Gå til innhold

Tips til oppkjøringen på bil.


WebSurf

Anbefalte innlegg

Det er en ting jeg må spørre ang. igangsetting da det er uenighet mellom tidligere kjørelærer og nåværende kjørelærerne. Jeg har lært av min første kjørelærer at ved igangsetting skal giret står i gir 1, inn med clutch og brems, og start bilen. Min nåværende lærer sier at man skal ha giret i fri, inn med brems og start bilen. Hva er mest riktig å gjøre? Jeg har nå blitt vant til å starte bilen i gir 1, inn med clutch og brems.....skal jeg fortsette med dette på oppkjøringen eller skal jeg bruke den metoden til den nye kjørelæreren?

 

Litt forvirret :ermm:

Kan faktisk være en fordel å starte i fri. Spesielt om det er noe foran deg. tenk om clutchen ikke er som den skal, og du kjører rett inni garasjeporten? Vet ikke om det er helt på trynet eller ikke, men jeg tenker alltid over det før jeg starter bilen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan faktisk være en fordel å starte i fri. Spesielt om det er noe foran deg. tenk om clutchen ikke er som den skal, og du kjører rett inni garasjeporten? Vet ikke om det er helt på trynet eller ikke, men jeg tenker alltid over det før jeg starter bilen.

Sjansen for at clutchen ikke "er som den skal" uten at du kjenner det (pedalen går rett i bunn uten motstand) er omtrent like liten som sjansen for at girkassen ikke "er som den skal" (girspaken kan stå i fri, men selve kassa i gir). Foretrekker du både belte og bukseseler; gjør begge deler. :innocent:

 

Så lenge man bare er sikker på at bilen ikke gjør et byks framover når man vrir om nøkkelen, så spiller det ingen rolle hvordan man gjør det; om man trår inn clutchen, eller setter den ene eller den andre girstanga i fri... Når det gjelder kjørelærere som av personlige forkvaklede grunner insisterer på at eleven skal bruke den ene måten i stedet for den andre: :thumbdown:

 

Traktorer og enkelte andre maskiner har startsperre, oftest på clutchen, men enkelte merker har den på girspaken. Er du vant til å starte med giret i fri og clutchen ute, så kan du slite med å få start..

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981723478

Har oppkjøring til uka, selv.

Riktignok på fredag, men jeg skal innrømme at jeg har ganske bra med nerver allerede, får håpe de forsvinner når jeg setter meg i bilen med sensor.

 

Til dere som har kjørt opp eller bare vet alt: bør kjørelærer være med i bilen, eller ikke?

Lenke til kommentar

Jeg har bestemt meg for å ta oppkjøringen et stykke utenfor Bergen, siden det er så voldsomt lang ventetid her. Har en ledig time i beg. av neste uke der jeg vil reise, MEN kom på en ting. Må jeg ikke ringe en kjøreskole på den plassen og høre om leie av bil? Vil det kunne bli et problem som gjør at jeg gjerne må vente med å bestille oppkjøringen til jeg har fått sjekket det? Blir jo på kort varsel, får ikke ringt de før 24 t. før.. Vet ikke hvor vanskelig sånt er, i og med at den timen om år og dager her i Bergen fikset jo kjørelæreren min alt praktisk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...