Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Største PC-problem noen gang, maskinvare ?


Anbefalte innlegg

Mine PC-problemer har den siste tiden utviklet seg til å bli tidenes data-problem for meg, og de som ikke gidder lese denne tråden forstår jeg godt.

 

Det startet med blåskjerm en kveld, som utviklet seg videre til at jeg ikke fikk starta windows i det hele tatt, uansett hvilken modus. Trodde det var et harddisk problem, og satte systemdisken over i en annen maskin og fikk etter mye om å men berget ut alt innhold av betydning.

Ny disk blei innkjøpt og windows installert på nytt, alt var vel helt til jeg skulle koble opp to lagringsdisker jeg hadde, fulle av filmer og musikk. Disse har hele tiden stått oppkoblet via et kontrollerkort (PCI) og fungert utmerket. Men nå ville ikke maskinen boote fra systemdisken så fort disse diskene blei tilkobla, koblet jeg dem i fra, startet maskinen opp som normalt.

Prøvde meg frem med alt av jumper innstillinger uten at det gjorde noe fra eller til. Sjekket boot-rekkefølgen i bios, fant en feil der og trodde alt hadde løst seg, men den gang ei. Begynte nå for alvor å bekymre meg for en feil med hovedkortet, og da jeg ikke lenger fikk opp skjermbilde og bios en gang, var jeg sikker på at enten hovedkort eller prosessor hadde sagt takk for seg. Fikk så handla meg nytt hovedkort og koblet alt opp i følge manualen, forskrekkelsen var stor når skjermen fortsatt forble svart. Fikk låne en annen tilsvarende maskin (socket A kort med Athlon) og startet med å flytte over skjermkort, så prosessor, minne og strømforsyning, men ikke pokker om det løste noe problem. Satte så komponentene fra min maskin, prosessor, skjermkort, strømforsyning og minne over til den lånte maskinen, den starter opp som bare det, ikke noe problem.

 

Noen som i det hele tatt kan tenke seg hva som ikke er som det skal ? Føler jeg har prøvd absolutt alt, og attpåtil flere ganger. Blir bare så inni granskauen frustrert over slike problemer, og nå aner jeg virkelig ikke hva jeg skal gjøre.

 

Regner ikke med all verdens respons på denne tråden, men må bare prøve, den er vel ikke en gang riktig plassert, så i værste fall blir den vel stengt eller fjerna, det får så være, beklager i så fall.

 

Uansett er det vel kanskje ingen som har noe løsning på problema jeg nå har kommet ut for ?

 

Maskinen min hadde i utgangspunktet denne maskinvaren:

Hovedkort: Socket A, Asus A7N8X-De Luxe

Prosessor: AMD XP2600 Barton

Minne: 1GB DDR-DIMM TwinMos PC 3200

Skjermkort: Powercolor 9600 Pro 128 MB

Systemdisk: Seagate Barracuda 160GB

 

Ny harddisk som blei innkjøpt: Samsung Spinpoint 160GB

Nytt hovedkort som blei innkjøpt: Abit:NF7-S2

Nytt minne som blei innkjøpt: 1GB DDR-DIMM TwinMos PC 3200 dual ram

 

Noen i vestfold som kan påta seg oppgaven med å hjelpe meg med dette problemet ? Betaler selvsagt. Alternativet er å kaste alt, å kjøpe ny ferdig montert maskin. Har fått nok av PC og montering for en stund :(

 

Mvh Kjetil Aske

Endret av WingDude
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan jo være at det er minnet som ikke er helt i orden. Har du prøvd med andre minnebrikker eventuellt tatt ut en og testa hver av de du har i de forskjellige Ram slottene. En kamerat av meg hadde en defekt brikke og maskinen hans fungerte av og til greit, men plutselig så fikk han blåskjerm og den nekta og boote.

 

EDIT: Du kunne jo også testa med en annen PSU også vis du har muligheten til å låne en.

Endret av underground
Lenke til kommentar

Takker for svar, men hvis du leser hele tråden så ser du at jeg har prøvd alt av andre komponeneter, alt fra strømforsyning til minne. Fra min egen maskin og til den lånte pc'n, og fra den lånte maskin til min egen pc. Komponentene skulle vel funke på begge maskinene ?

Prøvd RAM fra den andre maskinen også, hjalp jo ingen ting, har til og med kjøpt nytt minne, rett fra esken og inn i maskin, to nye brikker kan da ikke være i stykker ? Dessuten funker de jo på den lånte maskinen. Kan bare ikke fatte dette jeg :(

Lenke til kommentar

Du har kanskje et jordingsproblem. Det skjer nemlig noe rart her, når jeg skrur inn kort i de nederste PCI-slotene helt inn. Da starter ikke maskinen opp lenger. :ohmy: Men løsner jeg litt på skruen som holder kortet på plass, er alt OK.

 

Hvordan er hovedkortet ditt festet til kabinettet? Er vel der en evt. jordingsfeil vil oppstå.

