Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Noen som vet om det går ann å flytte knappene på window titlebar fra venstre til høyre? Slik det er i Windows.

Og poenget med det er? Er vel ett fett om de er på høyre eller venstre side. Men det går vel ann antar jeg :hmm: Men da innebærer det vel att du skifter skin.

Lenke til kommentar
Jeg er vandt til at knappene er på høyre side i både Windows og diverse Linux distroer jeg har prøvd ut.

 

Tror aldri jeg klarer å vende meg om IOM at jeg kommer til å bruke forskjellige OS'er framover, og ikke bare Mac OS X

Om du er like OS-interessert som meg, venner du deg fort til det der. Jeg kjører ei fin miks av windows xp/ubuntu/opensuse på ei maskin og os x/windows xp på macen. Forøvrig bruker jeg bare cmd+q for quit eller cmd+h for å gjemme vinduer. Jeg gidder aldri bevege musa for å avslutte et program :p

Endret av dabear
Lenke til kommentar
Jeg er vandt til at knappene er på høyre side i både Windows og diverse Linux distroer jeg har prøvd ut.

 

Tror aldri jeg klarer å vende meg om IOM at jeg kommer til å bruke forskjellige OS'er framover, og ikke bare Mac OS X

På tide å lære seg hurtigtaster, kanskje? Cmd+W for å lukke vinduer, cmd+Q for å avslutte programmet, cmd+H for å minimere/gjemme vinduet... Klarer meg ikke uten hurtigtastene, bruker i hvertfall aldri musen på de knappene du bil bruke her, såå...

Lenke til kommentar

Hvilken komprimeringsmetode lønner det seg å bruke om jeg skal arkivere/komprimere forskjellige mappe(skole prosjekter med film, masse bilder osv)? Det som er viktig er at det tar mindre plass enn om det ikke skulle være komprimert, og at jeg med sikkerhet kan åpne filene om et års tid eller to.

Lenke til kommentar
Jeg tipper du har OS 10.5.2? Dette er et problem i denne versjonen av Leopard, og man kan lykkes hvis man gjør det mange nok ganger. Problemet blir visstnok fikset i 10.5.3, men denne versjonen ser jo ikke ut til å komme ut på en liten stund, så... Fikk samme problem selv da jeg prøvde, og måtte boote fra Leopard-DVDen min og reparere systemdisken min derfra for å få tilbake plassen Bootcamp hadde "partisjonert. Hvis du husker hvor mye plass du hadde ledig på maskinen din før du startet Bootcamp, kan du se om du har mistet noe plass.. Hvis det er tilfelle, er det bare å boote opp fra Leopard-DVDen din, åpne Diskverktøy og kjøre på med reparering av harddisken, og ingen skade er skjedd :)

 

Det skal nevnes at jeg ikke har prøvd Bootcamp igjen etter at feilen skjedde hos meg, men kjapp googling ga meg resultater som sa at dette var en feil i 10.5.2...

Takk for svar! Når jeg har bootet fra Leopard-DVD-en og reparert harddisken får jeg samme beskjed. Noen ganger får jeg beskjed om at volumet på disken er ødelagt og må repareres istedenfor, det er da etter at jeg har prøvd et par ganger.

 

Annoying.

 

Edit: Kan uventede avslutninger ha noen negativ effekt på maskinen?

Endret av Liquidkey
Lenke til kommentar

Nei. Grunnen til at Kernel Panic kommer, er rett og slett på grunn av at koden i OS X ikke funker ordentlig.. Har ikke hørt noe om noen som har fått noen problemer med Kernel Panic i hvertfall, i verste fall må man reinstallere OS X, og det er jo bare software-relatert uansett..

 

Er dog en enkel løsning på Bootcamp-problemet ditt, hvis du har Leopard-installasjonsDVD med versjon < 10.5.2; installer Leopard på nytt, og lag Bootcamp-partisjonen. Bootcamp-partisjoner laget før 10.5.2 vil fungere helt fint, så hvis du har backup av brukerinfo, programmer og alt du vil ha inn igjen, er det en løsning. Jeg har bare ikke orket å gjøre det, hvis ikke hadde jeg hatt en Windows-partisjon her allerede.

 

Du kan jo også lage en ny FAT32-partisjon, slenge inn Windows-disken din, velge at systemet skal installeres på den, og formatere til NTFS.. Usikker på om du vil få opp Windows-disken din i OS X da, men... Uansett vil du måtte reinstallere OS X, så ville nok uansett gått for den første løsningen jeg kom med her, da du er sikker på å få opp disken din i OS X også :)

Endret av Jesper Karsrud
Lenke til kommentar

Kan jeg spørre hvorfor du ønsker å komprimere Gakkakk? Alle har vel plass til et par-hundre megabyte?

 

Og angående iPhone i Norge - nice.

Men jeg tror at jeg kommer til å få min far til å kjøpe en iPhone når han er i USA neste gang. Han drar om litt under en uke, så han er i USA når WWDC holder på. Blir vel en fin timing hvis iPhone lanseres og er til salgs umiddelbart etter presentasjonen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...