Gå til innhold

Bærbar til student


HSS

Anbefalte innlegg

Quote:


Den 2002-07-17 13:02, HSS skrev:

Jeg vil nødig kjøpe en laptop nå, for så å oppdage at teknologien går framover og den er "for gammel".


lang batteritid er essensielt, kanskje d viktigste med dataen jeg skal kjøpe.



 

Forstår selvfølgelig godt at du ikke vil ha en maskin som blir "for gammel" med en gang. MEN: Ut fra den bruken du har beskrevet i begynnelsen TRENGER du strengt tatt ikke være redd for det.

 

Har du en maskin som kjører office bra og kan spille DVD nå, så kan den også det selv om en ny og "suprere" maskin dukker opp.

 

Dessuten vil jeg virkelig legge vekt på MINNE. Det hjelper lite å ha en superrask prosessor hvis du ikke har nok internminne. Mangel på minne er en av de VIRKELIG store flaskehalsene hva hastighet angår.

 

Synd med fruktallergien foresten! :wink:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nei takk, til en ny gericom.

 

Sammenlikning:

 

Dere går i butikken, skal kjøpe dere ny tv. Dere ser disse merkene Sony, grundig, phillips og merkelig nok en billig tv i samme størrelse som de andre merkene bare 1500,- billigere merket er "Akisomio"? hvilken tv velger dere?

 

For min skyld spytter jeg heller i 1500 exstra. Jeg vil betale for kvalietet.

 

Gericom er ikke noe bra, jeg har hatt en i 1 år. Jeg går følelsen av en utrolig tung og ekkel plastikk box med noe datadeler inni. Og hvis mister den eller såvidt rister i den ,detter enten tastene ut av tastaturet. Og skjermen mister noen pixler. Usj. :-D

Lenke til kommentar

Trenger du bare en maskin til å ta forelesningsnotater, surfe på nett, skoleoppgaver osv. trenger du ikke mer en 1ghz prosessor og en p3.

Denne kan i noen sammenhenger være bedre en p4-m og mer behagelig da den trenger mindre kjøling en storebror som er en fordel i lesesaler.

 

Acer maskinene har på de beste modellene et veldig bra tastatur som er stille å bruke og er noe ergonomisk utformet i tillegg.

 

Har selv sett på acer og det eneste jeg ikke liker på de modellene jeg kanskje skal ta meg råd til er grafikkbrikken som ikke er noe å juble over.

 

ser ut som acer modellen du er inne på kan være et godt valg, men kanskje kjøpe toppmodellen i 272 serien slik at du får med cd-brenner også? veldig praktisk å bruke cd-rw plater sammen med i stedet for en evt. ekstern diskettstasjon. Større datamengder og rimelig dataformat (billige plater).

 

veske til bærbare er også bra å ha så du bør nok undersøke og finne en som er bra.

Lenke til kommentar

når det gjelder nettverkskort så trenger du et standard 10mbits(eventuelt 10/100)...dette vil holde til å koble deg på de fleste nettverk, og bredbånd og eventuelt hjemmenettverk(to eller flere maskiner koblet ilag)...

 

...hvis skolen din har muligheter for det er trådløst nettverkskort glimrende å ha...dette kan også brukes for hjemmenettverk, men er relativt dyrt!;)

 

bærbare maskinere har som oftest plass til pcmcia-kort(pc-kort eller hva de kaller det for tiden)...det er antall av disse "pcmcia-plassene" som blir omtalt når du leser spesifikasjonene til en bærbar...disse brukes hvis du f.eks. mangler ett nettverkskort...da kjøper man et pcmcia-nettverkskort, og stikker det inn i siden...(disse er på størrelse med et kredittkort...)

 

du kan få mange ting til pcmcia-slot'en(plassen), f.eks. trådløst nettverkskort og modem...

