Gå til innhold

TV-kort hvilket?


abjork

Anbefalte innlegg

Jeg ønsker å overføre VHS til SVCD eller VCD (MPEG) og har funnet følgende aktuelle kandidater:

 

Pinnacle PCTV (eller Pro)

Terratec Cinergy 400

ATI All-in-Wonder 7500

 

Primært ønsker jeg å gå for et separat tv/capture-kort. Med ATI AIW må man erstatte både grafikk-kort og capture-kort.

 

Hvilke erfaringer har Dere med tanke på kvalitet og ressurskrav til disse. Har selv en AMD 1,4 Ghz med 384 MB Ram og to 7.200 disker fra IBM. Regner med at det skal holde :wink:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har et Pinnacle PCTV Rave til salgs :wink:

Seriøst, jeg ville ikke kjøpt Pinnacle, produktene er ok, men driverstøtten er elendig, først i år klarte pinnacle å levere WDM drivere - 3år etter alle andre.

 

Jeg har også et problem med mitt Rave (billig) vet vanlig tv-titting blir det ok, men hvis man skal ta opp så blir lydkvaliteten elendig, det gjelder uansett hvilke program og format man tar opp i.

 

Har sett litt på Cinergy kortet, men har veldig vanskelig for å finne bra info om det. Det tekniske spesifikasjonene jeg har funnet ser veldig bra ut til den prisklassen, men jeg har lest (på dette forum) at driver/software er "elendig" og "bra og stabilt" så jeg vet ikke helt hva konklusjonen blir. De fleste tv-kortene bruker BT8x8/8x9 kort, noe som gjør støtten for enkelte 3djeparts programvare bra. Cinergy kortet gjør IKKE det.

 

Jeg vil ha et kort som fungerer BRA til opptak, men er ikke villig til å bruke serlig mye mer enn hva cinergy kortet koster, mao 6-7-800kr, så det blir nok enten det kortet eller ikke noe på meg.

Lenke til kommentar

Et annet alternativ jeg synes ser lovende ut er Hauppage WinTV. Etter det jeg kan se får dette mye mer rosende omtale på internett enn PCTV gjør. Noen her som har erfaringer med dette?

Det finnes også en versjon med hardware MPEG2 komprimering, denne koster riktignok over 2000 på Databutikken. Den enkleste versjonen (uten S-Video inn) koster under 500.

Lenke til kommentar

Ser også at MSI kommer med et "teknisk vidunder"

http://www.msi.com.tw/program/products/per...2&MODEL=MS-8876

Endelig et kort med litt ny teknologi

 

Det kjedelig med TV-kort er at utviklingen av chipset går fremover, men pinnacle og haupauge (de store) følger ikke utviklingen, da har hatt de samme kortene i flere år nå.

 

Chipsettet som Cinergy bruker er svjv bedre enn de til pinnacle og haupauge, men hvis driverstøtten og software er elendig hjelper ikke det stort.

 

Som vanlig finner jeg ingen webshopper i norge som har tenkt å selge dette MSI kortet (vet det er nytt men)

Lenke til kommentar

Dårlig eksempel med biler. TV-Kortene til haupauge er akkurat de samme som sist gang jeg kjøpte tv-kort for 2-3 år siden, og prisen er like høy. Du har jo denne PVR versjonen da, men jeg har ikke tenkt å bla opp 2,5 store for et tv-kort. Det at man får det man betaler får er en regel jeg generelt følger, men når det gjelder tv-kort er jeg litt skeptisk. Tipper de tekniske spesifikasjonene på Cinergy, og ikke minst MSI kortet er bedre enn på de til Pinnacle og Haupauge som koster det dobbelte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...