Jump to content

ken8

Medlemmer
 • Content Count

  954
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)
 1. Regnskapsprogram for daytrading? Noen som kan anbefale et regnskapsprogram som funker bra hvis man kjøper og selger en del aksjer? Trenger et program som holder oversikt over aksjene. Bør kanskje bruke lager-styring og opprette aksjene som artikler og styre disse etter FIFO? Noen som har noen erfaringer og vil dele? Bruker i dag Excel til å holde oversikt og det er lit tidkrevende.
 2. Hei. Har fått nytt hus med fiber fra Altibox. Ønsker foreløpig å bruke FMG-boksen som ruter, men tenker at i fremtiden så kan jeg bytte den ut med et Unifi system (håper det snart kommer en ny USG modell) Jeg har 6 plasser i huset som skal ha nettverksuttak, men usikker på hvilke av disse løsningene som lønner seg. Det er i dag tomme 20mm K-rør fra teknisk rom ut til de forskjellige plassene. Alt 1. Unifi Switch 8-60W og trekke 1 Cat6 nettverkskabel ut til de 6 forskjellige plassene i huset, totalt 6 uttak. I bla. stue og på kontoret vil jeg da trenge en switch for å få koblet til TV, AppleTV, Tv-boks osv. og tenkte da å kjøpe inn TP-Link TLSG108E,I førsteomgang er det vel 3 plasser jeg må ha ekstra switch. Og hvis jeg skulle ønske å sette på Unifi AP AC Lite bak TP-Link Switchen, vil denne da kunne få strøm gjennom POE fra Unifi Switchen, eller må strømmen gå rett fra Unifi switch til AP? For Unifi Switch og TP-Link Switcher blir det da 359x3 + 1349 = 2426,- Alt 2. Unfi Switch 16-150W og trekke 2 Cat2 nettverkskabler til de forskjellige plassene, totalt 12 uttak. Da er det kun ved uttaket i stua jeg trenger en ekstra switch. Dette vil da koste 359 + 3299 = 3658,- En dyrere løsning, men var slik jeg hadde sett det for meg i utgangspunktet. Er noen av løsningene bedre enn den andre? Og hva bør jeg kjøpe som patchepanel? Ser Kjell.com har Keystone Patchepanel, men veldig usikker på hva jeg bør velge..
 3. Jeg testet også med Internet Explorer, v 11.589.10586.0 og får samme resultat der også. Linkene åpner seg ikke i ny tab'er, men åpner linken. Går til www.vg.no og der åpner linkene seg i nye tab'er. Bruker Windows 10, Version 1511 (OS Build 10586.589) Skal se om jeg får testet fra noen andre pc'er for å sjekke om jeg har samme problemet der.
 4. Hei. Har dere endret noe på måten man åpner linker på tek.no? Før kunne jeg stå over en artikkel og klikke inn scrolle-hjulet på musa og artikkelen åpnet seg i ny tab. Nå kommer jeg i stedet rett inn på artikkelen. Jeg bruker Google Chrome Version 53.0.2785.143 m (64-bit) Åpne i new tab virker på feks vg.no, så er det noe med koden på nettsiden deres som hindrer den fra å åpne i ny tab?
 5. Takk for hjelp, tror jeg fant en løsning nå: =HYPERLINK("#"&FORMULATEXT(A1);"link")
 6. Hei. Det jeg ønsker er at den skal linke basert på valgt verdi i celle A1 Du har "hardkodet" en link til D4, så denne linke til D4 uavhengig av hva som skrives inn i D1.
 7. Excel ark: ----------------------------------------------------------------------------------- A B C D 1 =D2 (10) Produkt Pris 2 link (til D2) 1 10 3 2 20 4 3 5 Hvis jeg i celle A1, skriver =D2, så vil det stå 10 i celle A1 Hvordan kan jeg lage en hyperlink i A2 som linker meg til referansen skrevet inn i A1? I dette tilfellet D2. Skriver jeg inn =D4 i celle A1, så skal linken ta meg til celle D4 når jeg trykker på den. Har prøvd med =hyperlink("#Sheet1!"&formulatext(a1)), men det virker ikke. . Excel 2013, engelsk versjon.
