Gå til innhold

Elkjøp personell opplært til å "jukse"?


Anbefalte innlegg

Jeg synes godeste scott engebregtsen svarer bra for seg i den linken der jeg. Eller hva synes dere? Tror dere kanskje ikke på det han sier? At han lyver?

 

Og tilbake til det med bonus. Du sier at en elkjøpselger har bonus som går direkte ut ifra fortjenesten på det han selger. DET sier jeg er løgn og bullshit.

 

Vi har selvfølgelig som 9 av 10 kjeder i salgsbransjen (klær, sport, elektronikk, data, osv osv) en bonusavtale, men den har lite å gjøre med direkte hva vi selger. Noe mer kan jeg ikke si om denne :).

 

Bonusavtaler finnes forøvrig overalt i samfunnet i dag, og går jo selvfølgelig på prestasjon.

 

EDIT: Merk også at scott sier han går inn for å rydde opp dersom han ser steder som ting ikke gjøres seriøst nok på. Dette er 3 år siden. Mye har skjedd :)

Endret av Alastor
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Elkjøp fysj, hvar nøyd til å kjøpe en printer der som på nettet sto til (elkjøp) 1495,-, kjepphøy som jeg er gledet jeg meg til å prute, den ufyslige selgeren sa den var ferdigprutet til 1295, huff, der forsvant den morroa. Og jeg sparte farsken 150 vs å handle på nett, nei søren de her går ikkje an.

 

 

søren og inga pruting på meg

 

Ps - Skrivere bør handles hos cshop eller itbutikken

;)

Endret av Osse
Lenke til kommentar
Elkjøp fysj, hvar nøyd til å kjøpe en printer der som på nettet sto til (elkjøp) 1495,-, kjepphøy som jeg er gledet jeg meg til å prute, den ufyslige selgeren sa den var ferdigprutet til 1295, huff, der forsvant den morroa. Og jeg sparte farsken 150 vs å handle på nett, nei søren de her går ikkje an.

 

 

søren og inga pruting på meg

 

Ps - Skrivere bør handles hos cshop eller itbutikken

;)

er det andre en meg som ikke helt tok denne ?

Lenke til kommentar
En typisk frase er "denne er bedre, jeg har den samme hjemme"

hehe ikke bare på elkjøp nei.

Jeg var på Vilmarksbutikken på jessiem for å kjøpe meg en ny primus (mulitfule)

Den går på alt, men den går best på rødsprit.

Og det er et meget bra valg, jeg har den selv, sa han jeg prata med

Da jeg kom hjem å testa den brant den ikke, så jeg reiste tilbake, og da prata jeg med en annen, som sa:

Du må ikke finne på å bruke rødsprit!

Det fordamper for raskt.

Jeg har den selv, og har erfart at den brenner best på rensa bensin.

 

Da ble jeg pist da! :tease:

Lenke til kommentar

Da søstra mi jobbet på elkjøp, fikk de grunnlønn pluss provisjon. Provisjon, fikk de først når avdelingen gikk i overskudd. Søstra mi jobbet i "småelektrisk", og de gikk aldri i overskudd. Hun krevde fast lønn uten provisjon, og fikk det :)

 

Hvordan det er nå, vet jeg ikke, dette er tre år siden..

Lenke til kommentar

Nå skal ikke jeg si at jeg kan snake for hver enkelt ElKjøp butikk, men enhver "selger", ihvertfall der hvor jeg jobber, bestemmer selv hvordan han vil gjøre et salg. At Theo Willenfeldt valgte å lyve og lure sine kunder synes jeg taler mer om han enn om ElKjøp.

Det med "hedringene" har jeg ikke sett noe til, de som hedres i min butikk er månendens helt og årets helt, dette blir ikke fastsatt av hvor mye denne personen selger for eller går i overskudd for. Dette blir fastsatt av hvor motivert man er, hvor flink man er til å hjelpe sin medarbeider, hvordan man utfører sine arbeidsoppgaver (F.eks noen har ansvaret for b-varene at disse ser korrekt ut, er priset riktig etc. Andre har ansvaret for at pallene og trauene er fyllt opp i sine respektive avdelinger. osvosv.) etc.

 

I tillegg, som er nevnt tidligere, så har man 30 dagers full returrett (mot at produktet er i samme stand som da du fikk det). Hvis en selger "lurer" en kunde til å kjøpe et produkt som ikke passet til kunden, kan kunden bare komme tilbake til med, produktet blir kreditert inn og dette går utover omsetningen den dagen, ergo man får en "baksmell" på den avdelingen det gjelder. Dette tyder da selvfølgelig negativt for hele varehuset også. Kunden blir selv misfornøyd at det produktet som selger anbefalt passet hans/hennes formål ikke gjorde det og slutter å handle på ElKjøp, mest sannsynlig ihvertfall den butikken det gjelder.

 

Vi fikk også beskjed om å ikke bruke for mye tid på hver enkelt kunde, og ikke være for hjelpsom med spørsmål. Vi måtte få salget raskest mulig unna, og så konsentrere oss om neste kunde.

Dette kjenner jeg meg så absolutt ikke igjen i! Vi får beskjed om at er det mye kø så må vi ta hensyn til at det er mye kø og vi må jobbe fortere, at Theo Willenfeldt tolket det slik at man må senke standardene til en hver enkelt kundehjelp synes jeg er helt utrolig. Igjen, kan være at varehussjefen han jobbet hos var en dårlig sjef i seg selv som kun var ute etter varehusets budsjett.

