Gå til innhold

Norge - Paradis for kriminelle?


Anbefalte innlegg

Det beste for offeret er å bli ferdig med saken.
Han er hjerneskadet for livet - den dagen han er ferdig med saken er den dagen han dør.

Så du mener at å måtte forklare seg i retten på ny, og samtidig vite at gjerningsmennene kan gå fri, ikke forverrer situasjonen?

Marginalt - han var ikke i stand til å dukke opp i retten mer enn en dag og det er tvilsomt hvor mye kjipere livet hans kan bli.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Så du mener at å måtte forklare seg i retten på ny, og samtidig vite at gjerningsmennene kan gå fri, ikke forverrer situasjonen?
Marginalt - han var ikke i stand til å dukke opp i retten mer enn en dag og det er tvilsomt hvor mye kjipere livet hans kan bli.

Det kan nok bare bli bedre ja. Første skritt for å få det til er å bli ferdig med rettsaken.

Lenke til kommentar

Det blir "spennende" å se om man oppretter et fond for Kjetil Rusvik type www.benjaminsminnefond.no

Mon tro om ikke LO har en million å tilgodese?

 

Forøvrig intressant å lese om reaksjonen til anti-rasistene samt familie og venner av villmennene.

"Da dommeren leste opp avgjørelsen ble det voldsomme reaksjoner i salen. Venner og familie av de tre dømte skrek og buet."

Endret av RagnarDanneskjold
Lenke til kommentar
Hva syns dere, er dommen riktig ? (mulig ankesak)

Den strengeste straffen var ni måneder mildere enn aktors påstand. Hvis domstolen mener det ikke er hjemmel i loven for strengere straff er den riktig. Om straffenivået burde vært høyere må det en lovendring til, og den vil ikke kunne påvirke gjerningsmennene. Håper de tiltalte har vett til å akseptere dommen. Det beste for offeret er å bli ferdig med saken.

Feil. Strafferammen i loven åpner for strengere straffer enn dette, men iht. tidligere rettspraksis anså man det ikke riktig å dømme lenger straff enn i underkant av 5 år.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Fortalte til klassen i et fag som het Street Law at Norge hadde en maksimal strafferamme på litt over 20år.

 

Folket trodde nesten ikke på meg.

Ikke så rart at ingen trodde på deg, det stemmer ikke. Man kan bli idømt forvaring som innebærer livstidsstraff, den maksimale strafferammen har blitt økt til 30 år for etnisk rensning og denslags kriminelle handlinger.

Lenke til kommentar
Blir du ikke stresset av slik negative tankegang?

Personlig blir jeg litt stresset av tanken på at straffen for grov vold er så lav at gjerningsmannen i slike tilfelle faktisk synes at det er verd det. Vi står overfor et straffeparadoks her: Det vil si at hadde han truffet riktig person hadde han antagelig ikke angret i det hele tatt, og tatt straffen "med godt humør". Å gå i fengsel noen måneder for å ha forsvart familiens ære gir antagelig status som langt oppveier straffen.

 

At offeret viste seg å være en sakesløs person gjør ikke saken bedre. Det er ikke noen formildende omstendighet at man tok feil person, rett og slett fordi det hadde vært en grov forbrytelse selv om man hadde tatt den rette. Uansett hva denne hadde gjort mot gjerningsmannens brødre. Vi kan ikke ha et rettssamfunn hvor hevn er en formildende omstendighet...

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Vi er skuffet over at dommen ble så streng, den burde vært vesentlig lavere. Vi kommer til å anke dommen, sier mannens forsvarer, Vidar Lind Iversen
:cry:

 

Hva mener retten er strafferammen for å invalidisere et annet menneske? Og skal det ikke være skjerpende at man uprovosert går til angrep? Jeg trodde dette var mye strengere! Folk som uforvarende tar livet av noen får jo strengere straff enn dette. Jeg synes dommen burde legge legens utsagn til grunn -"du var heldig som overlevde dette"! Altså drapsforsøk, mao. Såvidt jeg vet har drapsforsøk en strafferamme på inntil 10 år...

 

Paradoksalt nok er det ikke uvanlig med to til fem år for grov økonomisk utroskap. Ikke det at jeg forsvarer underslag, svindel eller momsunndragelse, men det dreier seg tross alt om tyveri. Her har en annen person fått varige mén.

Endret av hilram
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...