Gå til innhold

Vi piratkopierer for over en milliard!


Anbefalte innlegg

Les artikkel i VG (link)

 

Piratkopiering av programvare koster produsentene over en milliard kroner i året, bare i Norge

 

Dette beviser jo at de ikke tenker mer enn 10 centimeter når de kommer med slike uttalelser! Selvfølgelig koster det ikke produsentene så mye! Om det ikke var mulig å piratkopiere så tror jeg så godt som ingen flere ville ha kjøpt programmene likevel.

 

Jeg tror heller det kan ha en positiv effekt for bransjen da folk får "prøvd" programmene ordentlig og de som er litt "redelige" kjøper da programmet.

 

Når det gjelder meg selv så har jeg Adobe Photoshop (og flere andre Adobe Programmer med fler) *host* og hadde ikke muligheten for piratkopiering vært tilstede hadde jeg likevel aldri kjøpt de programmene! Koster jo Titusenvis av kroner! Så jeg tviler sterkt på at programvareprodusentene taper så mye penger på piratkopiering...

 

Hadde dette vært tilfelle hadde det igjen gått negativt utover "datakulturen" i den forstand at vi ikke hadde hatt på langt nær like mange "talenter" i bruken av disse programmene (les: WEB-design, bildedesign osv) da kun et fåtall ville hatt råd til å kjøpe og øve seg på / utforske dette.

 

Min konklusjon er at jeg tror i motsetning til bransjen og andre instanser at piratkopiering har en generell positiv effekt!

 

Noen som har noen synspunkter?

 

 

(Beklager litt feilaktig ordlegging..)

Endret av MicrolaXx
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er enig med deg MicrolaXx.

 

Jeg har også en del piratkopiert programvare. Nettop fordi det koster for mye, og jeg er en fattig student.

 

Tror ikke programmene hadde vært så kjent heller hvis det ikke var piratvirksomhet. Når man sitter og surfer gjennom torrent trackere finner man utrolig mange programmer som man aldri har hørt om. Som faktisk er veldig gode! Dette gjelder jo også musikk og film.

 

Hadde jeg hatt råd skulle jeg dladelig ha kjøpt alle programmene jeg bruker, men jeg har fått mange menesker til å invistere i programvare. Programmer som de aldri har hørt om.

Lenke til kommentar
Problemet er ikke de som piratkopierer og ikke har råd til å kjøpe programmet, men heller dem som har råd og skulle gjort det men ikke gjør det og laster ned/piratkopierer.

Du har selvfølgelig disse tilfellene også men da blir ikke tallene såpass høye som det er snakk om. Og selv om jeg hadde "hatt råd" til programmene så tror jeg ikke jeg hatt tatt bryet og investert så mye penger i det likevel. Men da snakker jeg igjen for meg selv personlig..

Endret av MicrolaXx
Lenke til kommentar
Jeg ville tatt meg bryet ettersom jeg hadde råd og virkelig brukte programmet kommersielt, til privat bruk anser jeg ikke det som den verste kriminelle handlingen, men bedrifter og profesjonelle folk burde absolutt betale det programmet koster.

Ja så klart hadde det vært for bruk i virksomhet hadde jeg kjøpt og betalt programmet.

 

Men ikke til privat bruk, som er gjeldende for mitt tilfelle

Lenke til kommentar

Jeg har ikke rent rulleblad selv, men jeg har til gode å lese et godt argument for kopiering. Det lukter alltid "jeg må finne en måte å forsvare meg selv på så samvittigheten holder kjeft".

 

Til syvende og sist dreier det seg om det faktum at produkter hvis minste bestanddel er elektroniske impulser er vanskeligere å gjerde inn enn dem hvis minste bestanddel er fysisk stoff. I fremtiden må en kanskje forsøke å finne frem til en annerledes tankegang omkring eierskap og penger-mot-produkter-bytte, som et alternativ til den tradisjonelle.

 

Før-data-alderen har vel intet tilsvarende eksempel på at en så stor del av almennheten opererer på kanten av loven. Jeg kan ikke se at gratis-tilgjengeligheten av programvare blir mindre og vanskeligere. Spørsmålet er da om man skal redefinere kopiering, og kopierere, på nytt, slik at vi med rulleblad ikke lenger har et...

Lenke til kommentar

laster selv ned filmer hele tiden,musikk og den programvaren jeg ''trenger'',og har vel betalt for 2-5 spill i hele mitt liv,dette har ikke no med at jeg ikke vil støtte de som har lagd spillene,filmene eller no lignende,men enkelt å greit at jeg ikke har råd til alt.

 

Nå skal det være sagt at musikk bransjen har tjent mer siden nedlastningsfenomenet startet,nettopp fordi folk får tid til å høre på musikken ordentlig før de eventuellt går å kjøper plata.

 

Så lenge prisene er så høye som de er,så fortsetter jeg å laste ned ting.

