Gå til innhold

Ny stillegående harddisk


Anbefalte innlegg

Jeg ser etter en ny harddisk for tiden og leter etter en som bråker lite når den arbeider. Vibrasjonsstøyen er ikke så viktig siden jeg sannsynligvis kommer til å ha den i strikkoppheng, eventuelt gummifester. Jeg har omtrent bare sett poster på forumet der det snakkes om generell støy, men ingen som sier stort om hva som er best når det kommer an på den støyen som ikke er vibrasjonsstøy.

 

Har lest at noen av diskene lager en irriterende knatrelyd når de er idle. Dette er noe jeg vil unngå, så disse diskene er så godt som utelukket. Ellers så skal disken ha ganske god ytelse, 7200rpm, og 300GB.

 

Disken skal være en lagringsdisk, og skal stå sammen med en 74GB raptor.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De siste Seagate diskene jeg har fått har laget irriterendes lyder ca 5 min etter siste lesing. Dette går i sykluser, og i følge seagate skal disse diskene oppføre seg slik. Mulig 300GB disken ikke har dette problemet, men på min 160GB og 200GB er det slikt.

 

Har forøvrig meget gode erfaringer lydmessig med Samsung diskene, og ikke fult så gode med WD Caviar diskene. Men Samsung selges vel ikke som 300GB, er vel maks 250GB etter det jeg kan se.

Lenke til kommentar
Har lest at noen av diskene lager en irriterende knatrelyd når de er idle.

Seagate sine disker knatrer av og til når de er idle fordi de kalibrerer lesehodene for å få ned risikoen for ødelagte sektorer. Dette skjer med noen timers mellomrom og varer noen få minutter. Knatringen er ca like høy som under aktiv bruk, uten at jeg synes det er plagsomt. Jeg vet ikke om flere diskprodusenter bruker samme teknikken, men har ikke hørt noe ennå på mine Hitachi T7K250 eller den gamle 120GB Maxtor-disken min.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...