 

Jeg er selger, samt at jeg jobber på lageret på et ElKjøp varehus i ElKjøp konsernet, altså ikke frittstående butikk.

Endret av ExcaliBuR
Lenke til kommentar
Elkjøp-selgere har IKKE provisjon på det de selger! De jobber for luselønn, med konstant press fra sjefene om å selge så og så mye av varer med høy fortjeneste for elkjøp. De dårligste selgerne blir sparket etterhvert. Elkjøp har blitt kritisert leenge for personellpolitikken, ved at de legger et veldig stort press på de ansatte uten at de ansatte får noe igjen for det.

Har du dette fra sikre kilder? Er det isåfall ny praksis innført i løpet av de siste tre årene?

 

For tre år siden er jeg iallefall sikker på at selgere på elkjøp (iallefall den lokale butikken her) fikk utbetalt bonus ut fra hva de hadde solgt...

Ja, jeg har det fra sikre kilder. Jeg har en søster som er elkjøp-selger.

Da tror jeg at din kjære søster burde lese tantiemeavtalen sin på nytt.

 

Elkjøp-selger får IKKE provisjon på sine salg. Selgerne har en egen bonusordning som starter fra 90% budsjett og maks bonus ved 120% budsjett, enkelt og greit. Gjør en selger det dårlig, lider kollektivet av det.

 

Diskusjon slutt!

Lenke til kommentar

Noe jeg liker med vanlige butikker, i forhold til netbutikker.. det nytter å prute.

 

Var for litt siden , på utkikk etter en ny , GOD , dvd spiller.

Valget stod mellom Phillips's nyeste 9000 sak , og Pioneer DVD-668AV-S

 

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=123604&cks=PRL

 

5500 kr .. ja det er mye .. men ja jeg skal ha no orntli noe, kamerat av meg har samme og har sett mye på den , så valget falt på den da :)

 

Med en tilfeldighet, stakk jeg innom expert.. og så at de hadde akkurat den der utstilt, siste igjen for 4900kr .. hmm .. litt pruting og så gikk jeg hjem med den under armen for 4500, med full garanti og alt av tilbehør var ikke utpakket engang. Er ikke så lett å ringe komplett.no og prute "jo du .. hør nå her.. "

 

hehe . Selgere på elkjøp er ikke værre en andre steder, en må bare være litt påpasselig, og ikke være helt "sitting duck".

Lenke til kommentar
Nei, langt ifra. Min Far var der oppe for ca en uke siden. Han skulle ha en enkel laptop til å sitte på nettet med.

 

Han kom hjem med en laptop til 13000,-

Og masse ekstra dritt som ekstra mus og programmer og jeg vet ikke hva...

 

Så ja.... Det har jeg

Noen er enkle å påvirke.

 

Dessuten, som jeg har prøvd å slå fast (noen som har lest mitt inlleg i det hele tatt?) en selger er individuell hvordan han/hun vil gjøre det. Ingen får noen som helst beskjed om å "villede" kunden.

 

Du tjener faktisk mindre og mindre på et produkt (i gjennomsnitt) desto høyere opp du går i pris.

Lenke til kommentar
Nei, langt ifra. Min Far var der oppe for ca en uke siden. Han skulle ha en enkel laptop til å sitte på nettet med.

 

Han kom hjem med en laptop til 13000,-

Og masse ekstra dritt som ekstra mus og programmer og jeg vet ikke hva...

 

Så ja.... Det har jeg

Kanskje din far burde undersøke litt om hva han faktisk trenger og vil ha før han drar for å kjøpe ting? Eller ble han truet med at han ikke fikk lov til å dra før han hadde brukt 13000?

Lenke til kommentar

Selvsagt er det lureri og juks på ferde. Man kjører med lokkevarer med lav avanse og forsøker og selge andre varer med bedre avanse. Enklte førpriser er feil, og Elkjøp har fått tilsnakk for det en rekke ganger.

 

Man blir drillet til å selge andre produkter en annonserte, og selv om de er bedre er målsettningen helt klart å selge det med best avanse, mens man gir et helt annet bilde i tilbudsavisen. Der står det ingenting om det TV som er ennå bedre som ikke er det spytt billigere på Elkjøpe en det er på Ekspert.

 

Mange vil nok ikke kalle dette juks men det vil jeg.

 

Har foresten jobbet på en annen elektrokjede og kjenner igjen standardsvarene vi skulle gi hvis vi ble spurt om 'juks' og vet akkurat hvor sleipe vi var på hvordan vi skulle 'lure' kundene inn i butikken for å selge dem en dyrere vare som vi tjente mer penger på. Ikke noen stor hemmelighet det.

Lenke til kommentar

Jeg fatter ikke at så mange irriterer seg over Elkjøp.

Det er en butikk som du selv må ønske å oppsøke for å handle/titte og selvfølgelig har de selgere. Om selgerne har bonus eller ikke, spiller ikke noen rolle for meg. Hva jeg skal bruke mine penger på, må jeg ta ansvar for selv.

 

Jeg har ikke handlet data utstyr der selv, men flere Tv`r og annet rask til stua. Elkjøp skal ha at de holder prisgarantien og leverer ut pengene uten noen spørsmål/problemer som helst.

Jeg er enig i at det går helt fint å prute, noe som er lettere hvis man har satt seg inn i hva man skal ha og da ser man lett om det som blir "anbefalt" er bedre eller ei.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...