Jump to content

Insomnis

Medlemmer
 • Content Count

  762
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

41 :)

About Insomnis

 • Birthday 12/21/1977

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Appen er her, den mangler bare støtte fra banker flest.
 2. Merkelig at det er "ikke spør før aktivering" på enkelte funksjoner men ikke alle. Kan virke som det kanskje er at sikkerhets hensyn man ikke får muligheten, men det burde jo være ett valg man tar selv. Men det er vel litt klassisk Apple, "vi vet hva som er best for deg".
 3. Amazon, ebay o.l. er vel billigst, ellers har du kjell.com
 4. https://youtu.be/RVQfJQ5fIC8?t=292 Det skal være ett valg der, om den skal kjøre automatisk eller spørre om å kjøre. Det valget kommer opp når jeg bruker NFC. Men kan virke som du ikke har det valget med stedstjenester som trigger ?
 5. Det lille jeg har fått testet av video opptak på iphone 11 virker meget bra. Bildestabiliseringa er helt latterlig bra, prøv å film panorama og litt zoom, det ser ut som kamera står på stativ. H265 4K60 er ganske heftig, skjønte ikke hvorfor det hakket så mye på PC'n, i7'n jeg har er tydeligvis for gammel, 100% cpu for å spille det av. Flere apper virker funker bedre, men man møter fortsatt på noen "apple begrensninger" Shortcuts og Homekit funker latterlig mye enklere enn å tukle med Tasker/Google Home o.l. selv om det også har noen begrensninger. Foreløpig er jeg fornøy, men vi får se... For meg kunne pixel vært alternativ hvis de hadde solgt det i Norge, alt annet android er jeg ferdig med. Men så er det litt prinsipp også at jeg ikke lenger ønsker å være produktet google selger med ett sugerør inn i Norges økonomi uten å gi noe tilbake.
 6. Wireless Charging Could Ruin iPhone and Android Phone’s Battery Life: Scientific Study https://www.trustedreviews.com/news/wireless-charging-ruin-phones-battery-scientific-study-3887096
 7. Er du sikker på at det ikke er noe å bekymre seg over, har lest at det største problemet med lading av batterier er høye temperaturer. Høye temperaturer ødelegger battericellene. Usikker på om QI og hurtiglading medfører høye nok temperaturer til at dette er noe problem, men skulle likt å vite. Har selv vært skeptisk til QI lading pga varmeutviklingen.
 8. Hvor mange har fått beskjed om å fornye førerkort på trafikkstasjon først ? Sto at alle før 2012 måtte. Blir mye jobb på trafikkstasjonene fremover
 9. Jeg forsøkte å sette på VOLTE på iphone 11 tidligere i uka, fikk advarsel om at operatøren ikke var sertifisert og at diverse ting kunne bli påvirket, batteritid osv... Men den ble skrudd på. Får samme melding nå. Har ikke testet om det faktisk virker.
 10. Tok to tester med speedtest nå 100/100 linje, fikk 80/87 + 91/84 - men har også andre brukere på nettet. Så det er ingen "sperre" på 40mbit. Har tidligere vært borti en router som ikke likte samsung tlf, dvs ikke hastighet messig. Men den tappet telefon for batteri. Sjekket om det er noe ny firmware til router ?
 11. Første iPhone problem dukket opp. MMS virker ikke, har valgt instrukser fra ice sine nettsider om manuelt apn oppsett men virker fortsatt ikke ?
