Gå til innhold

rask oversikt: mac vs. pc


quack

Anbefalte innlegg

Ser det er HAUGEVIS av lignende tråder her, men er bare ute etter liten oversikt over de vesentlige forskjeller.

 

Feks. bruk av dc++, office, browsere, mail.. er det sant som folk sier at som skole-pc er det like greit å kjøpe mac? Og en ting til, bråker iBooken mye?

 

Jeg skal evt. bruke min som skolePC.. tihi, mener skoleMAC :!:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Heisann. Hovedforskjellen mellom mac og pc er prosessorene. Mac bruker prosessorer laget av IBM mens pcer intel/amd. Jeg sitter på en mac nuh, en powerbook. Bruttern har en ibook og den bråker nesten aldri, veldig bra batteritid og på den. Bruker macen til alt unntatt spilling, og funker fint til det. Trenger ikke å bruke tid på problemer, siden det veldig sjelden oppstår det. uansett lykke til med valget ditt!

Lenke til kommentar

Tradisjonelt sett gir ikke en mac like mye HW for pengene som en PC, men apple har såvidt jeg har skjønt det ganske greie studentrabatter. Masse tung HW er vel heller ikke noe must for en grei skolepc. Vet ikke om DC går på mac. Merk at hvis du er tilhenger av fri programvare og åpen kildekode er ikke mac tingen for deg (ønsker for all del ikke en diskusjon om det her, bare en liten tilleggssetning).

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar
Du trenger neppe mer enn en iBook. Jeg kjøpte en powerbook pga. designet, liker det bedre..Og det var såpass lenge siden så jeg ville ha litt bedre prosessor osv.

Lykke til med valget :) ps. pm hvis du vil ha info om et bra norsk mac forum

Hva er forskjellen på utseendet på powerbook og ibook?

Lenke til kommentar

Masse open source programmer til os x. Finnes også x11 på os x, så mye linux software funker fint, men noen ekstra programmer og kompilering seff.

 

Windows og OS X kan mer eller mindre brukes til det samme hvis du ikke tenker spill og sære programmer som kun er for windows.

 

Etter at jeg kjøpte meg powerbook har jeg virkelig fått opp øynene for hvor langt etter windows ligger. Når noen spør meg hva jeg liker best med mac, svarer jeg uten tvil OS X. Maskinene ser utrolig pene ut og er ordentlig gjennomtenkt. Men OS X er utrolig.

Lenke til kommentar
hey quack! korsn ibook har du bestilt? og har du oppgradert den før du trykte på bestill?

Kjøpte 12"iBooken med 60gb harddisk + videoadapter og en sånn tynn veske å ha den i.. oppgraderte før jeg bestilte ja.

 

men en dårlig ting: hvorfor tar det 2 uker fra man bestiller til macen kommer? fikk mail i går om at den var sendt, og at det tok 9-10 dager før den kom :dontgetit:

teit.

Endret av quack
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...