Gå til innhold

Skal kjøpe ny pc. Men hvilket hovedkort?


ahumoe

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har tenkt litt på å kjøpe ny pc. Enten bygge eller bestille spesifikasjoner på komplett.no eller noe. Etter min erfaring så har jeg funnet ut at hovedkortet er en av de viktigst om ikke den viktigste komponenten i en datamaskin. Siden hovedkortet bestemmer hvilke prosessore, minne, grafikkort osv. man kan ha, og hvor mye man kan oppgradere(i tillegg til kabinett da). Jeg synes det derfor er lettest å finne et bra hovedkort å starte med/gå ut i fra når jeg skal sette sammen resten av pc'en! ;)

 

Det jeg lurer på er hvilke standar'er det lønner seg å satse på. Hvilken prosessor type bør jeg satse på(er mest fan av AMD, jeg mener de gir mest for penga), hva slags minne, DDR2? Bør jeg satse på SLI eller ATI sin "versjon av SLI", eller bør jeg ikke ha det i det hele tatt? (PCI-express bør jeg vel uansett ha.) Bør jeg ha Raid, eller er ikke det nødvendig eller lønsomt?

Siden jeg er veldig opptatt av å ha et framtidsrettet hovedkort som kan oppgraderes mye, er også opptatt av det skal ha gode muligheter til tilleggkort, dvs. ha flest mulig PCI porter.

 

Jeg er villig til å spytte inn en del penger inn i et hovedkort nettopp av grunnen nevn ovenfor, og heller gå ned i pris på de andre enhetene(grafikkort, minne ect.)

MEN jeg er veldig opptatt av ytelse for pengene og er ikke opptatt av å få det beste. Maks pris blir vel 1500kr.

Jeg har vurdert litt å gå for en AMD Athlon 64 løsning. Og eventuelt denne prosessoren http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=304047&cks=SPK .

 

Jeg takker gjerne for forslag/tips om hovedkort, typer standar'er og hva som kommer til å bli det neste innen hovedkort! :cool:

 

PS: hadde også vært fint med forslag om kjekke kabinetter med gode løsninger! :)

Endret av ahumoe
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Først og fremst skal du ha skryt for bra emnefelt og god forklaring av hva du er på jakt etter.

Jeg tenker det samme som deg - casha må leggast i hovedkortet, resterende komponenter kan oppgraderes etterhvert.

 

Jeg og skal ha et AMD basert system, 64bits. Skal i første omgang legge pengene i hovedkort,cpu og ram.

 

Når det gjelder hovedkort så er det mange som skryter av DFI Lanparty kortene, disse finnes selvsagt som SLI og vanlig agp.

DFI på komplett: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=310811&cks=PRL

 

Personlig satser jeg på å gå for et EPOX hk siden jeg har gode erfaringer med Epox fra før. Epox sitt kort med SLI får du for 1400 kr nå, meget bra kort for pengene med gode klokkemuligheter.

 

Ligger nok endel tester der ute som vi kan lese, men akkurat nå ønsker jeg at noen andre skal finnne ut hva som er best og poste det her! :)

Lenke til kommentar

Dersom man ikke skal klokke helt maks, så er det absolutt ikke nødvendig å anskaffe seg et DFI beist... Spørsmålet er heller hvor stabilt kort du skal ha, og hvilke ting du vil ha med. Synes at MSI er et godt valg så lenge det ikke er VIA eller SIS brikker på. Så, spørsmålet til trådstarter er egentlig hva han vil ha, helt spesifikt; og i tillegg hvor mye han har lyst å bruke

Lenke til kommentar

Nei det er sant det du! Men det er egentlig bare MSI kort med VIA og eller SIS brikker istedet for nForce, som er dårlige. Men vet ikke hvor skilled denne fyren er, men MSI er i allefall veldig brukervennlig. Det klokker ganske bra også. Om trådstarter hadde vært litt mer aktiv her sammen med oss, så er det mye enklere å få saken unnagjort :D

 

Btw... om du ikke har lagt merke til det, så er det MSI K8N Diamond, nForce4 SLI som kara her på hw.no bruker når de tester nye prosessorer på s939, de har også lagt ut test på dette kortet, så det er bare å lese!

fx57

Lenke til kommentar

Tenker en av disse hovedkorta:

 

Asus A8N-SLI, nForce4 SLI,Socket-939 ATX,S-ATA, GbLAN,Firewire,DDR, PCI-Ex16

 

MSI K8N NEO4 Platinum, nForce4 Ultra,ATX Socket-939, 4xSATA2, D-GbLAN, PCI-Ex16

 

Det første har SLI, men det har jeg egentlig funnet ut at jeg ikke trenger. Se her: http://forum.hardware.no/index.php?showtopic=449248&hl=

Det andre hovedkortet er vel det jeg vipper mest mot akkurat nå; det har nemlig en mer PCI port, men da ikke SLI.

 

Hva synes dere?

Endret av ahumoe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...