Gå til innhold

Prosjekt SliMAME *tatt inn i stuen for "testing"*


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Fikk en pakke i posten idag fra Dioder.no:

P9223102Custom.jpg

2 pakker med 5 dioder i hver + motstander for å bruke 12V, krympestrømper og festere.

 

P9223110Custom.jpg

 

Sponset av:

sponsorbannerCustom.gif

 

Planen er å montere de på en plexiglassplate i bakkant av plexiglasset til lyskassefilmen. Jeg kommer antagelig ikke til å trekke de fra 12V railen til PSUen, men heller gå for en egen trafo, så jeg vet ikke om motstandene kommer til å bli brukt. Det får vi se når vi kommer så langt;)

Endret av capy
Lenke til kommentar

Jeg fikk også besøk av DHL. Litt morsomt at fyren kjente meg igjen og visste når jeg kom hjem fra jobb.. Må kanskje trappe ned bestillingen fra utlandet snart..:)

 

Uansett, her er litt av hva DHL leverte til meg på døren:

 

SPACE INVADERS!

P9223119Custom.jpg

Trodde ikke de var SÅ store! Har mine tvil til at de får plass på maskinen..

 

Fikk også noen roboter på besøk:

P9223113Custom.jpg

Disse var jo utrolig kule. begge klistremerkepakkene kom fra ThinkGeek.

Lenke til kommentar
Dette ser utrolig flott ut.

Har du vurdert LG1980Q skjermen. Har denne selv og er meget fornøyd.

Koster litt mindre en Dell'en og.

For å finne ut hvilke skjerm jeg skulle bruke til maskinen, målte jeg først hvor stor skjerm jeg kunne få plass til. Kassen er bygget for Wide skjermer, og har plass til 21+" (+normal kasse rundt panelet). så begynte jakten. jeg gikk igjennom 21" og 20", leste noen tester og rotet igjennom noen tråder her på forumet. så forsøkte jeg å finne den skjermen som ville gi meg mest glede for minst penger. Utifra prisguiden over 20" her på forumet, kommer DELL ut billigst av wide skjermene. Deretter ringte jeg og prutet og ender antagelig opp med denne. Den har enda ikke kommet, men om BenQ kommer med sin wide 20" og Dell bryter kontrakten med å ikke kunne levere til avtalt tid, kommer jeg til å vurdere å heller gå for BenQ.

 

Grunnen til at jeg ikke går for 19" 4:3, er at jeg tror den kanskje blir litt liten for den brede kassen den skal stå i.

Lenke til kommentar

Har fått unnagjort et lite Clas Ohlson besøk i helgen og kom hjem med diverse ting til prosjektet + litt til. Nå skal ikke maskinen ha myntinnkast, men det kan jo være greit å gi beskjed til folk at det er OK å gi en slant uansett:) så jeg plukket med meg denne lille saken:

P9253276Small.jpg

P9253272Small.jpg

P9253274Small.jpg

Det hadde vært utrolig tøfft å felle den inn i kassen et sted, men er ikke sikker på hvor enda. Kanskje oppe med bryterene? Kanskje nede i høyre hjørne i lyskassen? Den er programmerbar, kan holde opptil 150 tegn og har forskjellige scrollehastigheter.

 

Og når vi snakker om bryterene:

P9253287Small.jpg

En til power ON, en til reset og en til lysdiodene som skal lyse opp lyskassen.

 

Og når vi snakker om lysdiodene:

P9253289Small.jpg

Kjøpte noen ekstra i tilfelle det skulle bli for lite lys av de jeg fikk av Dioder.no.

 

Jeg kjøpte meg også en 6-veis stikk med ledning:

P9253282Small.jpg

Nå vet jeg enda ikke hvor mange strømuttak jeg trenger inne i kassen, men en til PSU, en til skjermen, en til trafoen til diodene.. kommer vel noe mer etterhvert:)

 

Clas Ohlson hadde ikke den lengden Plexiglass jeg ville ha, men jeg kjøpte 2 stk. av en litt mindre sort:

P9253283Small.jpg

Ved å ligge disse etter hverandre kan jeg bruke de til å feste LEDsene. Frontplaten, som selvfølgelig kommer til å være synlig, vil jeg ha hel, så der må jeg jakte litt til.

 

Ellers har dagene som vanlig vært altfor korte, men jeg kommer tilbake med en "skikkelig" update til helgen igjen. Synspungter eller spørsmål? Tipps kanskje? Det er bare å komme med det!

Endret av capy
Lenke til kommentar

Hej Capy.

 

Jeg sidder i Danmark og har fulgt spændt med i dit projekt, siden jeg fat dette forum for et par dage siden. Jeg er nemlig selv blevet grebet af ideen om at bygge min egen arkade maskine. Med hensyn til skærmen du vil bruge.. Jeg talte med en fyr i sidste uge og han nævnte at der kan være problemer med at bruge en widescreen skærm til de gamle arkade spil (mame) - Har du eller andre i formuet hørt noget i den retning? :dontgetit:

Jeg overvejer selv at indsætte en alm. tv skærm, evt. 21" - det giver noget af det gamle look og så er det billigere + vil det være muligt at skifte imellem pc'en og en spillekonsol.

- Jeg kan dog også se at du vil bruge skærmen til andre ting, f.eks. fjernsyn og video.

Under alle omstændigheder er det et rigtig fedt projekt du har gang i og jeg er glad for at have fundet forumet og kan følge med i projektet, som det skrider frem. Way to go :thumbup:

- Hvis jeg lige må tilføje en enkelt ting mere, så synes jeg at det vil være en skam, hvis du skærer toppen af. Med den forsvinder noget af det gamle seje arcade look.. Well, det er bare min mening. Jeg glæder mig til næste update.