 8. Hei. Kjøpte meg en Epson Workforce WF-2260DWF multifunskjonsskriver. Har installert Drivere, Scanne programmet og Event manager (denne gjør visst at man kan scanne fra printeren og at det automatisk lagres på pc'en uten å måtte gå tilbake til pc'en og trykke OK for å lagre) Når jeg nå trykker SCAN->Computer (WSD) så søker den etter pc'er men finner ingen ting. I dag morges fant den pc'en men nå er den altså borte. Andre som har Epson Workforce printer og får dette til å funke? Er det innstillinger i windows som jeg må gjøre for å få dette til å virke. Jeg har Windows 8.1 og kobler opp til printeren trådløst. EDIT: Typisk... Etter å ha startet pc'en og skriveren på nytt et par ganger og reinstallert driverene, så dukker selvfølgelig pc'en opp under SCAN->Computer. Så nå virker alt som det skal...
 9. Heldigvis kjøpte jeg ikke ruteren for å få bedre wifi-dekning, men for å teste at altibox appen "TV Overalt" ikke faller ut i tide og utide når jeg streamer fra iPad'en til apple-tv. (Har ikke hatt ruteren lenge nok til å vite om det løser problemet, men enn så lenge ser det bra ut) Men da er vel rekkevidden som den skal være og da slår jeg meg til ro med det.
 10. Erstattet ruteren fra Altibox Zyxel P2812ac med en Asus RT-AC66U. Mulig jeg hadde for store forventninger, men hadde trodd rekkevidden på det trådløse skulle bli litt bedre med ny ruter. Den nye har jo 3 antenner, mens zyxel-ruteren har innebygget. Lastet ned nyeste firmware til RT-AC66U, firmware versjon 3.0.0.4.376_3861-g11c21b3 og tok en reset av ruteren. Gjorde noen målinger med inSSIDer. ASUS 2.4 Zyxel 2,4 Asus 5 Zyxel 5 Kontor -67 -57 -58 -63 Bod -60 -60 -58 -61 Ute -62 -57 -69 -71 Er jo så og si likt med hva jeg hadde. Skal det ikke være bedre?
 11. Hei. Har en "server" med win 8.1 hvor jeg har delt en mappe og bruker Syncback for å ta "backup" av filene mot denne mappen, og det funker greit når siden alt er på samme nettet. Nå ønsker jeg å sette opp en backup løsning for mor og far mot samme pc. Hvordan kan jeg enkelt og trygt dele en mappe på internett? Vil det enkleste og sikreste være å sette opp en ftp server som Syncback kan koble seg mot? Har lest at Filezilla kan være en mulighet? Jeg bruker "serveren" inne i mellom til musikk/surfing, så vil gjerne beholde Windows hvis mulig.
 12. Hei. Har fulgt denne guide her: http://www.dinside.no/522235/slik-lager-du-et-windows-nettverk Har 2 Windows 8.1 maskiner som skal dele en mappe. Har opprettet en bruker med passord på maskinen som skal dele mappen og valgt en mappe som jeg vil dele. Pc'en dukker opp i nettverket og når jeg trykker på denne kommer vinduet med brukernavn og passord opp. Taster inn brukernavn og passord, men får feilmelding om at: "\\192.168.10.147 ist not accesible. You might not have permission to use this network resource." For å teste at passordet var rett logget jeg meg på med den nye brukeren, alt ok. Bytter jeg til "Turn off password proteced sharing" og deler med everyone, så virker alt som det skal. Hva gjør jeg feil? Dette burde jo være enkelt.
 13. Ser at Biltema har Cat6 kabler http://www.biltema.no/no/Kontor---Teknikk/Datamaskin/Kabler/Nettverkskabel-CAT-6-UTP-44248/ Disse kablene har kanskje fysisk større diameter enne Cat5e kablen? Viktigere for meg at kablen ikke blir for stor, enn at jeg får litt høyere hastighet. Cat5e hastigheten holder lenge.
 14. Kan jeg kjøpe cat6 boksen fra clas ohlson og koble på cat5e kabel? Boks: http://www.clasohlson.com/no/Nettverksuttak%20Elko%20TCS/Pr363304000 Kabel: http://www.clasohlson.com/no/Nettverkskabel-CAT-5e/Pr326008000
×
×
 • Create New...