Gå til innhold

Gainward GeForce4 ?


Nuffern

Anbefalte innlegg

Skal oppgradere en gammel IBM Aptiva maskin for en kamerat. Skal sette i et enkelt 3d-kort, slik at han får spilt noen spill. Det jeg da lurer på er hva som er å anbefalle. Prismessig bør det ligger rundt 600-900kr. Noen store forskjeller på Geforce og Hercules-kortene? Har tittet litt på Gainward AGP GeForce4 MX420 64MB DDR, som koster 750kr hos Komplett.

 

Har ikke sjekket maskinen hans, men jeg regner nesten med at han har AGP 2X. Vil det da være bortkastet med et AGP 4X kort?

 

Poenget er at han får spilt noen kule spill, med relativ grei oppløsning og FPS. Trenger ikke å måtte ha 120 fps i quake3.

 

På forhånd, takk :smile:

 

PS. Noen som har noe erfaring med å oppgradere IBM Aptiva? Er vel en P2 på 400mhz..

 

 

 

 

_________________

c64.jpg

 

<font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: Nuffern på 2002-07-16 14:31 ]</font>

 

[ Denne Melding var redigert av: nuffern på 2002-07-16 21:25 ]

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Problemet på den IBM "DINGSEN" er at det ofte er intregrert skjermkort på hovedkortet, har du sjekket at dette ikke er tilfelle? Isåfall kan du bare glemme å oppdatere den IBM`en. Hvis den har agp port, kan du bare ta å slenge i ett slikt Gainward kort, det er så og si likt som hercules sitt. Har ingen ting å si om det er agp 1x,2x,4, eller 128X! Jeg ser mest på det som villledene reklame. Har ikke så mye for seg, liten økning.

 

Håper dette var noe info du har bruk for.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Visst det er intigrert skjermkort ikke kjøp noe. Hadde IBM med intigrert skjermkort åsså kjøpte jeg ett riva tnt 2. Men det fungerte aldri, det samme skjedde med en kamerat av meg med IBM. Jeg endte opp med ett Voodoo 2 kort til den nette sum av 1700 kr den gang....

Lenke til kommentar

Takk for infoen! Kjempeflott! :smile:

 

Slik jeg nå har forstått det skal det være ganske greit å sette inn et grafikkort så lenge han har AGP, men dersom han må sette inn et kort i PCI'en så blir det kluss (dersom han har intregrert skjermkort).. riktig?

 

Skal ikke titte på maskinen hans før fredag, men ville bare forhøre meg litt. Burde man ikke kunne "disable" det intregrerte skjermkortet, og eventuelt sette inn et billig nytt et?

Lenke til kommentar

Du vil merke stor forskjell på 1x og 2x, ikke så veldig stor forskjell på 2x og 4x agp. Skjermkortet vil gå på det hovedkortet støtter, altså ingen problemer med å kjøre et skjermkort som støtter opptil 4x på et hovedkort som støtter max 2x.

 

Forøvrig er det vel litt overkill med ti-kort på P2-450 da kanskje...

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-17 05:50, thunderheart skrev:

ikke hør på sup, mx er kjipt nerdekort! IKKE FOR SPILLING!


det er du som er nerd, skjønner du ingenting? stikkord:

IMB Apiiva PII 400mhz + g4ti4x00 = overkill :grin:

 

 

kortet er jo mer verdt enn hele pc'en, hvorfor anbefaler du han å kjøpe d da?

 

mitt personlige råd:

har en IBM aptiva AMD 350Mhz, og ingen AGP-port. kjøpte et billig voovoo3 2000 PCI kort til 150 kroner og overklokket d til voodoo 3 3000. kjøp noe som maskina kan klare å utnytte godt :smile:

Lenke til kommentar

Takker for alle svarene hittil! Mye nyttig informasjon som jeg ikke var klar over. Hater fabrikkmaskiner.. de begrenser oppgraderingsmulighetene noe enormt.

 

Skal ikke se på maskinen før på fredag, men jeg tok en titt på PCI-kortene til Komplett og der fant jeg disse:

 

* Gainward PCI GeForce2 MX-400 32MB - "GF2MXPCI", Retail ..kr 695

 

* Gainward PCI GeForce4 MX420 64MB DDR - "PRO/450TV/PCI"TV-Out, Retail ..kr 995

 

Dersom jeg er nødt til å velge PCI, vil det da være overkill med gf4-kortet? Det er tross alt snakk om en P-II 400mzh, som ikke skal brukes til det tyngste av spilling. Kan noen bekrefte det som ble sagt tidligere her, at det blir kluss dersom maskinen har integrert skjermkort og man benytter seg av AGP'en? Gjelder dette også PCI-slot?

 

Til slutt: Hvordan er det med å sette inn mer minne i en Aptiva? Pleier de å være veldig kresene?

 

Takker for *all* hjelp! :smile: :smile: :smile: :smile: :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


Dersom jeg er nødt til å velge PCI, vil det da være overkill med gf4-kortet? Det er tross alt snakk om en P-II 400mzh, som ikke skal brukes til det tyngste av spilling.


 

Jeg tror kansje det blir litt overkill. Jeg har gf2mx på en 1,3 ghz amd, og jeg har kun opplevd skjermkortet som en begrensning i enkelte spill som er helt nye nå (som TES: Morrowind)

 

Et annet spørsmål er 2d-kvaliteten. Jeg har også et ati rage pci-kort, og ati-kortet har vesentlig bedre skjermbilde enn gf2mx-kortet.

 

Jeg vil anbefale at du prøver å få med de forskjellige korta hjem og prøver dem ut i praksis.

 

mvh

Are-Harald.

Lenke til kommentar

Her er mine meninger.

 

1. Ikke oppgrader, det er ikke verdt bryet. Du vil neppe få noe ut av det.

 

2. Om du oppgraderer til et Gf4 kort vil det ikke få full utnyttelse pga p2 400mhz + at det er ibm. Noe som tilsvarer veldig lavt ytelse.

 

3. Gå heller for et GF2 kort.

 

4. Det er ikke noe som heter Gf4 ti200 som thunderheart sa, han har ikke mer peiling enn en kamel. Det vil være total waste of money å kjøpe et slikt kort.

 

5. Spar og oppgrader heller noe hele pcen i slengen. Om man ikke orker så bruker man heller pcen til skriving og IRC, og deretter kjøper man seg en console.

Lenke til kommentar

Må si meg litt enig i mad_arab. Vet ikke så mye om grafikkort, men vet det at cpu'en står for mesteparten av jobben ved lav oppløsning, mens grafikkortet tar over når det kommer til høyere oppløsninger. Tar jeg ikke helt feil så var det vel en slik test her på hardware..

 

Han med IBM'en har allikevel bare en 15", så det er nok begrenset hva han kommer til å kjøre av oppløsning..

 

Takker for tipset om mpx.no, men jeg tror jeg foretrekker å kjøpe av en "fysisk"-forhandler. Mye lettere dersom det skulle bli noen problemer med kortet.. hvilket jeg har på følelsen at det kommer til å bli med den Aptivaen.

_________________

c64.jpg

 

[ Denne Melding var redigert av: Nuffern på 2002-07-18 13:52 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...