Gå til innhold

Erfaringer med ASUS M6Va


Lightning

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Bruker Speedfan etter MR.Locke sin oppsrift.

Stemmer det at speed på Fan2 (GPU) er rundt 4000 på 32% ??

Den hopper av og til (visning, ikke reel hastighet) mellom 2000 og 6000.... Er dette normalt?

5425881[/snapback]

 

 

Visningen kan vise helt bak mål, men det påvirker ikke den reelle hastigheten. Det har med speed-multiplier/divider å gjøre, og er i realiteten liggende på ca 1000RPM når den kjører på 30-33%.

 

Du kan justere fan1/2 multiplier/divider i "configure" -> Advanced -> Chip (velg "ADT7463....etc"..) så finner du Fan1/2 multiply/divider, den står default på 1, men kan settes opp på ca 3 på divider på Fan2 for at hastigheten skal vises mere riktig.

 

Som sagt, den instillingern og hva den viser påvirker ikke hastigheten i realiteten, så det er bare "kosmetisk". Det er fortsatt %-visningen og temp som gjelder reellt.

 

Husk også at min oppskrift er nøyaktig tilpasses Asus M6Va/b. Har du en annen maskin, så kanskje du må ha andre instillinger på f.eks laveste % på hastighet på Fan2 istedet for 33%, men det vil du HØRE selv. Den skal være LYDLØS på 33%, er den ikke det og fortsatt lager merkbar irritabel lyd, så prøv å sett ned nedre grense til noe enda lavere og hold øye med Fan2 temperaturen at den skal ligge på ca 75-80c på idling og 80-85 ved normal lett bruk.

5426010[/snapback]

 

 

Har prøvd å justere Speedfan etter oppskrifta di, men selv etter at jeg hukket av for Automatic fan speed, gikk ikke viftene ned. På hovedvinduet står speed01 og speed02 på 100%. Må disse justeres ned manuelt??

 

Fant vist ut hva som var galt. Man må huske å huke av for Automatically variated under speed01 og speed02 under speeds. Er nå helt lydløs og temp cpu er 47 grader.

Endret av oddflo
Lenke til kommentar

Har montert pluginnbatteri i Asusen, og burde da ha meget god batterilevetid. I NHC viser statusen 12 timer når begge er fullt oppladet, mens batteriindikatoren i xp kun viser 4,5 timer. Må man kalibrere via bios med begge batteiene isatt før windows viser riktig. Xp viser at det er to batterier, men altså en veldig lav levetid før lading må foretas. Noen som har opplevd det samme?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

skjønner ingenting av de forskjellige utgavene, synes de alle har forskjellige navn jeg.hehe

 

hvilken utgaver er det jeg bør kjøpe meg? gjerne med link til billigste sted også

 

er M6882VAUP til 13600 på amentio bra eller bør jeg legge til mere penger å kjøpe en annen? pris er ikke så nøye

 

 

er 2048ram litt overkill på denne pcen eller?

Endret av rambo
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Min første kveld med denne maskinen (M6va), og den kan trygt anbefales. Kjøpte den fra Komplett med ei ekstra ram brikke på en gig, og den fungerer utmerket. Spille ikke så mye, men lånte Far cry av en kompis, og det fungerer veldig bra på 1280 + 768, alle settings på high. Nå må eg bare skape litt ekstra tid den neste uka så jeg kan hive inn et orgentlig os på den (slackware).

 

Anbefales!! :D

 

2048 ram er ikke overkill, men det avhenger av hva du skal bruke maskinen til. Kjører 2 gig minne på min stasjonære, og er veldig fornøyd. Generellt sett er det bedre med mye minne enn kraftig cpu (selvfølgelig avhengig av bruksområdet). Kjører noen 400 Mhz maskiner med ~300-500 MB minne, og de fungerer utmerket (i allefall med Linux). Disse maskinene blir ikke brukt som desktop vel og merke, men kjører gui (X) via vnc.

 

 

Nitti

Lenke til kommentar

Har installert SpeedFan, og fulgt oppskrifta på side 18. Fungerte perfekt. Det eg lurer på er om maskina har godt av å være 65-70 grader idle, og 80-90 ved lastning. Det er jo berre 5 grader til den skrur seg av. Og eg synes å hugse ein film der prosessorer brenn ved 100 grader..=|

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 1 måned senere...
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...