 

Lyser det grønt på hovedkortet når strømmen er koblet til, og maskinen ikke er slått på?

Har du prøvd elimineringsmetoden? Sett i en del av gangen, og se når maskinen får problemer.

Testet minnet? Last ned

The Ultimate Boot CD og kjør Memtest. Koble fra alt unntatt CPU, minne, 1 CD-ROM e.l., skjermkort, skjerm og tastatur.

 

Tror strømforsyninga di er god nok - og dine ting funka jo i den andre maskinen - inkl. strømforsyninga...

 

Trenger svar på dette før jeg kan analysere videre. :)

 

 

Edit:skriveleif

Endret av Ratleto
Lenke til kommentar

Tok ut hovedkortet nå, la det oppå den antistatiske posen som fulgte med og oppå esken, koblet til strømforsyninga og slo på, ingen endring, jordingsfeil skulle vel da være eliminert ? Men kan jeg ha knekt det nye kortet på grunn av samme feil ?

 

Maskinen står nå med følgende deler fra lånt maskin: strømforsyning, skjermkort, prosessor.

 

Når jeg kobler til ledingen inn til strømforsyninga (220volt, har ikke bryter på s-forsyninga) så lyser det rødt på hovedkortet, blir noe gult der når jeg slår på maskinen, er det feil, skal det bli grønt ?

 

Har prøvd eliminasjonsmetoden, men blir jo ikke klok på dette, når alt funker på den lånte pc'n, men ikke når dette flyttes over til min maskin, og den lånte maskinen funker med maskinvaren som jeg trodde det var noe feil med på min pc.

Skjønn det den som vil, det gjør ikke jeg :(

 

Har ikke akkurat noe maskin å få kjørt noe program for å teste noe maskinvare på, er det som er problemet :(

Endret av WingDude
Lenke til kommentar

Du har prøvd dette: Flyttet alt, utenom hovedkort, over til en annen og testet der. Da funket det, korrekt ? Hvis ja:

Du har skjekket for jordingsfeil ? Hvis ja:

Har du resetet cmos ? Hvis ja:

Skjekket at det eventuelt ikke ligger no nedi ram-slots, cpu-slot etc. ? Hvis ja:

DOA ?

Lenke til kommentar
Tok ut hovedkortet nå, la det oppå den antistatiske posen som fulgte med og oppå esken, koblet til strømforsyninga og slo på, ingen endring, jordingsfeil skulle vel da være eliminert ?

Prøv og legg det på noe annet enn den posen, noen slike er vel litt ledende.

Lenke til kommentar

underground: Dete står i Abit manualen:

LED1: This LED lights up when the power supply is connected with the power source.

LED2: This LED lights up when the system power is on.

Står altså ingenting om farger der.

 

Vizla: Alt utenom hovedkort er flyttet over og funker i annen maskin.

Hvordan sjekker jeg for jordingsfeil ?

Har resatt cmos slik det står i manualen.

Har ikke sjekket nedi div slots, skalgjøre det nå.

DOA ??

 

Kan ikke forstå annet en at hovedkortet er kaputt jeg, enten defekt fra leverandør, eller så har jeg ødelagt det, til tross for at jeg var særdeles nøye med installasjon av det nye Abit kortet, eller så må det være at det ikke liker twinmos minne.

 

Skal prøve uten den antistatiske posen, og igjen clear-cmos.

 

Forøvrig har jeg identisk tråd gående på IT Avisens forum, for de som vil lese der også ITavisen

Endret av WingDude
Lenke til kommentar
Tok ut hovedkortet nå, la det oppå den antistatiske posen som fulgte med og oppå esken, koblet til strømforsyninga og slo på, ingen endring, jordingsfeil skulle vel da være eliminert ?

Prøv og legg det på noe annet enn den posen, noen slike er vel litt ledende.

Jepp. Dette stemmer. Innsiden av posen er beskyttende, utsiden er ledende. Så prøv igjen du. Legg kortet rett på noe av tre eller annet som overhodet ikke er ledende.

Lenke til kommentar

Da er kortet lagt kun oppå en eske, cmos cleared på nytt, alle slots osv kontrollert, ingen feil eller endring å spore, starter fortsatt ikke opp.

 

En ting jeg la merke til nå, med alle ledningene til bryterne på kabinettet tilkobla, reset-knappen funker ikke, selv om den er rett tilkobla. Har det noen betydning ?

Lenke til kommentar

underground: På mitt AOpen HK så lyser det rødt så lenge den er tilkoblet strøm, selv når du skrur på maskinen...

 

WingDude: Nå vet jeg ikke hvor høy kompetanse du har, men du er sikker på at du har koblet den reset bryteren korrekt? Prøvd å starte opp UTEN å la den være tilkoblet?

 

Du skrev noe i første post om at den ikke ville boote fra systemdisken når du hadde den ekstra kontrolleren tilkoblet, funker maskinen uten denne?

