Gå til innhold

MPX Notebook KN1


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Vil bare opplyse om at denne modellen er bygd på barebone laget av Asus, og er stort sett lik Asus Z71V som er veldig populær i USA, største forskjellen er at det på KN1 brukes en dårligere skjerm.

 

Jeg har selv en Z71V som jeg er meget godt fornøyd med.

Lenke til kommentar

Her var det mange ting som er feil og litt misvisende.

 

MPX KN1 er ikke bygd av Asus, men av Quanta, så det er ikke den samme som Z71V.

 

Bruk av SATA eller PATA harddisk har i dag svært lite å si på ytelsen da det som oftest er de samme harddiskene, men den eneste forskjellen er tilkoblingen til maskinen. I tillegg til det så er tilgjengeligheten til 2,5" SATA harddisker dårlig, og jeg har fortsatt til gode å se en 7200 RPM 2,5" SATA harddisk.

 

Vi i hardware har testet både Cinet Smartbook 1300(samme maskin som MPX KN1) og Aopen 1559. i Spill er det ingen tvil om at det er Cinet maskinen som er raskest på grunn av raskere skjermkort (klokket høyere).

Lenke til kommentar

Blåtann/bluetooth brukes ofte til å overføre filer som bilder, låter, dokumenter osv til mobiltelefonen. Man kan også sync'e telefonen med outlook slik at man hele tiden har kontroll på kontaktene og avtalene sine. Man får også trådløst blåtann headset til mobiler. Veldig greit når man kjører bil.

 

Så og si alle nye telefoner har støtte for dette og åpner for trådløs overføring mellom teks telefon og pc.

 

Sakset fra Amobil:

Bluetooth / Blåtann - Standard for trådløs overføring av data. Benyttes i mobiltelefoner, PDAer og andre mobile enheter for å kommunisere med andre enheter eller datamaskiner.

 

- Amobil -

 

Eksempel på Bluetooth dongle. denne gjør pc'en kompatibel med blåtann enheter:

DLink Bluetooth USB Adapter

 

Denne stappes rett inn i usb-porten.

Endret av THacker
Lenke til kommentar

Mener at THacker sa han fikk ca 2300 poeng i 3Dmark 05, noe som gjør maskina spillbar for dagens spill. Med 8 cellers batteri slik MPX leverer den så varer batteriet nok 4-4.5 timer max. Bruker du da trådløskortet/dvd-rom'en/spill/ og har høyest lysstyrke på skjermen vil det nok tømmes fortere.

 

Den har jo 15.4" wideskreen skjerm på 16:10 så vidden er selvsagt deretter, men den er ikke like bred som en 15" 4:3 (..firkantet). Rundt tastaturet vil det vere en ekstra tykk ramme på grunn av dette. Har også lagt merke til at Fn-knappen for hurtigtasten ligger der Ctrl SKAL ligge! Bilder finner du på shg.no Finn den som heter shg Note 8600

Lenke til kommentar

Ja det er samme maskin men fra en annen leverandør. På side en av denne tråden så finner du link til Hardware's test om Cinet sin utgave av denne PC'en.

 

NB! den som selges på shg.no har 6 cellers batteri i stedet for 8 celler og XP følger ikke med. Men på den andre siden har den DVI utgang og en hyggelig pris!

Lenke til kommentar
Mener at THacker sa han fikk ca 2300 poeng i 3Dmark 05,

 

Med 8 cellers batteri slik MPX leverer den så varer batteriet nok 4-4.5 timer max.

Stemmer.. fikk over 2300.. husker ikke nøyaktig hvor mye over.. men ikke mange poengene.... utweaket system naturligvis..

 

4-4,5 timer er _absolutt_ helt feil.. dette til tross for 8 cellers batteri... toppen 2 timer.

 

Tror nok at grafikk kortet suger noe mer strøm enn feks radeon 9700 mobility.

 

Jeg har ikke nerdet batteritiden. man kan sikkert få mye mer ut av batteriet hvis man bruker ekstra software osv... jeg brukte altså ikke det.. Kun den innebygde ned tweakings dingsen..

Lenke til kommentar
Ja det er samme maskin men fra en annen leverandør. På side en av denne tråden så finner du link til Hardware's test om Cinet sin utgave av denne PC'en.

 

NB! den som selges på shg.no har 6 cellers batteri i stedet for 8 celler og XP følger ikke med. Men på den andre siden har den DVI utgang og en hyggelig pris!

Så, Cinet Smartbook 1300, MPX Notebook KN1 og SHG 6800 series er én og samme maskin? Men kabinettet ser jo forskjellig ut... Er det bare "innmaten" som er den samme? Hva med vifter og denslags?

 

SHG sin maskin leveres i forskjellige konfigurasjoner, mens Cinet og MPX sine etter det jeg forstår kun leveres med én konfigurasjon. Dessuten er SHG billigst. Virker fristende... Så, hva er hovedgrunnen til å velge MPX i stedet for SHG? (er batteriet virkelig mye dårligere hos SHG? Hvilken levetid kan man regne med her?)

Lenke til kommentar

Ja det er så og si samme maskin. Kabinettene kan variere littegrann med tanke på logoer og slikt. Shg har litt andre port-plasseringer, sikkert på grunn av dette med DVI-kontakten.

 

Maskinene KN1 og Cinet 1300 (Cinet kan kjøpes fra f.eks. itegra.no gjennom bedrift) kan konfigureres etter ditt behov...prøv PC-byggeren på MPX du.

 

Batterilevetiden på shg maskinene kan jeg ikke uttale meg om. Hvis THacker sier 2 timer max med 8 cellers (noe jeg synes høres rart ut. Men batteriet hans har ikke nådd full kapasitet før 4-5 opplading/uttømming. og vet ikke om han har hatt full lysstyrke på skjermen/brukt trådløsnettverkskortet/DVD-ROM/spilt spill etc...) så skal du ikke forvente deg så mye mer enn det med 6 cellers batteri.

 

Hos MPX får du altså bedre batteri, en god garanti ordning (shg tar ikke pixelfeil på garantien før du har ca 7 av dem, og de har ingen garantiordning jeg kan se utover 2 års reklamasjonsrett), og Windows XP pluss annen frivillig software.

Lenke til kommentar

Som jeg skrev så bruker jeg kun standard nedtweakings saken som følger med.. denne inkluderer å skru ned styrken på skjærmen og klokke ned cpu... jeg har riktignok bruk wifi da jeg har wifi der jeg er..

 

man kan sikkert få mer ut av batteriet, men ved (mitt) normal bruk, ligger det faktisk på rundt 2 timer.....

 

ikke rart å spille på denne maskinen.. eneste er gamle spill (feks colin2) som ikke støtter widescreen. her blir veien og bilen jævlig bred....

 

men dette kan jo justeres i instillingene på spillet.... jeg synes det var digg med wide i spill faktisk....

Lenke til kommentar

Har hatt KN1 i en uke nå.

Jeg spiller endel data, og er kjempefornøyd. Har testet med HL2, NFSU2, GTASA, Far Cry og Battlefield 2. Alle spillene går helt glatt, med maks oppløsning. Synes grafikken er knall.

Som THacker sier er det supert å spille i widescreen.

Med helt vanlig bruk varer batteriet i ca 3 timer. Da har jeg bare satt lysstyrken på skjermen på min, og jeg bruker Wifi. Hvor finner jeg den nedtweekings tingen forresten? Kunne godt klokka ned cpu enda mer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...