 

var dette forståelig mon tro?=)

 

mvh

krister

Lenke til kommentar

Hehe litt forståelig :smile:

 

Hjemmenettverk er ikke noe jeg kommer til å benytte meg av. Hva er forskjellen på vanlig og trådløst nettverkskort? Koster det trådløse noe hvis jeg kobler d opp til hybelen, der de sier d er gratis bredbånd? (Spør siden du sa d var dyrt...)

 

Så jeg trenger ikke pcmcia kort hvis jeg har nettverkskort, riktig? Hvor mange nettverkskort er vanlig å ha (du skrev; pcmcia brukes hvis du f. eks. mangler ett nettverkskort)

Lenke til kommentar

trenger bare ett nettverkskort. På en hybel (hvor skal du starte forresten?)

så har du en vanlig nettverkskabel fra veggen og til inngangen på den bærbare. (Er omtrent lik den kabelen osm går mellom telefonen hjemme og kontakta i veggen.)

 

her på Gjøvik er dette på hybelen når du kommer så selve kabelen trenger du kanskje ikke å kjøpe.

 

Fordelen med en p3 istedet for en p4 er at den bruker mindre strøm så maskinen holder lenger.

det står ikke oppgitt noe spesiellt om batteritid på aceren med p4-m så kanskje denne ikke er så strålende?

Ring feks psdata der de har acer maskiner og forhør deg før et evt. kjøp.

Lenke til kommentar

Har selv en P3-750 / 256mb ram som klokker ned og opp dynamisk, og det er mer enn fort nok for normal bruk, inkludert å spille av divx'er... Veier bare 1.1kg og er genial. Prisen lå riktignok et godt stykke utenfor budsjettet ditt, men tro meg at en P4 er overkill for de alle som ikke driver tunge regneoppgaver på den (simulasjoner, komprimering (men ikke avspilling) av lyd/bilde osv.). Husk heller at en bærbar-disk er ugudelig treig og at disk-switching er noe hat. 256mb ram er absolutt å anbefale.

Lenke til kommentar

forskjellen på trådløst nettverkskort og vanlig er at det ene ikke trenger kabel...

 

...men for at et vanlig nettverkskort skal funke må du koble kabelen til et annet stasjonær punkt (ala bredbåndstilkoblingen din i hybelen)...

 

...skal du bruke et trådløst nettverkskort må du ha en basestasjon ett sted...det er alfor dyrt og unødvendig å ha i en hybel...basestasjon koster noen tusenlapper...

 

eneste plassen jeg tror du vil få bruk for trådløst nettverkskort er på skolen din, hvis skolen har muligheter for dette...

 

hvis du en gang i fremtiden finner ut at du trenger et trådløst nettverkskort, så kan du kjøpe ett som passer i pcmcia-plassen, men jeg tror nok du klarer deg massevis med et vanlig nettverkskort!;)

 

mvh

krister

Lenke til kommentar

OK =) Takk for mange fine svar. Lest en del av innlegga på dette forumet, og mange anbegaler zepto 2002. Er det tilfeldig eller sammensverging? hehe

 

Ringte en bekjent som jobber i en butikk der de selger acermaskiner. Han skulle se om han fikk rabatt på en p4-m acer 272, 256 ram, 14.1 skjerm, 1,6 GH, DVD/CDRw og modem. Koster 21000, vet ikke hva han får av rabatter. Dersom dette kommer under 20000, er d et bra tilbud? Ettersom han jobber der og får provisjon er han vel ikke heeeelt objektiv :wink:

 

Skal forøvrig begynne på sivøk i Bergen :smile: Jippey (hvis jeg komemr inn da, svar om en uke *spennende*)

Lenke til kommentar

litt off-topic: trådløst nettverk er slett ikke "dyrt", bortsett fra studenter da (som jo heller bruker pengene på halvlitere.. hehe)

 

aksesspunkt til 1500-2000 (fra f.eks. komplett.no), samt pc-card til ca. 1000-1500 og du er i mål

 

og JØJE MEG så kult det er å ha :smile:

