Gå til innhold

Test av stabilitet


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har et system som får feilmeldinger på Folding@home (det er en sånn distributed computing sak) hele tiden, og jeg har kjørt gjennom en RAM-test uten feil. Problemet er nok da CPUen. Hvordan kan jeg teste CPUens stabilitet?

 

Det er en Athlon 2600 på original frekvens. Den ligger på 53*C under full belastning. Nå kjører jeg CPU Stability Test v.5.0. Den har gått i snart en time, så det er fortsatt mulighet for å finne feil, men jeg ser altså etter alternative, mer oppdaterte programmer.

 

For RAMen brukte jeg Memtest86, men det finnes kanskje mer oppdaterte versjoner her også.

 

Til vanlig merker jeg ikke noe uvanlig med PCen, men det kan sikkert skjule seg én av 1 mrd. bytes som ikke virker helt som den skal, eller noe tilsvarende med CPU. Noen krasjer i Opera forekommer men det kan like gjerne være software problemer. På forumet til Folding spør de alltid om man har overklokket pcen når man får dette problemet, derfor begynner jeg å teste stabilitet.

Endret av fa2001
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vet ikke hva jeg skal tro noe mer :S

 

Stabilitetstester med LARGE FFTs (i StressPrime), som skal teste RAM:

Alle "ustabile" resultater gir "STOPPED", dvs. feilmelding, innen ca. 6 min. "Stabilt" vil si at den klarte over 20 min.

  • Resultater
  • På 12,5x133 (Multiplikator x FSB) er systemet stabilt.
  • På 12,5x166 er det ustabilt, selv med minne-timings som
    3-6-6-7
  • På 10,0x166 er den stabil (Minne: 2,5-3-3-7).

Nå ser det ut som en CPU-feil. Det er ikke NB eller RAM, fordi de skulle bli stresset hard av testen, selv når CPU'en går på 1,7GHz.

 

Problemet er: den er stabil i følge SMALL FFTs testen som skal være *mer* CPU-intensiv! Jeg kjører denne igjen snart - og oppdaterer hvis den er "ustabil".

 

Det kan være et L2-CACHE-problem! Kan jeg teste dette?

Lenke til kommentar

For å virkelig stresse minnet i Prime95, mener jeg at det er best å bruke en custom-test hvor man setter en minimumsgrense for FTT-verdiene. På den måten tester man minnet absolutt hele tiden, istedenfor at det går i sykluser mellom de forskjellige testene (som Blend-testen gjør). Man bare "tar med seg" alle verdiene fra Blend-feltene, bortsett frar "Min FTT size", som man endrer til et mye høyere tall i Custom-testen (se bilde)

post-222-1121379272_thumb.jpg

Endret av Bob Ibsen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...