 

Jeg har hatt et tilsvarende problem (når det gjelder PCI kontroller), som du kan se så har jeg et par HD'er hvor 8 stk er koblet til 2 stk PCI SATA kontrollere.

hd3.JPG

Plutselig så ville ikke maskinen starte fra systemdisken (som egentlig var koblet til en av de 2 SATA kontaktene PÅ HK. Ved prøv/feil metoden så fant jeg ut at maskinen ville kun boote hvis systemdisken var tilkoblet en spesiell SATA port på det ene PCI kortet.

 

EDIT: Hvis du hadde hatt mulighet for å komme til Oslo så kan jeg sikkert ta en titt på den gratis :-) Har ca samme oppsett som deg på en av PC'ene (XP2500 1GB TwinMOS ol.) så skal nok få testet alt sammen :thumbup:

Endret av schmelck
Lenke til kommentar

Vel, kompetansen er slik at den rekker til å bygge opp en PC, men er ikke inne i absolutt alle betegnelser og systemer i forbindelse med maskinvare osv.

 

Har prøvd å starte opp uten reset-knappen tilkobla ja, ingen forskjell på det.

 

Slik maskinen er nå, starter den ikke opp uansett, selv uten noe pci-kort tilkobla i det hele tatt, eneste som står i er skjermkort, prosessor og minne. Så er neppe noe problem med noe pci kort nå i hvertfall ;)

 

Slik maskinen var tidligere, så starta den opp med kontrollerkortet i, men ikke hvis jeg kobla til en av de andre diskene.

 

Maskinen din ser forøvrig ut noe mere kompakt inni en min, ganske ekstrem den der vel ? Har litt mere luft mellom maskinvaren hos meg ;) hehe

 

Er ikke lenge før jeg nok kjører en lengre tur til noen for å få hjelp ja, finner jeg ikke noe løsning på dette i løpet av helga er jeg villig til å prøve det meste.

Lenke til kommentar
Vel, kompetansen er slik at den rekker til å bygge opp en PC, men er ikke inne i absolutt alle betegnelser og systemer i forbindelse med maskinvare osv.

 

Har prøvd å starte opp uten reset-knappen tilkobla ja, ingen forskjell på det.

 

Slik maskinen er nå, starter den ikke opp uansett, selv uten noe pci-kort tilkobla i det hele tatt, eneste som står i er skjermkort, prosessor og minne. Så er neppe noe problem med noe pci kort nå i hvertfall ;)

 

Slik maskinen var tidligere, så starta den opp med kontrollerkortet i, men ikke hvis jeg kobla til en av de andre diskene.

 

Maskinen din ser forøvrig ut noe mere kompakt inni en min, ganske ekstrem den der vel ? Har litt mere luft mellom maskinvaren hos meg ;) hehe

 

Er ikke lenge før jeg nok kjører en lengre tur til noen for å få hjelp ja, finner jeg ikke noe løsning på dette i løpet av helga er jeg villig til å prøve det meste.

Vet du hva en kondensator er?

Hvis ja, har du sjekket at det ikke er noen som har tatt kvelden? Slik som disse?

 

Som sagt, gjerne stikk innom meg, må bare finne en dag hvor dama jobber kveld og jeg har fri først :-)

 

Edit: Tror faktisk jeg har fri på mandag og dama jobber, hvis ikke så kan jeg ihvertfall på onsdag...

Endret av schmelck
Lenke til kommentar

Jepp, vet hva det er. Sjekket dem nå, var ganske mange av dem der, alle ser ok ut.

Har forøvrig sendt en mail til Netshop, fikk selvfølgelig ikke svar i dag, vil gjerne ha dem til å teste kortet for meg, dumt å ta turen til Oslo hvis kortet er gåent liksom ;)

Lenke til kommentar

Hei WingDude !

 

Du sier ikke noe om du noengang fikk det nye hovedkortet til å funke, har det fortsatt sort skjerm?

 

Ofte er der en irriterende jumper som må fjernes før en kan boote opp nye hovedkort, jeg har selv blitt lurt av dette... haha

 

Jeg tror det er det oprinnelige ASUS hovedkortet som er dødt.

 

:hmm:

Endret av Impetus
Lenke til kommentar

Fortsatt sort skjerm på det nye Abit-kortet ja. Har lest gjennom manualen til hovedkortet flere ganger for å finne eventueller jumper-settings somkan påvirke oppstarten, uten hell. Jumpere for aktivering av USB og "wake up" funksjon har vel neppe noen påvirkning ? Skader jo selvsagt ikke å forsøke å endre noe der heller.

Lenke til kommentar

WingDude: du har vel koblet til den interne høyttaleren, sier denne "pip" når du starter maskinen?

 

Impetus: Hvilke HK modeller/produsenter har en jumper du må fjerne før du kan bruke det? Har selv bygget AOpen, MSI, Abit, ASUS mm. og jeg har aldri vært borti dette...

Endret av schmelck
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...