Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Trøbbel med tenningslås


Anbefalte innlegg

Har hatt småproblemer med tenningslåsen på min Corolla 83, i en liten stund nå. Så skjedde plutselig det store.. Det ble helt umulig å vri rundt nøkkelen. Tenningslåsen er ødelagt, så denne må nok skiftes. Jeg vil gjerne ha start på bilen for å få flyttet denne slik at jeg kan få byttet den. For å få ut tenningslåsen for å skifte den på normal måte må bryteren stå i "all" posisjon, noe som blir vanskelig siden nøkkel ikke går rundt i det hele tatt. Det sitter en liten låsetapp som hindrer at låsen skal komme ut dersom den ikke står i riktig posisjon

 

Spørmålet er hvordan jeg får tenningslåsen ut nå? Har forøskt sånn delvis med bruk av skujern og delvis ødelegge låsen, uten å lykkes helt. Har hørt at det skal være mulig å bruke et stort skujern å bare banke inn og vri om for å starte bilen.

Eller kan jeg kanskje borre låsen?

 

Trenger gode tips her folkens

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde en delebil (Mazda 626) som jeg hadde rotet bort nøkkelen til, men skulle flytte den... Tok en stor skrutrekker og banket den inn i låsen, og vrei og herja til lettmetallet kom ut i biter....til slutt kunne jeg starte den med skrutrekker...var latterlig enkelt.

 

Bore er sikkert også fint! Poenget er jo å ødelegge disse skivene som settes på linje når nøkkelen settes i, og de er ikke særlig robuste

Lenke til kommentar

Jeg ville heller brukt glidehammer, men det er ikke noe vits å bruke penger på slikt hvis du ikke har det.

 

Men uansett. Vær forsiktig med tanke på rattlåsen, leit hvis den skulle slå ut i en sving.. Hvis du gjør det riktig er ikke dette farlig, men uansett så er det viktig å være "safe".

Lenke til kommentar

Da var det gjort! Etter litt knoting og febrilsk banking med hammer gikk det til slutt. Banket inn et relativt stort skrujern, som nå fungerer som nøkkel ;)

 

Tenningen går relativt sakte rundt, så da er det vel ikke så veldig stor sjanse for at rattlåsen slår inn?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...