Gå til innhold

Treg bildeoverføring med Extreme 3


Anbefalte innlegg

Fikk i dag mitt nye Sandisk Extreme III 1gb til min D70. Problemet er at det nesten ikke er raskere å overføre bilder fra kort til pc med dette kortet enn mitt over to år gamle 256mb Dane-elec kort. Bruker en sandisk usb2 kortleser og har usb2 på pc. 10 nef filer, på tilsammen 53,5 mb, ble overført på 1min,17sek ca fire sekunder raskerer enn dane elec kortet. Skal det ikke være mye større forskjel på de to kortene, eller hva??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det skal være stor forskjell og det skal bare ta noen sekunder å lese inn filene fra Extreme III kortet på en god kortleser.

 

Det viktigste man må være klar over er at USB 2.0 og USB 1.1 er det samme. Både maskinen og kortleseren må være sertifisert for USB HI-SPEED før det går fortere enn orginal USB. Man finner all informasjonen her så lenge man gidder å lete lenge nok: http://www.usb.org

 

Så mitt forslag er at du kjøper en ny kortleser som er sertifisert for HI-SPEED USB.

Lenke til kommentar

Selv om du har USB 2.0 (som også kalles Hi-Speed USB) på PCen, kan det tenkes at ikke alle USB-portene støtter dette. Forstå det den som kan... Har venner som kun har USB 2.0 på to av seks porter. Prøv derfor å finne ut hvilke porter som støtter det på din maskin.

 

Når det er sagt, skal det også sies at USB 2.0 er relativt ustabilt. FireWire er kjent som mer stabilt (dermed raskere overføring i praksis, selv om FireWire i teorien er tregere), og SanDisks egne kortlesere i Extreme-serien er av typen FireWire. Er overføringshastighet viktig for deg, ville jeg anbefalle deg å investere i en sånn. Hørte rykter om at den kostet 349 kr for CF versjon på Apple Store.

Lenke til kommentar

USB 2.0 er ikke raskere enn USB, det er bare Hi-Speed USB som er raskere. Det er vanlig å reklamere på en sånn måte at man får inntrykk at USB 2.0 er noe nytt som er raskere, men det er bare juks. Alle USB 1.1 enheter er pr definisjon også USB 2.0. Det er bare Hi-Speed enheter som er 480 Mbit/s.

Endret av Kristallo
Lenke til kommentar

Kortleseren jeg har en 1,5 år gammel sandisk. Husker at den var usb2, men ikke om den er hi speed. Se bildet. Hovedkortet er et abit ic7-g hvis noen har peiling.

Skal prøve andre usb-porter også. Men det virker litt rart at de ikke skal ha samme hastighet. Ble mildt sagt litt overasket da jeg skulle overføre bilder, like tregt som før jo. Hadde sett for meg noen sekunder :cool: .

post-114-1119466369_thumb.gif

Endret av isen
Lenke til kommentar
Kortleseren jeg har en 1,5 år gammel sandisk. Husker at den var usb2, men ikke om den er hi speed. Se bildet. Hovedkortet er et abit ic7-g hvis noen har peiling.

Skal prøve andre usb-porter også. Men det virker litt rart at de ikke skal ha samme hastighet. Ble mildt sagt litt overasket da jeg skulle overføre bilder, like tregt som før jo. Hadde sett for meg noen sekunder  :cool: .

Min pc har 8 usb utganger hvorav 4 av dem er usb2 og 4 usb2 high speed

 

Men de ser helt like ut og det er fort gjort å sette i feil inngang

Endret av Mikkle
Lenke til kommentar
Det viktigste man må være klar over er at USB 2.0 og USB 1.1 er det samme..

USB 2.0 er ikke raskere enn USB, det er bare Hi-Speed USB som er raskere. Det er vanlig å reklamere på en sånn måte at man får inntrykk at USB 2.0 er noe nytt som er raskere, men det er bare juks. Alle USB 1.1 enheter er pr definisjon også USB 2.0.

:nei: Tull fra ende til annen!

 

How fast is USB 2.0?

- USB 2.0 will be 480 Mb/sec, 40 times faster than USB 1.1.

