Gå til innhold

Kan man ta opp i stereo via mikrofon?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Om du skal ha et stereo-opptak må du få dette inn på to adskilte spor. Ellers blir det ikke stereo. Disse sporene må du så panorere henholdsvis Left og Right. Om du bruker en mikrofon med dobbeltmembran (stereomic), eller en eller annen to-mikrofonteknikk blir opp til deg. Les gjerne mer om forskjellige mikrofonteknikker for stereolyd her:

 

http://www.dpamicrophones.com/page.php?PID=131

 

Dette gjelder også for billigere mikrofoner enn DPA.

 

Som jeg kan skjønne ut fra hva jeg kjapt leste om ditt lydkort, kan du umiddelbart ikke ta opp i stereo fra mikrofon med dette, da det bare har en mic-inngang. Men kortet har jo flere Line-in, så om du bruker noen eksterne mic-preamper skulle du få det til.

 

Et annet alternativ, og antageligvis bedre, er å kikke på et eksternt lydkort, enten via USB eller Firewire. Se f.eks på noen av disse: http://www.m-audio.com/index.php?do=produc...obileinterfaces

 

Eller sjekk ut www.prolyd.no

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

NEI

 

Det lydkortet tar ikke opp stereo igjennom mikrofoninngangen.

 

jeg har selv en sony ecm-ms907 stereo kondensatormikrofon og audigy 2 zs platinum pro, og jeg har måttet modifisere en gammel kassettspiller til å splitte og forsterke kanalene inn i i/o boksen til kortet. Alle innganger utenom mikrofoninngangen tar stereo, og dette finner jeg også veldig irriterende.

Lenke til kommentar
Alle innganger utenom mikrofoninngangen tar stereo, og dette finner jeg også veldig irriterende.

Mikrofoninnganger har alltid vært mono (uansett utstyr), og vil helt sikkert fortsette med det. Stereomikrofoner er i praksis to mikrofoner bakt inn i samme innpakning. Litt dyrere stereomikrofoner kommer vanligvis med to ledninger; en til venstre og en til høyre.

 

Det skal nevnes at f.eks. MD-spillere og videokameraer ofte har stereo-mikrofoner med en stereo-inngang. Men det er vel det berømte unntaket som bekrefter regelen... ;)

Endret av moskus
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...