Lenke til kommentar

Rart at de siar at det "koster" For de fleste ting jeg laster ned hadde jeg aldri kjøpt. Visst det er noe helt spessielt ved det så hadde jeg kanskje kjøpt det. Som programmer som photoshop hadde jeg aldri kjøpt. Men er liksom kjekt å ha.

 

Jeg har heller aldri kjøpt en musikk cd i mitt liv da. Kanskje jeg hadde kjøpt noen få visst det var slik i denne verden at mp3 og nedlasting fra nettet ikke eksisterte. Jeg begynner å bli mektig lei av den sytingen til plateselskapene. Det vil alltid være mange som kjøper plater. Og det blir solgt nok til at artistene tjener penger i fleng! Mer penger enn "vanlige" hardt arbeidende mennesker kan drømme om! Såg en south park episode på dette som hadde noen geniale poeng rundt denne problemstillingen. Det er ingen i den bransjen som lider noen form for nød.

 

Når det gjelder filmer og slikt så har jeg kjøpt over 100 dvd filmer. pluss en fleng med gammle VHS filmer liggende. Men jeg laster flittig ned nye filmer, f.eks filmer som jeg ikke gidder å se på kino, eller som er århundrer før de kommer på dvd.

 

Når det kommer til spill så har jeg faen meg brukt så jevlig med penger på det at jeg aner det ikke. Har PS2, XBOX og GC. har bortimot 30 orginale spill til min PS2. Ganske få på min GC. Mens Xboxen min har jeg chippa. Den har jeg ikke kjøpt et eneste spill til. Men det var eneste grunnen til at jeg kjøpte den også, siden den er så god å chippe.

 

Uansett..synest det er feil å si at bransjen taper penger, kanskje det er på tide de tenker litt nytt om kring kjøp av produktet deres, og hvem gidder å betale 200kr for en elendig film på dvd, eller 600kr for et møkka spill på PS2? når en kan laste det ned gratis?

Lenke til kommentar

Problemet til platebransjen er at de har bygget opp en stor industri rundt fysisk distribusjon av musikk. Hvis de ville så kunne de nok lansert et full-nettifisert distribusjonsystem for musikk som var både bra og billig nok til at folk flest ikke lenger gadd å laste ned gratis fra nett. Men da hadde en hel haug godt betalte mennesker(og enda flere underbetalte) mistet jobben. Dagens systemer for nettsalg av musikk bærer da også preg av at bransjen *egentlig* ikke har lyst til å drive med sånt.

Lenke til kommentar
Problemet til platebransjen er at de har bygget opp en stor industri rundt fysisk distribusjon av musikk. Hvis de ville så kunne de nok lansert et full-nettifisert distribusjonsystem for musikk som var både bra og billig nok til at folk flest ikke lenger gadd å laste ned gratis fra nett. Men da hadde en hel haug godt betalte mennesker(og enda flere underbetalte) mistet jobben. Dagens systemer for nettsalg av musikk bærer da også preg av at bransjen *egentlig* ikke har lyst til å drive med sånt.

Absolutt. Prisene og mulighetene ved kjøp av musikk over nett idag gjenspeiler overhodet ikke de manglende mellomleddene og det faktum at de ikke behøver å levere cd med cover til kjøperne.

 

Både de rigide kopibeskyttelsene og prisene som ligger nesten på CD-nivå, viser jo med all tydelighet at platebransjen lever i fortiden. Dette er ikke første gang et marked har blitt tilnærmet revolusjonert av ny teknologi. Det er heller ikke første gang dinosaurene i markedet nekter å tilpasse seg før de nærmer seg konkursens rand.

Lenke til kommentar

Er helt enig med de fleste innleggene her, er naivt å tro at alle hadde kjøpt og betalt for alle programmer, filmer og musikk de lastet ned dersom det ikke hadde vært mulig å piratkopiere.

 

Jeg mener også at piratkopiering er meget god reklame, den potensielle spredningen er jo enorm.. Det hjelper også på å luke ut det dårlige fra det gode, noe som helt klart øker konkurransen i markedene og ikke minst kvaliteten og mangfoldet.

 

Men jeg mener kampen mot piratkopiering også er viktig, denne stillingskrigen er utrolig viktig mener jeg. Dersom den ene "siden" vinner vil alle parter tape... Vinner "piratene" vil vi kunne få store problemer med mangfold og kvalitet. I motsatt fall vil vi forbrukere bli styrt i enda større grad enn i dag fra de ulike bransjene, spesielt på pris og brukervennlighet samt retten til å virkelig eie det man har betalt for.

 

Selvsagt kan man si at hvis det ikke var for piratkopiering så hadde vi sluppet alle sperrer og restriksjoner, men piratkopiering er også et slags "signal" om at vi forbrukere vil bestemme selv hva vi vil bruke pengene våre på samt at vi etterstreber kvalitet og gode konkurransevilkår.

Endret av cyberpet
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...