vært snakk om at en nyere software-versjon skal kunne gi bredere støtte for id-tag sortering, men foreløpig er ikke dette skjedd enda.

 

Hvilket system en liker best er vanskelig å si, jeg har sett tilfeller på at folk har ønsket seg hverandres system, gresset er alltid grønnere på den andre siden etc, men jeg vil tro det bunner ut i vane og praktiske hensyn. (For min del fungere det helt greit da jeg har et logisk mappeoppsett uansett og jeg kan navigere kjapt mellom alt jeg vil ha på få sekunder)

 

Angående problemer så er det alltid endel småbugs som rettes opp etterhvert med ny software. Ting som kunne vært bedre:

 

-raskere startup, jeg har kanskje 30 sekunder, har lest om 2 minutter

-høyere oppløsning på skjermen

-mulighet til å kunne navngi, eller få inn radiostasjonnavnene

-bedre tekstdokumentavlesning (sammenheng med oppløsning)

Lenke til kommentar

Jeg har Gmini 400, men tror det samme gjelder for 402. I biblioteket (gjelder music modus) er det 7 valg: 'Browse hard disk', Artist, Album, Title, Genre, Year, Playlist. Selv foretrekker jeg 'Browse' da jeg har sortert musikken min i mapper etter kategori og artist.

Spilleren kobles til PCen og vips har du en ekstern disk.

Playlistene er i m3u format og kan redigeres i Notepad e.l.

Jeg er kjempefornøyd med min spiller, har ikke hatt noe som helst problem i det året jeg har hatt den. Men jeg ønsker meg større harddisk, støtte for FLAC og bedre batterikapasitet og kommer nok snart til å kjøpe iAudio X5L.

Men man får ikke i pose og sekk, jeg kommer bl.a. til å savne navigeringssystemet og den litt større skjermen. Jeg bruker den bare til musikk, men greit med litt størrelse på skjermen likevel.

Film er for meg uaktuellt å se på en så liten skjerm.

Gmini 400 har forresten en del spill også.

Endret av Thoth
Lenke til kommentar

Oki, takk for svar. Jeg har bestemt meg for Gmini siden de feilene den har ikke gjør meg så mye. Kort batteritid er ikke så farilg for meg. Dermot synes jeg det var greit å få mulighet til å se litt tv-serier og film på den, selv om jeg lurer litt på hvor bra det fungerer. Det er selvfølgelig synd at det er så lite plass på den. Jeg forsøkte egentlig å bestille bedre modeller (Gmini AV420/AV500) fra USA, men det ble for risikabelt med toll. Så nå kommer den om ca. en uke. Bestilte den på Databutikken.com til 2900.

 

Lurer på et par ting til. Kjennes den veldig "plastisk"? La merke til at noen reviews nevnte at lyden kunne være lav selv på fult volum, stemmer det? Og hvordan er øreproppene som følger med? Og Oppstartstiden?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...