Gå til innhold

Tar sempron over for a64?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hvilken butikk sa det?

Er jo helt på tryne.

 

Kanskje han egentlig mente at sempron kommer som 64-bit versjon ?

sempron 64 tar heller ikke over for a64 da

 

EDIT: *sted slettet, fordi vedkommende er redd for bråk* i hønefoss skal ha sakt det :S

Endret av danielsn
Lenke til kommentar

Sempron 64 kommer nok til a "ta over" Socket 754 regner jeg med... På Socket 939 blir det nok bare Athlon 64 en stund fremover

 

Ønsker du mer kraft enn Sempron på socket 754 så bruker Turion prosessorene denne socketen, og der er jo effektbuken enda lavere enn Athlon 64... :yes:

 

Edit: Takk Ozelot... Kaffe mangel på jobben... :p

Endret av [GDI]Raptor
Lenke til kommentar
Raptor' date='08/07/2005 : 09:58'] Sempron 64 kommer nok til a "ta over" Socket 754 regner jeg med... På Socket 939 blir det nok bare Athlon 64 en stund fremover

 

Ønsker du mer kraft enn Sempron på socket 754 så bruker Turion prosessorene denne socketen, og der er jo effektbuken enda lavere enn Athlon 64... :yes:

:thumbup:

Lenke til kommentar
På Socket 939 blir det nok bare Athlon 64 en stund fremover

Nei, faktisk ikke. Sempron finnes også til socket 939, tror disse til og med vil ha 64-bits støtte etterhvert. De har ihvertfall én minnekanal, 800MHz HT, og 256kB L2. Disse er nedstrippede utgaver av Winchester/Venice.

 

Ønsker du mer kraft enn Sempron på socket 754 så bruker Turion prosessorene denne socketen, og der er jo effektbuken enda lavere enn Athlon 64...  :yes:

Helt klart, skal man ha topp ytelse på socket 754, er det mobile-CPUer som er tingen! Newark-kjernen er råe overklokkere, og har i tillegg 1MB L2 og SSE3-støtte.

Lenke til kommentar
Raptor' date='08/07/2005 : 09:58'] Ønsker du mer kraft enn Sempron på socket 754 så bruker Turion prosessorene denne socketen, og der er jo effektbuken enda lavere enn Athlon 64... :yes:

Edit: Takk Ozelot... Kaffe mangel på jobben... :p

Ja, Turion ser lovende ut for de som vil ha en stillegående PC, f.eks. til HTPC bruk. Men vær obs. på at det forløpig bare er Asus og DFI som har kommet med BIOS-oppgraderinger til sine socket-754 kort som gjør at de støtter Turion. Dessuten er Turion "lidless" (som de gamle socket-A prosessorene), så det er ikke alle CPU-kjølere som passer.

 

Men Turion gir mindre ytelse pr. krone enn Athlon-64. (hvis du ser bort fra strømregningen, da)

 

Forøvrig må vi gi selgeren litt rett, i og med at ytelsessegmentet som tidligere ble dekket av de tregeste Athlon-64 etter hvert dekkes av Sempron. At det ikke er cpu-en for l337 g4mer5 er en annen ting.

Lenke til kommentar
Dessuten er Turion "lidless" (som de gamle socket-A prosessorene), så det er ikke alle CPU-kjølere som passer.

Care to explain ?

Han mener sikker uten varmeplata. Husker ikke hva den heter. Det aluminiumscoveret, heatplate

Helt korrekt. AMD kaller det "lid", derav "lid-less".

 

Athlon-64 og Opteron har "lid", mens Athlon/Athlon-XP var "lidless"

Dette gjør at Turion er mer ustatt for fysisk skade på selve CPU-kjernen ved feilmontering osv. Dessuten gjør det at den er noe tynnere/lavere enn andre 754-cpuer. Det er det ikke alle CPU-kjølere som takler.

Lenke til kommentar

å gi selgeren LITT rett bare fordi sempron etterhvert tar over billig-markedet for A64 er tull mener jeg. det lager bare misforståelser. her er det helt tydelig at selgeren er helt fullstendig på jordet, eller prøver å lure folk. sempron er billig og treg. det er en nedstrippa A64!

 

EDIT: lest litt mer nøye på første innlegg :blush:

han sier han har mottatt en PC som skal ha A64, men som er blitt utstyrt med sempron. dette er lureri, ikke mer å si om den saken! hva som tar over mest på S754 osv. er irrelevant. uansett socket så er A64 raskere!

Endret av hardrock_ram
Lenke til kommentar
Sempron er billig og treg. Det er en nedstrippa A64!

I så fall er den veldig nedstrippet, siden den er 32-bit og ikke 64-bit som Athlon 64. Hardware er strengt tatt ikke mitt fagområde, men jeg trodde snarere at Sempron var etterfølgeren til Duron enn at den er en lettvektsutgave av Athlon 64.

Lenke til kommentar

Sempron er en nedstrippet utgave av A64 hvor 64-bit støtten er slått av. dessuten har den mindre cache enn A64. den har nemlig 128 eller 256kb, i motsetning til A64`s 512 eller 1024.

 

AMD er utrolig flinke til å utnytte flest mulig produserte prosessorer. opplegget når S754 var en ny plattform var at alle prosessorene ble produsert med 1024 kb cache. under produksjon av prosessoren hender det ofte at ikke hele cachen vil fungere, derfor slo de av 512 kb og trakk fra 200 poeng på performance-rating. slik fikk de utnyttet også de prosessorene isteden for å kaste dem. jeg kan ikke tenke meg at det er noen annen grunn til at de produserer sempron. her kan de ta utgangspunkt i å produsere alle prosessorene med 1024 kb. det er billig å i utgangspunktet produsere alle cpu`ene like, uansett om den er billig eller dyr. da kan de utnytte alle prosessorene, fra de som har fullt fungerende cacheminne på 1024 og helt ned til de som har 128 kb som fungerer. at de har slått av muligheten for 64bit er kanskje for å virkelig gi utrykk for at dette er en billig-cpu, eller kanskje det er fordi det er problemer med 64bit minne-adressering, noe som er grunnen til at de slår den av.

Lenke til kommentar

alle er klar over at det er MINNEADRESSERING som det er mulighet for å kjøre 64 bit på Athlon 64? intern båndbredde i cpu`en er selvsagt 64 bit uansett om det er sempron eller A64, slik det har vært de siste 12 år siden pentium ble lansert... ser i mange blader og på nettsider at dette ikke kommer tydelig nok fram, noe som kan misforstås av folk som ikke har så greie på pc, eller som er litt nye i gamet og ikke husker hva som var nytt når Pentium ble lansert osv..

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...