Gå til innhold

Kjøpe ny pc, hvilket hovedkort og prosessor?


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har tenkt litt på å kjøpe ny pc. Enten bygge eller bestille spesifikasjoner på komplett.no eller noe. Det jeg trenger mest hjelp til er å finne et bra hovedkort og prosessor til å begynne med/gå ut i fra, og så kan jeg finne ut litt selv.

 

Det jeg lurer mest på er hvilke standar'er det lønner seg å satse på. Hvilken prosessor type bør jeg satse på(er mest fan av AMD, jeg mener de gir mest for penga. Men er også åpen for gode/ billige Intel-løsninger), hva slags minne, DDR2? Bør jeg satse på SLI eller ATI sin "versjon av SLI", eller bør jeg ikke ha det i det hele tatt? (PCI-express bør jeg vel uansett ha.) Bør jeg ha Raid, eller er ikke det nødvendig eller lønsomt?

Siden jeg er veldig opptatt av å ha et framtidsrettet hovedkort som jeg kan oppgradere mye på, er jeg også opptatt av det skal ha gode muligheter til tilleggkort, dvs. ha flest mulig PCI porter.

Da har jeg litt peiling på hva som er lønnsomt og ikke, hvis jeg finner en ferdig lagd pc. ;)

 

Jeg er villig til å spytte inn en del penger inn i et hovedkort og en del i prosessoren i forhold til de andre komponentene.

MEN jeg er veldig opptatt av ytelse for pengene og er ikke opptatt av å få det beste. Maks pris blir vel ca. 3000 for hovedkort og prosessor.

Jeg har vurdert litt å gå for en AMD Athlon 64 løsning. Og eventuelt denne prosessoren http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=304047&cks=SPK . Jeg har sett litt på dette hovedkortet: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=305264&s=sc men synes det var litt få PCI porter! :hmm:

 

Jeg takker gjerne for forslag/tips om hovedkort, typer standar'er og hva som kommer til å bli det neste i framtiden! :cool:

 

PS: hadde også vært fint med forslag om kjekke kabinetter med gode løsninger!

Endret av ahumoe
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

 

Jeg har 3200+ venice, på stock hastigheter synes jeg den ble litt treg, men jeg fikk overklokka den ganske mye (2,7ghz) med stock kjøling. Hvis du skal overklokke så er det en god cpu, skal du kjøre stock bør du ha litt raskere cpu.

 

Når det gjelder hovedkort har jeg Asus A8N-SLI Deluxe. Veldig fornøyd med dette kortet. My bundle og mulighet for 8 s-ata enheter. Eneste som jeg har å si på dette kortet er chipsetvifta som bråker no jevligt. Men jeg ser mange som har satt på en vifteløs "zalmangreie". Det ser ut som om folk flest er fornøyd med den.

 

Hadde vært fint om du fortalte hva du skal bruke pcn til. Kanskje lettere å hjelpe deg.

Lenke til kommentar
Hadde vært fint om du fortalte hva du skal bruke pcn til. Kanskje lettere å hjelpe deg.

 

Joda......men jeg tenkte først å fremst mest ytelse for 11k. ;) Jeg tenker at enten skal man bruke pc'en til spilling eller til redigering, se på film og andre ting som krever stor harddiskplass. Enhver pc i dag kan man bruke til internett og kontor arbeid, så det ser jeg ikke som noen kategori(bortsett fra at du kanskje vil ha et godt tatstatur og bra skjerm da)

 

Men i de to kategoriene som jeg nevner er jeg vel på spille siden. Men først og fremst mest ytelse for 11k! :yes: Med innenfor visse rammer som at jeg ikke trenger mer enn 200gb harddisk og ikke er en hardcore-gamer og ser ingen vits i å bruke mer enn 2000kr på grafikkort, da kan jeg heller oppgradere siden. Men bortsett fra det så prøver jeg å få mest mulig minne, best mulig prosessor og så bra grafikkort som mulig for 2k, og da til sammen til rundt 11k(med flatskjerm)

Det er forresten noe jeg legger stor vekt på, skjermen. Jeg tenker meg en skjerm til rundt 2200kr

 

Men jeg kom også på nå at jeg er utrolig lei av varme støyende pc'er!!! Derfor vil jeg ha en så stillegående pc så mulig.

 

Si fra hvis dere er uenige i kategori indelingen min... :cool: måtte bare få frem det budskapet....

 

Jeg tenker:

 

Skjerm: 2200

Hovedkort: 1500

Prosessor: 1500

Skjermkort: 1800

Kabinett: ca. 700(har ikke så mye greie på hva de koster)

Harddisk: 1000

Tastatur+mus: 1000

DVD-brenner + DVDspiller+ diskettstasjon: 1000

Minne: 1000

 

=11 800kr

Endret av ahumoe
Lenke til kommentar

Det er nok det man får for 3000,- kr budsjett.

Skal du ha noe bedre så må du opp i pris på hovesaklig

CPU, men også evt HK om du har tenkt til å overklokke mye :)

 

FYI (For youre information)

-------------------------------

A8N Sli har 4 raid kontroller ( De svarte )

http://www.overclockers.ru/images/lab/2005/03/09/board-b.jpg

 

A8N Delux har 4(8) ekstra Raid kontroler ( + De røde ).

http://www.d-cross.com/cgi-bin/show_articl...i-Deluxe-mb.jpg

 

A8N Premium har en spesiel kjøle ribber i stedenfor vifte(mer overklokkings vennlig).

http://www.tbreak.com/reviews/fullimage.php?image=9900

 

Det bilde komplett viser er av et A8N Sli Delux, men teksten er til en A8N Sli. Så det er en A8N Sli de selger, ikke Deluxen på den siden :)

http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=305264&cks=PRL

Endret av LOBOS
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...