Gå til innhold

Jeff Wayne tilbake i studio


834HF42F242

Anbefalte innlegg

Samtidig som den nye filmen 'War of The Worlds' ble lansert, gikk Jeff Wayne i studio for å gå gjennom alle lydbåndene fra hans store album med samme navn. Det er mulig dette er helt tilfeldig, da Wayne selv aldri har nevnt noe om den nye filmen i forbindelse med hans arbeid i studio. Resultatet er uansett en relansering av 1978-albumet, hvor han har gått gjennom og mixet alt på nytt helt fra bunnen av. Originalalbumet ble gitt ut på dobbel vinylplate, og temaet var basert på H.G Wells bok med samme tittel.

 

B0000025CO.01._SCLZZZZZZZ_.jpg

 

Etter hele 27 år ønsket Jeff Wayne å toppe karieren ved å gjøre en massiv kjempeproduksjon og remastring av de gamle båndene. Utgangspunktet var 77 analoge multispors-bånd, som viste seg å være påvirket av noe oksydering etter alle disse årene. Prosessesen fra å gjøre om den analoge informasjonen til digitale lydspor på harddisk var tidkrevende, og krevde en helt spesiell "baking" av båndene i kjemikalier før de i det hele tatt kunne spilles av.

 

I over tre måneder satt Jeff Wayne i studio og bygget opp den ferdige 48-spors-produksjonen på nytt, bit for bit, lyd for lyd og tone for tone.

 

Resultatet er to nye utgivelser, henholdsvis en på SACD mixet i 5.1 surround, og en spesialutgave på 6 CDer inkludert en ekstra DVD. Pakken består av fire forskjellige remixer samt outtakes, rarieteter, en dokumentar og intervjuer.

 

I følge Jeff Wayne selv skal visst 5.1-versjonen være intet mindre enn spektakulær, og spesielt - men ikke nødvendigivs bare - fans som sitter med originalvinylen hjemme i hylla har virkelig noe å glede seg til.

 

Hva synes folk her i forumet om albumet?

Endret av anth
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, det har vært en stor fokus på albumet lenge (lenge før det var snakk om en ny film), og tatt i betraktning av at det tidligere bare har kommet ut på vinyl, var det på tide med en remastring. Vi har det siste året sett relanseringer av gamle vinyl-album på CD-mediet (blant annet en hel del krautrock album fra Tyskland som Amon Düül II), og det har i hvert fall ikke noe å gjøre med filmen 'War of the Worlds'. Det er trenden som gjør at mange relanserer gamle album.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...