Gå til innhold

Hva kan jeg lese?


Anbefalte innlegg

Hei jeg er en gutt på 14 og jeg sliter i norsk (ligger på 2/3 :blush: ). norsk læreren min sier at jeg MÅ begynne og lese bøker, men jeg vet ikke noe som passer meg(?) Og over alt dette HATER jeg og lese og har ekstremt dårlig tolmodighet til å sitte stille og lese i en bok.

 

 

noen som har noen tips? takker alle svar :D

 

 

 

 

 

 

mvh simen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dersom du liker "Ringenes herre" filmene, kan du prøve deg på Hobitten av Tolkien. Det er en bok fra samme univers som LOTR. (egentlig er det boken om hvordan Bilbo fikk tak i ringen)

 

Den er adskillig mer lettlest, og ikke minst kortere enn LOTR.

 

De første Harry Potter bøkene er greie å lese, og engasjerende lesing. Dersom du har sett filmene er det et greit utgangspunkt for å lese bøkene, samtidig som du oppdager alt filmene hoppet over.

 

Ellers er det fint hvis du forteller litt om interessene dine, og gjerne litt om hva slags filmer du liker. Da er det lettere å hjelpe med lesetips.

Lenke til kommentar

Kidnappet av Stephen King er en litt skummel bok, som er veldig lettlest, selv om den er litt stor. Alle grøsserbøker av R. L. Stine er veldig lette å lese, og ofte veldig korte.

Farlig Trolldom av Marianne Curley er veldig lett å lese. Men den igjen er litt tykk.

 

Litt mer voksene bøker er Nålen av Ken Follet som er kort, men ikke altfor kort. Ingen flere tårer av Joy Fielding er utrolig spennende. Greide ikke å legge fra meg boken.

Lenke til kommentar

Et tips. Når du finner en bok som virker spennende, les den ut! Ikke gi opp fordi det går litt tregt i begynnelsen. Bok og film er veldig forskjellige medium. Skal love deg at dersom du kommer over rett bok så er du hekta. Forstår det kan være vanskelig når en ikke er vant til å lese bøker, men guuuuud er jeg glad for at bror min overtalte meg da jeg var yngre.

 

Folk liker forskjellige typer bøker så jeg vil ikke anbefale noen spesielle til deg her og nå, men hold ut! En virkelig god bok (personlig preferanse) kan potensielt gi deg mye mer enn en god film. Vanskelig å forklare, men som leser blir settingen du forestiller deg i hodet noe unikt og eget. Ikke uten grunn at ihuga Ringenes Herre-fans (for eksempel) kanskje ikke elsket filmene siden de ikke kunne sammenlignes med det de allerede hadde forestilt seg mens de leste bøkene.

 

Skal ikke snakke ned om filmer nå, jeg elsker dem....og særlig Ringenes Herre ;)

Lenke til kommentar
Tidshjulet serien av Robert Jordan. Du kommer ikke til å ville legge boka fra deg.

Sorry, men dette er jeg helt uenig i.

 

Så sant man ikke synes LotR er noe av det letteste i verden å lese er dette en veldig tung serie. Den er vel på ti bøker eller noe, der alle bøkene er på lik størelse som GoF. Ihvertfall den første boken, den andre er litt tynnere.

Jeg har greid å komme meg gjennom prologen, men lengre har jeg ikke orket. Det ble bare et for stort prosjekt som meg, akkurat som LotR.

Lenke til kommentar

Du dømmer altså hele serien på bakgrunn av prologen i første boka? :!:

 

Det er ikke in media res så du bør gi den tid til å bygge seg opp, nytter ikke å gi seg før man har lest prologen på 10-11 sider da har man jo ikke begynt på handlingen en gang. Ikke stygt ment men det blir som å dømme en film på bakgrunn av coveret.

 

Dessuten mener jeg at man ikke skal trekke for mange likhetstrekk til Ringenes Herre når det gjelder Tidshjulet. De er begge i fantasy-sjangeren og der stopper i grunn likhetstrekkene. Selv syntes jeg Ringenes Herre var mer tunglest enn Tidshjulet, den var langdryg og til tider kjedelig.

 

Andre Fantasy forfattere jeg kan anbefale er Elizabeth Moon. Hun har skrevet en serie på 3-4 bøker som er både spennende og lettleste og som kan være ett alternativ til de større seriene som Ringenes Herre og Tidshjulet. :thumbup:

Lenke til kommentar

Altså i Norsk satser man jo på hvordan du behersker språket.

 

Nå legger jeg opp tentamen/eksamen(skriftlig)

 

Skildringer liker lærere, de liker historier man fordyper seg i.

I tillegg til beherskelse såklart.

 

Finn deg noe du liker, les innledningen på boka før du låner, og om det virker som en spennende bok så ta sjangsen!

 

Jeg elsker "Adventure" bøker, som man lever seg helt inn i, man kan nesten lukte omgivelsene. Det er helt fantastisk. :love:

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...