 

Is there a difference between Hi-Speed USB and USB 2.0? Which is the correct nomenclature?

- There is a difference in Hi-Speed USB and USB 2.0. The difference is that the USB 2.0 Specification covers all three speeds 480 Mbps, 12 Mbps, and 1.5 Mbps. "Hi-Speed USB" refers to just the 480 Mbps portion of the USB 2.0 Specification. We now use the term "USB" to refer to the 12Mbps and 1.5Mbps speeds.

 

What is the "Hi-Speed logo" and what does it represent?

- The "Hi-Speed logo" is a trademark protected logo for use by qualified licensees. For a product to display the logo it must pass USB-IF compliance testing for quality, be posted on the USB-IF Integrators list and a company must sign the USB-IF Trademark License Agreement.

 

What happens if I buy a Hi-Speed USB 2.0 product without the logo?

- The product without the logo signifies that the product has not gone through compliance testing and you may not get the performance and/or quality that the USB-IF feels is part of a USB logo program.

 

REF: http://www.intel.com/technology/usb/faq.htm

 

Dvs. har man ett produkt som er spesifisert kun for "Hi-Speed USB 2.0" (hvis det finnes da), så kan ikke dette brukes på gamle systemer med kun USB-porter, her trenger man ett system med USB2.0.

Har man ett USB2.0- eller USB-produkt så har man full støtte på alle systemer da USB2.0 er kompatibelt med USB1.1 og USB1.0 og motsatt.

 

Les også mer her:

http://www.everythingusb.com/usb2/faq.htm

Endret av Pingla
Lenke til kommentar
Tull fra ende til annen!
USB 2.0 spesifikasjonen dekker selvfølgelig 480 Mbit/s, men det betyr ikke at en USB 2.0 enhet støtter 480 Mbit/s. Dermed sier USB 2.0 merket ingenting om hastigheten på enheten og alle USB 1.1 enheter er pr definisjon USB 2.0 enheter og kan merkes med det selv om de ikke greier 480 Mbit/s.

 

Som du selv har greid å sitere: "Hi-Speed USB" refers to just the 480 Mbps portion of the USB 2.0 Specification."

 

I tråden her så er det her ikke snakk om enheter som fungerer på USB 2.0, men enheter som overfører på Hi-Speed.

 

For å gjøre det klinkende klart så omhandler USB 2.0 spesifikasjonen alle hastigheter, derfor bruker man merkingen Full-Speed for 12 Mbit/s og Hi-Speed for 480 Mbit/s. Hvis man kjøper noe som er merket bare USB 2.0 så kan det være være hvilket som helst hastighet, inkludert 1,5 Mbit/s. Så derfpr må man være nøye med å sjekke merkingen når man kjøper noe noe som må være Hi-Speed.

Endret av Kristallo
Lenke til kommentar
Er det ingen som kjenner til om den kortlesern jeg la ut bilde av lenger opp har usb2.

Under på kortleseren står det ett modelnr. Hvis dette er SDDR-91 så er det en USB2.0 leser.

Kortleseren min er merket SDDR-91, altså er det en usb2 kortleser. Hvis pingla har rett, er alt autstyret jeg bruker for å overføre usb2, men likevel går det treigt.

Dumt spørsmål kanskje, men har du installert USB 2.0 drivere på maskinen?

Hvis ikke brukes standard USB drivere, som bare støtter hastighetene til USB 1.1...

Hvis sant skal sies så aner jeg rett og slett ikke om jeg har de rette driverne. Har Windows 2k hvis dette har noen betydning.
Lenke til kommentar

Det er riktig at Sandisk SDDR-91 er en Hi-Speed USB 2.0 leser, så den burde klare vesentlig raskere overføringer enn det du opplever.

 

På Windows 2000 har det vært problemer med at USB 2.0 enheter ikke kjører i Hi-Speed modus, men dette kan fikses ved å oppgradere til service pack 4. Litt info rund dette finner du her: Link

 

Hvis du allerede har installert SP4, kan du prøve å gjøre det som står nevnt under 'Workaround' på linken over, dvs installere 'NEC usb software update' fra windowsupdate.microsoft.com

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...