 

Med venlig hilsen

 

Bang

Lenke til kommentar

Bare sånn for å hjelpe deg med å tenke litt på hva du trenger strøm stikk til...

Som du nenvte selv: PSU, Skjerm, og LED trafo.

Du snakket om å ha en forsterker der, og da bruker den også en. og om du skal ha en sub der, trenger den også en. Men da tror jeg du er i mål, om du ikke bestemmer deg for å ha noen neon rør også i tillegg til LEDsa. ;)

 

EDIT:

Har sagt det før, og sier det igjen! WOW!

Endret av Crinos
Lenke til kommentar

Hepp! :)

 

Godt å se et slik prosjekt her på forumet igjen!

 

Jeg må med en gang få si at dette var en knakende god ide. -Å gjøre MAME maskina på denne måten. Du har klart å beholde den originale "feelingen", men likevel modernisert og, ikke minst, forminsket den. Min maskin (UltiMAME) fyller hele stua i leiligheten min. - Tror samboeren hadde vært mer fornøy med din løsning! ;)

 

Når det gjelder å kutte av toppen, ville jeg ha tenkt meg om to ganger, den har MYE å si for at maskina skal ha den riktige "looken". Du kunne jo eventuelt ha stussa den en smule....?

 

Har ikke funnet at du har nevnt noe om frontend enda, hvilken tenker du bruke her?

Om jeg skulle komme med et forslag (har testa ut en god del av dem) må jeg trekke frem MAMEWAH som et av de bedre alternativene. Den kan virkelig formes og konfigureres akkurat slik du måtte ønske, kjempe lett å mekke egne skins. Siden du tenker maskina som en slgs "underholdningssentral", kan jo muligheten til å bruke den som video/MP3 jukeboks også komme godt med...!

Ellers er 3DArcade et spennende alternativ, men krever litt mer av maskinvaren....

 

Stå på videre, har lagt denne til i "mine innlegg"!

Om jeg kan være til noen hjelp så ikke nøl med å ta kontakt....

 

- Audun

Lenke til kommentar

Takker og bukker for alle komentarer! Kjekt å få litt tilbakemeldinger innimellom:) Jeg hadde meg en liten arbeidsøkt i går mens min samboer hadde singstarforspill med sine skolevenniner. Jeg fikk sparklet begge sidene og fronten (opp til platen for joysticken) før jeg gikk tom for sparkelmasse. nå skal flatene pusses, sparkles og pusses igjen før det blir slik jeg vil ha det. Fronten, og spessielt overgangen fra kassen til foten og kassen til utstikkeren for skuffen og joysticken må nok sparkles og pusses enda flere ganger før det blir bra. Men det er ikke så farlig at det tar tid, for skjermen kommer ikke før til neste uke. Jeg fikk prutet den ned til 5000 nå, på grunn av tilbudet som DELL kjører for tiden, så da nærmer vi oss en ganske akseptabel pris.

 

Jeg talte med en fyr i sidste uge og han nævnte at der kan være problemer med at bruge en widescreen skærm til de gamle arkade spil (mame) - Har du eller andre i formuet hørt noget i den retning?

Jeg tror ikke problemet blir så stort med Widescreen. I stuen har jeg en 16/9 TV-skjerm, og nesten alle programmer går i 4/3 format. Jeg har vennet meg til strekkingen av bildet, så jeg tror ikke det blir noe problem. Når det gjelder å spille spill i ikke-nativ oppløsning, tror jeg dette problemet nesten ikke eksisterer lenger. Skjermen jeg har bestilt, har Analogue / Digital / S-Video / Composite som input, så den kan kobles til consoles senere om det er ønskelig.

 

Som kriseløsning kan jeg sikkert bruke 17" jeg sitter på til vanlig. Jeg kan komme med en tilbakemelding når MAME er testet med Widescreen skjermen.

 

Bare sånn for å hjelpe deg med å tenke litt på hva du trenger strøm stikk til...

Som du nenvte selv: PSU, Skjerm, og LED trafo.

Du snakket om å ha en forsterker der, og da bruker den også en.

Stemmer, stemmer, glemte å telle med forsterkeren. Sub'en er ikke aktiv og drives av 5.1 forsterkeren. Tviler på at jeg kommer til å bruke neon, men vi får se hvordan det ender. Prosjektet forandrer seg for hver dag jeg jobber med det!

 

Jeg står for ølen

hehe, greit det! holder faktisk på å brygge øl for tiden også, for første gang. Kommer sikkert ikke til å bli så veldig godt, men alle må jo begynne et sted.

 

Når det gjelder å kutte av toppen, ville jeg ha tenkt meg om to ganger, den har MYE å si for at maskina skal ha den riktige "looken". Du kunne jo eventuelt ha stussa den en smule....?

 

Ja, mulig det er løsningen. Jeg venter med å ta en besluttning til jeg ser hvor høyt opp jeg kommer med skjermen og høytalerene.

 

Har ikke funnet at du har nevnt noe om frontend enda, hvilken tenker du bruke her?

Til nå har jeg bare sett på 3DArcade. Syntes det ser litt kult ut. Bruker du MAMEWAH? Jeg har ikke fått testet noen av de enda, og kommer vel heller ikke til å gjøre det før maskinen endelig står i stuen og elektronikken skal inn. Akkurat nå ligger det deler til prosjektet over hele huset og gidder ikke sette ting sammen igjen før de skal inn i maskinen. Uansett, takker for forslag:)

Endret av capy
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...