Jump to content
Sign in to follow this  
v0lume

reinstall av windows xp

Recommended Posts

fant ikke noen lignende post så lager en ny ;)

jeg har en pc i huset som jeg har tenkt til å reinstalle windows på, .. greia er at jeg ikke vil slette andre ting, som bilder og musikk. vet jeg kan formatere alt med noen cd'er men kan med velge å bare formatere windows mappa (sys filer ect) eventuelt hvordan går man da fram???

 

takker for svar

Share this post


Link to post

Det er nok ikke mulig å "bare formatere windows mappa". Formatering gjøres på en hel partisjon.

Ved reinstallering har du valget mellom å formatere eller ikke. Formatering vil slette alt på partisjonen. Derfor er det en stor fordel å ha en annen partisjon til alle filer man ønsker å ta vare på.

Når du velger å ikke formatere så vil Windows mappa og alle system filer overskrives. Om dette løser alle dine problemer (du har vel en grunn for å ville reinstallere) er umulig å si på forhånd.

Share this post


Link to post

så ved reinstalling "overskriver" jeg gamle windows filer og erstatter de med "friske" filer, mens jeg samtidig beholder alle andre ting (bilder musikk)??

Share this post


Link to post

Hvis du har mulighet så kunne du brenne en dvd med alle filene du skal ta vare på. Så setter du i XPCDen og booter fra denne, og formaterer hele harddisken din. Så gjør du som Hårek foreslo, å deler opp disken din i to partisjoner - en til Windows/system, og en til oppbevaring av filer. For eksempel kan du lage partisjonen du skal ha Windows på 8 gb stor, da har du plass til både Windows og programvare her. Så lager du en D:\ -partisjon av resten av plassen, til filer. Når du så er ferdig med installeringen, så flytter du "Mine dokumenter" til D:\ - og så legger du tilbake alle filene fra DVDen. Nå har du en helt ny og frisk Windows-installasjon + at du har en partisjon til oppbevaring av filer, som du aldri trenger å røre igjen,selv ikke neste gang du skal reinstallere Windows

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...