 12. Jeg tar tidvis opp en del video som jeg liker å ha lokalt på telefonen ogås når jeg ikke har nett. Ellers kan jeg ikke si jeg har merket meg hvordan iCloud skiller seg fra f.eks. O365. Alle gjorde vel dette, amazon, google, facebook, microsoft. Jeg sier ikke at Apple er perfekte, men de har tatt grep som viser at de er på rett vei. FB og Google lever av å "selge" informasjon om deg. Apple og Microsoft er litt anderledes, de lever først og fremst av å selge software og hardware. Tjenester som "Sign in with.." er gullgruve for å samle informasjon. Apple har lovet at dataene dine er anonyme og de gir deg også en fake email relay for ekstra beskyttelse slik at det ikke er mulig å spore deg basert på epost. Jeg liker spesielt nå at det popper opp spørsmål "app xyz" forsøker å spore deg (mens jeg ikke har brukt appen på lang tid) Ønsker du å tillate denne appen å spore deg når den ikke er i bruk?
 13. Jeg har gått rekka Android -> Windowsphone -> Android og nå Iphone for første gang. Å gå tilbake fra Windows til Android var en skikkelig nedtur, da forsterket av Huawei sin særegenhet. Jeg tenkte at jeg vil ha Android pga alle de mulighetene det byr på, men det satt Huawei en god stopper for. Jeg fikk mitt første Apple produkt i form av en Ipad2 når den var ny og holdt på å kaste den i veggen av frustrasjon etter 1 ukes bruk. Ting har heldigvis endret seg siden den gang, både ios og mitt bruksmønster. Valgte nå med litt skepsis å teste iPhone og valgte å gå for "billig" modellen, ikke pro. Kunne ikke forsvare å bruke 14K (ja 64GB er for lite på en slik telefon) med den inneboende skepsis til dette "lukka" systemet. Gå fra oled til lcd, ned i oppløsning og alt det der, merker ikke noe til det så langt. Skjermen er meget god, selv om rammene er litt uvant store. De 2 siste telefonkjøpene har prisen gått opp og skjermoppløsning gått ned hver gang. Etter å ha kjøpt Huawei skjønte jeg at specs ikke er alt, og man fort blir lurt av tall. Bruksopplevelse er milevis skritt i riktig retning i forhold til Huawei. Tok telefon av laderen klokken 0915 i dag (i går), 4 timer SOT + ytterligere 12 timer som "idle" også fortsatt 68% batteri igjen er meget solid. Positiv opplevelse med apper også, flere virker mye bedre. (Det er godt mulig at det er Huawei som er problemet her, ikke android generelt.) Noe av det som fristet mest er Apple sitt nye fokus på personsikkerhet og hvordan de jobber med å begrense bransjens mulighet til å spionere og misbruke mine data. Jeg har fått litt avsmak på Google i det siste, ønsker ikke lenger å være produktet som google selger. Funksjoner som "sign in with apple", mulighet til at apper kun skal kunne spore deg mens du bruker appen osv... Det går riktig vei, det vil jeg være en del av. Olje er ikke lenger verdens mest verdifulle ressurs. Data (informasjon om folk) har overtatt tronen, og vi gir det gratis til Google, Facebook o.l. i bytte mot gratis/billigere tjenester. Men det blir noen spennende uker fremover nå, kommer det frustrasjon over begrensninger i iOS ?
 14. Fikk først epost og sms fra Apple, deretter 2 timer senere kom det sms fra DHL med sporingsinfo link. SMS kom når den ble hentet i EINDHOVEN, så var den i Amsterdam 3 timer senere, ytterligere drøye 2 timer og den er i Brussel ! Hevder fortsatt at den skal leveres i morgen. Har forøvrig tidligere bestilt varer som ble sendt med DHL fra Nederland (ikke fra Apple) Disse hadde jeg i hånda under 24 timer etter at jeg bestilte, så lever i tro om å få den i morgen intill videre.
 15. Det ser ut som den eneste forskjell mellm 11 og 11pro er * Mangler zoom linse * LCD skjerm istedefor Oled med lavere oppløsning * kan dykkes til 2m vann istedefor 4m * 5W istedefor 18W lader medfølger Prisforskjellen er 3500,- Prisforskjellen virker stor, er det eneste forskjell ? Hva med RAM ? står ikke oppgitt noe sted. På presentasjon skryter de f.eks. av oleophobic coating på PRO, men nevner det ikke på 11. Er det tilfelle og evt er det mange slike småforskjeller de ikke informerer om ?
×
×
 • Create New...