Gå til innhold

Et novisespørsmål om eksterne disker


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Bruker eksterne disker rett og slett som et sted hvor jeg flytter data til fra min interne HD, for sikkerhets skyld. Samtidig plugger jeg gjerne den på PC'en for å spille av bilder og filmer jeg har lagret der.

 

Etterhvert som jeg fyller på ekstern HD: er den også noe som bør defragmenteres, eller er det bare noe som gjelder for interne disker? Relatert spm: kommer det "grums" inn på ekstern HD, så lenge man bare flytter data til den fra intern HD? Eller kan det komme inn også når man spiller av ting i ekstern HD?

 

Helt blank, så jeg må spørre.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En ekstern disk oppfører seg på samme måte som en intern. Det kan derfor være lurt å defragmentere den av og til, men siden båndbredden fra en ekstern disk som regel er veldig begrenset, tviler jeg på at du vil merke store forskjeller. En fordel du vil kunne få er at det blir mindre slitasje på disken.

 

Nå vet ikke jeg hva du legger i "grums", men tipper det er virus spyware +++ du mener. Siden disken sansynligvis lastes inn med lese og skrivetillgang, vil "drittprogrammer" kunne overskrive data der også selv om du som bruker bare leser fra den.

Lenke til kommentar

Jeg trodde defragmentering var lurt for å få "like filer" dvs filer som hører til programmet å ligge sammen slik at programmene starter fortere. Så hvis man kun har data filer (mp3, doc, avi osv.) er vel ikke defragmentering så viktig?

Lenke til kommentar
Så hvis man kun har data filer (mp3, doc, avi osv.) er vel ikke defragmentering så viktig?

 

Der er riktig som du sier at defragmentering øker hastigheten, da dataene ikke ligger fragmenterte (oppstykket forskjellige plasser på hd). Men det gjelder også alle andre filtyper, da det kan være at en mp3 fil er delt opp i f.eks. 23 deler, som ligger spredt på hd. Du kan ikke se det ved bruk av filleser(Windows Utforsker. e.l.) Men en kan se det som "rød" ved bruk av Defragmentation verktøyet i ms Windows.

 

Så det er viktig for alle å defragmentere hden sin jevnlig, avhengig av bruken av HD.

Lenke til kommentar

Klønete forklaring for fragmentering av filer:

 

 

La oss si at du skal lagre en fil på harddisken som ser slik ut:

 

--------------- (12 biter)

 

Harddisken din er ganske full, så den ledige plassen ser slik ut:

 

000000------

 

------000000

 

(bare 6 ledige biter en plass på harddisken, og 6 ledige plasser et annet sted på harddisken.

 

Harddisken må da kutte denne filen opp i to deler for å få plass til den. Neste gang harddisken skal lese filen, må den leses fra to steder. Dette øker tiden det tar å finne/lese filen, og på sikt, med en betydelig fragmentert harddisk, blir lesehastigheten dårligere.

 

En defragmentering av harddisken vil flytte om på filene slik at alle filer forhåpentligvis ligger i ett. Dette gjelder både interne og eksterne harddisker, som sagt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...