Gå til innhold

Beholde Cybershot P7 eller kjøpe nytt ?


Anbefalte innlegg

Jeg har et 2 år gammelt (modellen er ca 3år gammel) Sony Cybershot DSC-P7. Bruker 2024 (3:2)oppløsning. har iso på auto (100-400) og focus på center af.

 

ofte får jeg kornete bilder, jeg antar dette er pga dårlig lys og muligens pga iso er på auto. jeg vet ikke hva iso er men har fått med meg at høy iso kan gi støy. hva om jeg setter iso på 100, (hva er forskjell på iso 100 200 400 ?)

en annen ting som er rar er hvis center i kameraet er hvit så blir bilde veldig mye mørkere. er det noen som kan gi meg tips på instillinger for å få bedre bilder (ikke kornete)

 

jeg føler også kameraet er ganske tregt og lurer på å kjøpe et nytt uanesett men hvis noen har tips om hvordan jeg kan ungå kornete bilder så trenger jeg ikke kaste det liksom.

 

har sett litt på ixus 700 kontra 1300kr billigere ixus 40 og har også sett litt på fujifilm finepix F10.

 

kriterier

Lite (max cybershot P7 størrelse)

Kjapt

Fine bilder både inne og ute

enkelt å bruke

 

bryr meg ikke om fancy funksjoner som video osv. skal ta bilder av unger, fest og fritid. jeg vil altså ikke bruke mer en 4000+minnekort men ser ikke vitsen i å blåse 4000 hvis et til 3000 gjør samme nytten

 

kom med forslag og på forhånd takk

 

cynosure

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Til dit første spørgsmål er der det at sige at ISO er lysfølsomhed, dvs. jo højere ISO jo højere lysfølsomhed og dermed mulighed for at tage billeder i svagt lys. Det negative herved er billedstøj. Med andre ord vil det reducere støjen hvis du sætter ISO så lavt som muligt (selvom dette vil medføre en længere lukkertid, da kameraet skal bruge længere tid på at tage lys nok ind til at billedet ikke bliver helt mørkt.

 

Mht dit andet spørgsmål, så har mange kameraer problemer med at eksponere rigtigt når der er stor kontrast-forskel i billedet, som du nævner med lyst i midten og mørkt udenom. Prøv at udligne kontrasterne i motivet, evt. ved at zoome ud eller ved at gå længere væk. Ellers kan du prøve at stille på eksponeringen i kameraet, så kameraet ikke bliver "snydt" af lys/mørke.

Lenke til kommentar

Hei

 

Denne modellen er ikke kjent for å ha de aller beste bildene når det er snakk om kvalitet. Men det skal bli helt brukbart. Grunnen til at du får mørke bilder når midten er lys, er kanskje at du har den innstilt på "spotmåling"? Du kan sette målemetoden til "evaluerende" istedet. Da vil den måle lyset i hele bildet, ikke bare i midten. Dette vil bli mye bedre.

 

Iso 100 gir mindre støy enn iso 400

 

Lys - linse - bildebrikke - hvor iso sier noe om hvor følsom bildebrikken skal være i forhold til lyset som slippes inn gjennom lukkeren.

 

Solen - brennglass - brennbart

Dette blir samme saken. Om solen er midt på dagen, sterk og klar, og du har et brennglass av styrke 20x - så vil du trenge 15 sec på å brenne hull i et papir (iso 400) Du vil trenge 60 sec på å brenne hull i en ispinne (iso 100)

 

På samme måte vil en høyere iso kreve kortere lukkertider. Men om lyset er bra, sånn som det er på dagen, vil det alltid lønne seg med så lav iso som mulig, da det gir best kvalitet på bildene.

 

F828

Lenke til kommentar

takker for svar, har sett litt rundt på forumet og lurer på å gå for nikon coolpix 5900 eller 7900

 

noen som kan fortelle meg hvorfor jeg bør bruke de ekstra kronene på 7900 jeg bryr meg ikke om 7mpiksler så hvis det ikke er noe annet som er bedre så tar jeg 5900,

 

men lurer litt på hva man annbefaler til en allroundbruker av coolpix 7900, sony p200 og ixus 700, nå er jo ixus nyere og dyrere så det skal litt til for at jeg kjøper det,, noen meninger om 5900 vs 7900 og de andre 2 kamera

 

på forhånd takk

 

cyn

Lenke til kommentar
noen som kan fortelle meg hvorfor jeg bør bruke de ekstra kronene på 7900 jeg bryr meg ikke om 7mpiksler så hvis det ikke er noe annet som er bedre så tar jeg 5900,

5900 og 7900 er bortimot identiske hvis man ser bort fram mp, tror 7900 har noen andre funksjoner på video delen. Men bortsett fra det, like. Jeg hadde kjøpt 5900.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...