Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Har 1000 Mbps NIC, får bare 10 Mbps


Anbefalte innlegg

Jeg har en Soltek Qbic Barebone med integrert Gigabit kontroller, nærmere bestemt "Realtek RTL8169/8110 Family Gigabit Ethernet NIC". Denne er god for 1000 Mbps.

 

Men under "Lokal Tilkobling" står det: "Hastighet: 10.0 Mbps". Så jeg prøvde å overstyre dette under egenskapene for nettverkskortet i Enhetsbehandling, ved å prøve på både 100Mbps Full Duplex, og 100Mbps Half Duplex. Men når jeg gjorde dette, ville ikke tilkoblingen hente inn en nettverksadresse, så jeg måtte sette farten tilbake på "Auto Negotiation" igjen, og da får jeg kun 10Mbps.

 

Noen som vet hvordan jeg kan ordne dette? :hmm:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du har nok muligens en feil i kabelen din eller i oppsettet i routeren din. Det kan bli litt tull med auto detekt mellom 100Mbps og 1000Mbps så defor er det lurt og sette fast hastighet. Sett at du skal ha 100Mbps Full duplex på både router og nettverks kort så skal nok det gå bra.

Lenke til kommentar

Ok... Men det som er, er at jeg har nylig fått denne Barebone'n med dette nettverkskortet, og før, på min gamle pc hadde jeg et 100Mbps PCI-kort, og da fikk jeg 100Mbps uten problem.

 

Kan det ikke ligge i nettverkskortet i dette tilfellet?

Endret av maestr0
Lenke til kommentar

Oppdatering: Det ser ut til at det ikke er noe feil med nettverkskortet. Jeg avinstallerte det og la det inn på ny, og da den nye ip'en skulle hentes, lå tilkoblingen på 100Mbps, men satte seg automatisk ned på 10Mbps da den fant ip og koblet seg til. Det er som om noe blokkerer at jeg skal få 100Mbps her...

 

Kan det være noe med kabelen? Den er fysisk uskadet, så kanskje jeg må ha ny? Eller trykker skoen en annen plass?

Endret av maestr0
Lenke til kommentar
Hmm, skal prøve å resette routeren + bytte port da..

 

EDIT: Niks, det gjorde ingen forskjell  :cry:

Er dette noe hjemmemekket kabel som ikke er koblet etter skjema?

Nei, selvfølgelig ikke.. Alt er som det var på min forrige pc (da jeg hadde 100Mbps), og det er riktig. Jeg er ikke grønn :p

Lenke til kommentar
Sansyneligvis vil ikke routeren og kortet ditt sammarbeide. Enkleste er nok å kjøpe et nytt PCI nettverkskort. Det koster ikke mange kroner og er som oftest mye bedre enn integrerte kort. Sats på 3Com så får du kvalitet..

Eller Intel. Jeg er fullstendig klar over at Gigabit sikkert er tingen for noen, men må likevel få anbefale Intel Pro/100 S. 290 kroner for et nettverkskort med hardware 3DES/SHA-1 er ikke å forakte.

Lenke til kommentar

Skal ikke se bort ifra at det nye nettverkskortet er litt mer hightech enn det gamle. Det gamle var bare et dumt kort som bare peste på 100mbit, mens det nye sjekker kabelkvalitet og skjerming og mener at det ikke er bra nok for 100mbit. Husk også at hvis du låser nettverkskortet til 100mbit/full duplex må du gjøre dette på routeren også.

 

Jeg vil hvertfall anbefale at du prøver en annen kabel, nye drivere til nettverkskortet og et googlesøk i den rekkefølgen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...