Lenke til kommentar

Jeg skal foreløpig bare begynne i 3. klasse så jeg har ikke så mye erfaring med universiteter o.l, men er det ikke strømuttak der da, slik at du kan kjøre på nettstrøm under forelesningene? Har inntrykk av at det er nettuttak uansett hvor man befinner seg (ikke på buss og sånn, men...) og da bør det vel gå greit med 2-3 timer. Min kommende Toshiba tror jeg skal være i god form hvis den klarer 2...:grin:

 

[ Denne Melding var redigert av: Hobbes på 2002-07-19 17:26 ]

Lenke til kommentar

et tips, slå fra deg tanken på en dell 2650, skal du absolutt ha en dell så kjøp en 4150, du får en ganske rå 4150 for under 20', men jeg liker ikke helt dell, det er absolutt ikke noe kvalitetsfølelse i de, skikkelig knakete og myk plast.

 

Acer er bra maskiner, kjenner noen som har noen slike og de er fornøyd med dem. Har selv en compaq n600, og er kjempefornøyd med den, kjempebra batteri og tynn/lett, så en evo er absolutt å anbefale, den nye n610 er med p4m, det samme er n800v som er en av de billigste

Lenke til kommentar

Quote:


Jeg har selv kikket på en del Sony Vaio (fåes ikke i norge ennå) Og det bli vel mest sannsynlig en slik.Sony VAIO® R505 SuperSlim Pro™ eller Sony VAIO® SRX series. De veier rundt 1.5 kg, og har mindre skjerm. SRx har 10.1" og R505 har 12.1" Så hvis du kun skal bruke den til skole er dette mitt valg. Pluss at batterilevetiden er på 3->4 timer og helt opp til 8->9 med extra batt. Flott skrivemaskin spør du meg..


 

Sikler litt på denne:

http://www2.compaq.no/produkter/baerbare/A...3394B8C3792D52B

 

1,1KG Veil. pris: 22.196.

Tro det eller ei, men ITButikken selger den for 13.659,-

Lenke til kommentar

Har egentlig ikke så mye å utsette på produktene til dell. Min insp 8200 er veldig bra, selv om den er bygget i plastikk og "knirker" litt som det ble nevnt her. Man får masse bra saker under panseret, alt hypermoderne (selv om dette bare varer i noen mndr). Er egentlig storfornøyd med dell. Driver å stress tester viftene nå så vi får seg om den bryter sammen.... hehe...

 

Lerun

Lenke til kommentar

HSS skrev:

"Ringte en bekjent som jobber i en butikk der de selger acermaskiner. Han skulle se om han fikk rabatt på en p4-m acer 272, 256 ram, 14.1 skjerm, 1,6 GH, DVD/CDRw og modem. Koster 21000, vet ikke hva han får av rabatter."

 

 

Jeg skjønner ikke helt hvorfor du ikke har kikket på Dell. Toppmodellen Dell Inspiron 8200 kan du få med P4-M 1,6 GHz, 256 SDRAM, beste skjermen (15" Enhaced UXGA m/1600x1200), 40 GB harddisk (5400RPM), 32 MB DDR nVidia GeForce2, DVD-ROM/CD-ROM, modem og 10/100-nettverk samt kort for trådløst nettverk integrert i maskina!

Det er i alle fall denne herligheten jeg ser på til min studietilværelse som skal vare i minst tre år.

 

Prisen er 20.399,- (inkl.mva), men eksl. frakt. Får du kjøpt maskinen gjennom et firma er prisen 16.451,- eksl. mva og frakt.

Vær oppmerksom på at prisen har tatt høyde for de rabattene Dell gir; - 800 (- 645) og med kun 1 år CAR.

 

Når det gjelder all den negative omtalen om Dell gjelder jeg bare å overse dette. Tar du telefonkontakt og er litt krass i stemmen dersom leveringstiden blir litt lang, ordnes det hele raskt.

 

Jeg har nå kjøpt tre stasjonære og to bærbare maskiner fra Dell. I fjor tok det litt lang tid (bestilte rett etter 11. september...)

