Gå til innhold

Trenger litt info om Paintball


Anbefalte innlegg

Vi er noen som har tenkt å kjøpe oss utstyr.

 

Noen som kan anbefale forskjellig utstyr markører masker etc?

Og hva koster gass og hvor mye bruker man? Samm hva koster kuler.

 

Post gjerne med linker. Takker så mye for alle svar jeg måtte få :)

Endret av Bogan
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei du..

 

Bruk dette forumet og SØK. Der finnes alt vi nybegynere lurer på. ballbreak.no

 

Vist du skal spille i skog, ville jeg kjøpt Tippman 98 custom. Den tåler mye, og er ganske enkel. Men maaasssse oppgraderinger.

Og kjøp den en maske som ikkje dugger, pluss et nytt løp. :yes:

 

Det originale på Tippmannen er tragisk. :(

 

Jeg handler herifra:

ED - Paintball

Lenke til kommentar

Vil anbefale å kjøpe luftsystem, det er dyrare, men både billigare å fylle og det er ofte lettare å få fylt lufttanker. Ei maske kan aldri bli for god, mitt tips er å kjøpe ei skikkelig maske til minst 800kr og å skifte ut glasset kvar sesong. Løpet på tippmann er ikkje nødvendig å skifte, men det er sterkt å anbefale. Tippmann 98c er uansett ein kongemarkør, tåler alt og god i bruk, spesielt i skog.

Tippmann med 14" løp, dobbeltrigger og motorisert magasin, så har du ein kongemarkør.

 

Ei kasse ball (det heiter ball, ikkje kuler =P ) koster vanlegvis frå 400-500kr (2000stk)

Endret av Satrucci_
Lenke til kommentar

jo, Tippmann løpet er NØDVENDIG å skifte :p

 

(er også grunnen til at tippmann er omtrent den eneste leverandøren som leverer så kort løp som standard - de VEIT at alle kjøper nytt løp uansett..så hvorfor ikke presse pris litt mer..)

En fin 14'' er bra å ha.

 

Ellers er andre tips her bra. Bare ikke bruk for mye penger på en gang er mitt tips...føl deg frem, finn ut hva du liker/trenger...ikke alle trenger motorisert magasin og dobbeltrigger (spesiellt ikke til skogsspill)

Lenke til kommentar

Luft er desidert billigst i lengden, men innkjøpskostnaden på tanken er litt høyere. Luft er også egnet for spilling i kaldere klima (noe som er meget aktuellt her i landet ;)), samt gir mer stabil tilførsel av gass (lufta ekspandere seg mye mer stabilt enn CO2, som ofte kan forbli i væske form helt inn i markøren før det blir til gass - gir ustabile utgangshastigheter og kulebaner)

 

flaskene fylles på...sjapper som driver med paintball, evt. en lokal paintball klubb... det kan være en ide å sjekke om du kan få fylle på luft noen sted i nærområdet før du kjøper lufttank (kiipt å sitte med luft hvis bare CO2 er tilgjengelig :))

Lenke til kommentar

Klubben vår betaler 20kr for å få fylt ei 10l dykkerflaske hos dykkerklubben. Ei slik flaske holder godt 3 timer når vi er ca 10 folk med og speler.

Det burde òg gå an å få leigd seg ei dykkerflaske isteden for å gå til innkjøp av eiga.

Endret av Satrucci_
Lenke til kommentar

Ei dykkerflaske får du sannsynligvis lånt av den lokale dykkerklubben.

Kanskje dere kjenner noen som har drevet med dykking også?

 

Hvis dere er mange så kan dere jo gå sammen og spleise på en slik flaske, men det blir kanskje litt for dyrt, på toppen av alt det andre utstyret?

 

Dere må også ha en slik en, den som er nest øverst, for å fylle fra dykkerflaske til luftsystem.

Lenke til kommentar

A5 er kongedigg. Den hadde jeg før jeg la opp. (Pollen Allergi SUGER!)

 

A5 med 14'' løp, M4 eller MP5 kolbe og remote line til gassen (ha flaska i oppheng på ryggen istedet for på markøren) = digg markør. (spesiellt M4 kolbe, ettersom du kan skyve den inn og få en skikkelig kompakt markør som ligger sykt godt i skulderhulen (for CQB inni skoger, urbane settings osv...(også en av de få scenarios det er verd å bruke tippmann original 8'' løpet :p )

Legger du til ett billig aimpoint og en offset sight rail fra f.eks. Lapco, ser og føles det riktig så porno ut :p (det er sight rail på markøren, men magasinet kommer i veien for de fleste, derfor trenger du en offset sightrail som du monterer på slik at du får sightrail litt ut til venstre (eller i 45 grader til venstre, som ser best ut..) for markøren...

 

Uten Response trigger (/RT), eller full el-konvertering, så er den ingenting for speedball nei, det er, som de fleste Tippmann, klassisk skogsball, tåler røff behandling og er driftssikker som få (du får også ofte fritt tilsendt slitedeler fra Tippmann ;) )

 

Du kan få syk ROF på den, enten ved å trekke av selv, eller skaffe RT eller el-grip.. den skyter og feeder så fort man klarer å trekke av, i motsetning til andre markører som bruker gravitasjonskraften for å feede ball i kammer (noe som ofte kan føre til "dryfire" eller ballsprekk fordi det ikke kommer ball ned i kammer fort nok...(sparer deg også bryet med å evt. kjøpe elektrisk magasin)

 

Ett tips: Ikke kjøp flatline verken til M98 eller A5, iallefall ikke før du finner ut at du trenger det. Flatline løpene er MEGET følsomme for hvilken type ball du bruker, og bruk av "feil" ball medfører hyppige ballsprekk og annet griseri... (du må ofte bruke meget dyre baller for å få det bra med flatline...men når det funker, så FUNKER det ;))

 

354902c0.jpg

A5 med flatline løp, M4 carbine kolbe og remote line til gassen...

Endret av MrLee
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...