Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Ustabilt WLAN: DLink DWL-510


Anbefalte innlegg

Hei!

Sliter med et trådløst nettverkskort som er litt ustabilt.

Det dreier seg altså om et DLink DWL-510.

 

Har koblet på en ekstern antenne, og denne kobler jeg da trådløst til min DLink DI-624 (Rev. B). Signalstyrken ligger på "Utmerket" og "Veldig bra". Problemet er at det trådløse nettverket til denne PCen faller ut (kanskje så mye som hvert halve minutt.)

 

Forsøkte med et TopCom-kort nå nylig. Med det virker nettverket stabilt, men jeg har "Veldig lav" signalstyrke, og hastigheten rapporteres av Windows til 2Mbps.

 

Har noen vært borti dette DLink-kortet? Noen som vet om det er et ustabilt kort?

Hvis det er sånn at dette kortet er ustabilt, så trenger jeg anbefaling på et PCI-kort med tilkobling for ekstern antenne (RP-SMA) - og dette bør være like kraftig som DLink-kortet.

 

Mvh

Vegard

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du sier ikke noe om avstanden fra deg til aksesspunktet, men siden du trenger et 'kraftig' kort, regner jeg med den er rimelig lang. Du kan prøve å legge deg på en lavere hastighet (2 mb) med det kortet du har for å få øket stabilitet. Desverre er det også slik at dersom du slår av avansert kryptering er også sjansene for mer stabil tilkobling til stede. I verste fall får du skaffe deg en skøyteledning til antennen din og flytte den nærmere aksesspunktet.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke så veldig mye om akkurat det kortet, men hadde selv DWL-500, et kort jeg ikke fant XP drivere til i det hele tatt... Men på den tiden jeg lette etter drivere fant jeg ut at DLink generelt har veldig dårlig støtte for Windows XP

Kan hende at det er utdaterte drivere som gjør at nettet kobler ut, men ikke ta mitt ord for sannhet, er ikke verdens beste med PCer

Lenke til kommentar

For å rette opp i eventuelle misforståelser:

Dette trådløse utstyret står hos en kompis av meg, mens aksesspunktet står hjemme hos meg. Avstanden mellom oss kan vel være ca. 150 m. (For øvrig har jeg en annen kompis i nettverk trådløst over ca. 200 m - og dette er HELT stabilt).

 

Har ekstern antenne hos meg, og det har som sagt kompisen min også. Signalstyrken på DLink-kortet var jeg meget fornøyd med, men dette kortet er altså noe ustabilt. Bruker nå nevnte TopCom-kort, og der er signalet mye dårligere selv om nettverket ser ut til å være stabilt.

 

Med DLink-kortet hadde vi 4-5 (av 5) "strek" i signalstyrke, og jeg ønsker at et eventuelt nytt kort er like kraftig som dette. TopCom-kortet gir 1 (av) 5 "signalstrek" - altså noe som er litt i underkant... Dette er da for øvrig med akkurat samme antenne osv.

 

Mener jeg bruker siste drivere til DLink-kortet, men skal dobbeltsjekke det. Det er vel også firmware som kanskje bør oppgraderes.

 

Alle innspill og idèer tas i mot med takk :-)

 

Mvh

Vegard

Lenke til kommentar

150 meter er i grenseland selv med ekstern antenne. Hvor mange streker som rapporteres er i utgangspunktet verdiløst, da det bare skal en liten blackout på millisekunder til før du mister forbindelsen i 30 sekunder (den tid det tar å reauthentisere seg). Signalstyrken viser ikke disse blackoutene, og de har en tendens til å oppstå jo lengre unna du er. Dersom du vil ha skikkelig signal må du kjøpe en antenne med booster. Det er også mulig at kompisen naboen din må ha det samme for å sikre forbindelsen dere i mellom (det holder ikke at bare den ene sender sterke signaler).

 

Det at det ene kortet viser svake signaler og det andre sterke, betyr ikke at det ene kortet er bedre til å oppfatte signalet enn det andre, såfremt du brukte samme antenne. Du bør heller regne et snitt som det mest sannsynlige signalnivået.

 

Du kan som jeg nevnte prøve å skru av kryptering (wpa,wep) og bruke en protokoll med lavere overføringshastighat (801.11b f.eks). Dette gir mer stabile forhold, men du risikerer innbrudd samt at du får dårligere overføringshastigheter. Mac-adresse filtrering hjelper litt, men ikke mye.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

I dag ringte jeg til DLink, som mente feilen lå i routeren/aksesspunktet (DI-624). Anbefalte en oppgradering av firmware og deretter å deaktivere "Super G". Som sagt, så gjort. Jeg hadde opprinnerlig firmware 1.23, nå installerte jeg 1.31 - og deaktiverte "Super G" akkurat som de sa.

 

Det som derimot ble resultatet av det, var dårligere signalstyrke fra aksesspunktet - noe som videre resulterte i at jeg faktisk ikke klarte å få signal på den PCen som hadde ustabil tilkobling.

 

Ringte tilbake til DLink og forklarte situasjonen, og spurte etter firmware versjon 1.23 - for der fikk jeg tross alt signal! Etter ganske nøyaktig 25 minutter i telefonen kunne de fortelle at akkurat den versjonen hadde de ikke... Fikk hentet ned versjon 1.25 - men signalstyrken er fremdeles dårligere enn versjon 1.23.

 

Nå forsøker jeg å komme tilbake til utgangspunktet igjen, så hvis noen tilfeldigvis har firmware versjon 1.23 til DI-624 Rev.B, eller hvis noen kan fortelle meg hvor jeg kan hente denne - så send for all del en PM, eller svar i tråden.

 

For øvrig fikk jeg beskjed om at drivere fra dlink.com ikke var anbefalt å bruke, og hos dlink.no har de som sagt bare siste versjon.

 

Mvh

Vegard

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...