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-23 19:39, gungne skrev:

HSS skrev:

Når det gjelder all den negative omtalen om Dell gjelder jeg bare å overse dette. Tar du telefonkontakt og er litt krass i stemmen dersom leveringstiden blir litt lang, ordnes det hele raskt.


 

heh...jo, overse hva du vil du, det er ditt valg...men jeg ville formulert meg litt annerleders: "Tar du telefonkontakt og er litt krass i stemmen dersom leveringstiden blir litt lang, kommer de til å lyve, og si at de skal ringe deg opp igjen, samtidig som de håper at noen andre tar telefonen når du ringer de opp igjen etter noen dager...men uansett, hvis du har enorm tålmodighet, så kommer kanskje maskinen til slutt!"

 

:wink:

 

mvh

krister

Lenke til kommentar

OK; Men noen som ahr KONKRETE erfaringer med Dell 4150 eller 2650 eller acer 272...? Ikke kundestøtten, men modellene. Noen som vet hvilken som ahr best levetid? Strømmen er ganske viktig for meg. UT-TV er også noe jeg svært gjerne vil ha.

 

Kan dere sammenlignelitt for meg, og fortelle meg hva som er best, for jeg kan ikke faguttrykk veldig godt :wink:

 

Alle ahr (smart) lithium ion batt., DVD/CDRW, Intel p4m 1,6, 256 MB DDR SDRAM, 14,1 skjerm TFT XGA (hva betyr dette?!), 20 giga, 16 MB Grafikkkort, internt 56 k modem 10/100.

 

Dellene har 3 års CAR mens acern har 2 års garanti, 2650 veier litt mer, 4150 har ikke floppy disk.

 

Når d gjelder minnet, har 2650 1*256, mens 4150 har 2*128. Hva er forskjellen der? plusser og minuser...?

 

harddisken på 2650 er "ultra ATA" mens på 4150 er den "Ultra DMA/ATA 100" hva er forskjellen?

 

Når d gjelder grafikken vet jeg dette:

2650: 16MB DDR nVidia GeForce 2Go3D

4150: 16 MB ATI Mobility Radeon 7500, 4xAGP 3D

272: 4*APG 16 MB DDR SDRAM

Hva i huleste betyr dette, er de noe som er elendig, noe som er konge eller er d relativt likt.

 

Kommer jeg til å trenge noe ekstra av kabler e.l. som ikke er inkludert i prisen? Er d i tilfelle dyrt?

 

Håper noen kan svare meg på alle mine spm =) Takktakk

Lenke til kommentar

når det gjelder minnet så betyr 1*256 at du har en ledig minneplass, som gjør det mulig å sette inn en ekstra minnebrikke senere...2*128 betyr at du må bytte ut den ene 128mb-brikken hvis du vil ha mer minne...for dell maskinene har bare plass til 2 brikker...

 

mulig at det mangler noen kabler her og der, men tviler på det blir mer en et par hundrelapper du må ut med!;)

 

skjermkortene tror jeg det er relativt liten forskjell på...jeg tror radeon-kortet vil være litt bedre enn GeForce, og det siste kortet vil trolig være dårligst!;) men jeg vil tro at alle kortene holder til dvd-avspilling og lite krevende spill!;)

 

floppy-disk er jeg personlig veldig glad for å ha, men det er litt opp til den enkelte...

 

når det gjelder konkrete erfaringer, så har jeg vært borti både 2600, og 4100...og der har 4100 vært en god del bedre multimedia-maskin, men ellers har det vært litt forskjeller. Men her ser det jo ut som om maskinene har relativt like specs...disse maskinene har jeg forøvrig bare opplevd småfeil med...(måttet skifte tastatur o.l :wink:

 

men, av tidligere nevnte grunner vil jeg anbefale aceren...men hvis du skulle gå for dell anbefaler jeg at du tar forsikringen ned til ett år!;)

 

mvh

krister

ps: stryk/overse det som passer!;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...