Gå til innhold

Hva er og skal man med Diskkontroller - plugginn?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg skal jo bygge en ny PC nå.

 

Og skal antagelig gå for en Western Digital Raptor 74GB SATA 8MB 10000RPM og en Western Digital Caviar 250GB SATA2 16MB 7200RPM.

 

Men så dukket jeg borti noe annet. En Promise SATA 300 TX4 4P Diskkontroller - plugginnkort til harddiskene. Hva er egentlig dette for noe? Er dette noe nyttig? Burde jeg anskaffe en sånn? Hvis ja, hvorfor? Hva slags effekt har den?

 

Hvis jeg burde kjøpe en sånn. Burde jeg da velge en med eller uten Raid?

 

Så lenge det ikke er Raid på noen av harddiskene jeg skal kjøpe, er det da noen vits i å ha Raid på Diskkontroller - plugginnkortet da? Forklar.

 

Håper noen kan hjeple meg med dette...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er jo bare en disk kontroller, har du f.eks gått tom for S-ATA porter på hovedkortet ditt er det bare å plugge inn en disk kontroller og vips så har du 2/4/8 nye porter å bruke.

 

Jeg vil anbefale deg å lese HW sin RAID guide (bare søk etter den).

 

Så lenge det ikke er Raid på noen av harddiskene jeg skal kjøpe, er det da noen vits i å ha Raid på Diskkontroller - plugginnkortet da? Forklar.

Du har missforstått helt her. Det er enten disk kontrolleren eller hovedkortet som skal ha støtte for RAID eller ikke. Alle HD'er er RAID klare.

 

http://www.webopedia.com/TERM/R/RAID.html

http://www.acnc.com/04_01_00.html

Endret av lavizh
Lenke til kommentar

skal du ikke kjøre 2 identiske hard disker i raid er det der diskkontroller unødvendig.

 

raid er ment og oppnå bedre stabilitet og sikkerhet+hastighet ved raid.

men da trenger man 2 identiske hardisker.

 

av den grun kjører du de to diska du nevner der i raid mister du så mye lagringsplas på 250 giga disken din for de raid lager egne partisjoner på en måte

Lenke til kommentar

Jeg skal jo ha to Western Digital harddisker, en Western Digital Raptor 74GB SATA 8MB 10000RPM og en Western Digital Caviar 250GB SATA2 16MB 7200RPM.

 

Den sist nevnte er en S-ATA2 harddisk! Og kontolleren på DFI LanParty nForce4 SLI - DR hovedkortet har en S-ATA kontroller! :thumbdown:

 

Må jeg da kjøpe en S-ATA2 kontroller for at Western Digital Caviar 250GB SATA2 16MB 7200RPM harddisken skal kunne virke? :hmm:

 

Må jeg kjøpe enten en Promise S-ATA2 150 TX4 4P SATA, NCQ/TCQ kontroller eller en HighPoint RocketRAID 2220 8P S-ATA2/300 RAID5, NCQ, PCI/PCI-X for at jeg skal kunne bruke en S-ATA2 harddisk? Hvis ja, trenger jeg en kontroller med Raid? Hva burde jeg velge, med eller uten? :hmm:

 

Kan man få større effekt av harddisken hvis man kjøper en kontroller som er bedre/raskere en den som er på hovedkortet? :p

Lenke til kommentar

Hvis du skal kjøpe det lekre hovedkortet fra DFI, og kun skal bruke de to harddiskene, så har du vel ikke bruk for ekstra kontrollerkort.

 

DFI sitt hovedkort har 8 SATA tilkoblinger, hvorav 4 er SATA og 4 er SATA2 Det er støtte for RAID i mange varianter. Så med mindre du skal ha flere enn 8 SATA disker er ekstra kontrollerkort høyst unødvendig.

 

Du kan bruke SATA2 disker på en vanlig SATA kontroller.

 

Avhengig av hva kontroller(e) som sitter på hovedkortet man har fra før kan man i enkelte tilfeller få bedre ytelse ved å kjøpe et bedre kontrollerkort. NCQ gir noe bedre ytelse om man har disk som støtter dette. Forskjellen mellom SATA og SATA2 er i praksis minimal (selv om forskjellen er dobbel så stor på papiret).

 

Trond

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...