Gå til innhold

hz på lcd skjermer


krest

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvorfor skal du ha 100Hz på en LCD? Jeg kan forstå deg hvis du vil ha flere FPS enn 60 eller 75, men hvis du er redd for flimmer kan du bare ta det med ro. Mulig du har lest det tidligere, men LCD opererer på et helt annet vis enn CRT og endrer/omtegner ikke piksler hvis den ikke blir bedt om det. Statisk, flimmerfritt.

 

Hvis det kan hjelpe deg noe, takler LaCie photon20visionII skjermene jeg sitter på hjemme 85Hz analogt. Men, ettersom responsen ligger på 16ms, takler den ikke mer enn rundt om 62 bilder i sekunder totalt over hele skjermen. Testet i praksis, Trackmania og Fraps med vsync :)

Lenke til kommentar

100Hz har ingen effekt på LCD skjermer ifjorhold til flimmring o.l

Dette fordi det er ein venentleg forskjell i tekonlogien mellom CRT og LCD

Ein crt er berre ei lysglimt for kvar oppdatering mens LCDen er på til den får beskjed om noko anna.

 

Dessutan om ein skal kjøre 640x480 800x600 så er det ingen LCDer med denne oppløysninga som native og dei vil "stinke" i utgangspunktet på desse oppløsyningene, speiselt 17 og 19"ere. 20"ere skal takle det bedre då det er rette proposjoner med oppløysninga.

 

Men heilt ærleg, når ein skal bruke skjermen til 640x480 og 800x600 så er LCD eit feilkjøp, beklager men når ein begynner å bruke litt større opplsyninger så kan ein heller tenke på LCD.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...