Gå til innhold

Spørsmål ang. intervju i forsvaret...


Anbefalte innlegg

Leste i avisen idag at folk som skulle bli fallskjermjeger ble intervjuet / avhørt. De ble nistirret og lyst i øynene og fikk spørsmål som; "Kan du drepe ett annet menneske". Hva er riktig i følge militærboka å svare her?

 

1. Ja ( de tror du er en psyko)

 

2. Nei (de tror du er en sveklig og du blir sortert ut)

 

Hva mener dere en bør svare?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Trur at det ikkje finst noko fasit-svar her. Å seie "ja" _kan_ jo bety at du ikkje har problem med å drepe, og det er ikkje slike folk ein vil ha i Forsvaret, iallefall ikkje som fallskjermjeger. Å seie at du gjer kva som helst for å følge ordre er heller ikkje noko bra svar: Om lagføraren din ber deg om å gå og drepe dei små ungane der borte, so er det ikkje alltid du skal gjere det.

 

Trur du bør utbrodere svaret ditt her, seie at i ekstreme situasjonar kan du ta eitt liv for å forsvare deg sjølv, laget ditt eller andre som du er pålagt å forsvare.

Lenke til kommentar

Ifølge et program som gikk på Natural Geographic så klarer kun 2% av alle mennesker drepe et annet menneske med hensikt. Tror det het "The Truth About Killing" eller noe i den duren. De 2 prosentene som kunne drepe var delt i 2 grupper, enten så var du psykopat eller så kunne du leve et helt normalt liv, men kan drepe hvis situasjonen tilsier det. Tviler for at fallskjermjegerne kun har folk innenfor de 2 prosentene :D

 

Kan også nevne at de som er blant de 98 prosentene kan læres opp til å drepe, men etter at de har utført det første drapet så er det ikke sikkert at hjernen klarer å godta det kroppen har gjort.

Lenke til kommentar

Det der er et sykt spørsmål...

 

En person som anser seg selv i stand til å drepe et menneske kan ikke brukes. Et drap er en personlig tragedie hvis man blir nødt å utføre det.

Jeg vil si alle er i stand til å drepe et annet menneske hvis situasjonen tilsier det. Men et drap er ikke bare et drap det vil og drepe en selv mentalt.

 

Så hva vil du svare? Svar helt 100% ærlig. Ikke for å få svaret de vil ha, men for å havne der du selv passer!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...