Gå til innhold

spyware! Hva er det som egentlig skjer....


Anbefalte innlegg

Jeg har forstått såpass at dette overvåker maskinen på en eller annen måte. jeg har flere programmer som vist nok skal inneholde spyware (kazza, limewire, winmx osv.)

 

Kunne tenkt meg å vite hva som faktisk skjer nå som maskinen min sansynligvis er stapp full av flere forskjellige spyware......

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

huff..

 

spyware, jeg spyr nesten av hele konseptet :sad:

 

generelt, det som skjer når du har spyware på maskinen din er at i bakgrunnen ligger ett eller flere program som overvåker maskinen din og hva slags handle og surfe vaner du har for så og rapportere inn til en sentral som skreddersyr popup reklame for deg.

 

stikker du inn på predefinerte site's så legger spywaren merke til det og setter i gang å produsere popup reklame så det holder.

 

generelt så annbefaler jeg Ad-Aware, et gratis programm som søker gjennom maskinen og identifiserer (huff, vanskelig ord :wink:) spyware og raskt og sikkert fjerner alle spor etter dem. det som kan verte et problem er at enkelte program som er bygt på en sånn måte at viss du fjerner spywaren så slutter programmet ditt å fungere. kan løses ved å ha programmet oppe og kjører mens du kjører ett søk og fjerner alle filer. alt blir fjernet untatt dem som programmet trenger for å starte da de blir låst av OS'et og ikke kan fjernes, etter søk og fjerning kjør ett nytt søk og legge til det ad-aware finner i ignore listen.

 

og ellers, viss du hater popup's og reklame i det store og hele så annbefaler jeg et gratis program kalt The Proxomitron som effektivt fjerner alt som heter popup's og det aller meste av bannere samt den blokkerer unødvendige adtracker cookie's og filterer ut masse annen dritt som du aldri vil legge merke til, f.eks skjulte frame's som laster inn reklame sider og mer.

installasjonen er meget enkel og programmet kan faktisk filtere webben for en drøss andre maskiner uten at programmet faktisk kjører på dei maskinene.

dette gjør ved at programmet operer på et proxy stadie så og aktivere bruk av det for andre er så enkelt som å legge til http proxy rettet mot maskinen som kjører proxominator (som er åpnet for utenifra forespørsler) og websurfingen er så godt som reklame fri.

Anbefalest på det varmeste! :grin:

 

EDIT: skriveleif i en url.

 

[ Denne Melding var redigert av: Prelude på 2002-08-13 17:18 ]

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...