Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Noen som har erfaringer med IP-telefoni tilbydere?


Anbefalte innlegg

Har bestemt meg for å droppe ISDN (ISDN Basis hos Telenor) og hoppe på IP-telefoni. Har sett meg litt rundt etter en god tilbyder, og funnet ut at både Telio og IP24 er verdige alternativer. I følge www.telepriser.no vil IP24 være en del billigere for mitt bruk. De har også et lite utvalg i IP-telefoner og analogadaptere (det har ikke Telio) som jeg kan velge mellom. Har også forstått det sånn at IP24 gir deg mulighet til å bruke eget utstyr på linja. På det punktet har jeg ikke noe informasjon om Telio, så det kan jo være at de også tilbyr det, ikke vet jeg.

 

Har også sett på TeleVoIP, men internettsidene er så dårlige at jeg ikke stoler 100% på de. Kundeservice og seriøsitet er meget viktig for meg. Jeg betaler heller litt ekstra for å ha en god og seriøs leverandør.

 

Noen som har erfaringer med disse tilbyderene, eventuelt andre tilbydere som jeg burde vurdere?

 

Har nå en Tele2 704/128 ADSL linje, men kjøper jeg IP-telefoni vil jeg oppgradere til en 2048/256 linje (denne blir til en 2048/384 den 1. juni).

 

På forhånd takk for alle inspill.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har selv hatt Telio, fungerte bra en måneds tid... så sluttet det å fungere, kontaktet brukerstøtte og fikk tilsendt nytt adapter og det fungerte bra i et par måneder før det begynte veldig å funke/funke ikke om hverandre uten noen god forklaring, fikk heller dårlig hjelp på brukerstøtte og endte med at jeg sa opp mitt abb. hos Telio.

 

Dermed bestilte jeg fra IP24, bestilte i begynnelsen av desember 04 og fikk omsider adapteret i begynnelsen av april 05 etter et par purringer... Har fungert ypperlig, men fikk fakturaen i går og den viste litt av hvert...

1) De hadde registrert meg med feil abb.type.

2) Fakturert for nummerportering selvom jeg valgte nytt nummer

3) Tatt betalt for utsending av adapter i tillegg til etableringskostnaden.

Sendte dem mail om dette og fikk svar, 1 og 2 rettet de opp slik at jeg slipper å betale for det.

Punkt 3 var riktig, de tar betalt for portoen på utsendelse av adapteret, dette står i avtalevilkårne punkt 8 "Mottaker betaler postforsendelse/oppkrav for mottatt produkt fra IP24". Kostet 95kr så ikke den største kostnaden, men er alikevel litt snurt over hva jeg vil kalle en skjult ekstrautgift.

 

Telefonsamtalemessig så opplevde jeg litt ekkoeffekt med Telio, mens det har fungert bra med IP24.

Lenke til kommentar

Jeg har nettopp gått gjennom samme prosessen og sagt farvel til ISDN.

Valgte å gå for TeleVoip med portering av mitt gamle nummer, fodi jeg syntes det passet mitt ringemønster best. Alt har gått etter plan A, både mht tid, installasjon, men min erfaring er ikke lenger enn to uker.

 

De har forresten fått nye internettsider!

Lenke til kommentar
Jeg har nettopp gått gjennom samme prosessen og sagt farvel til ISDN.

Valgte å gå for TeleVoip med portering av mitt gamle nummer, fodi jeg syntes det passet mitt ringemønster best. Alt har gått etter plan A, både mht tid, installasjon, men min erfaring er ikke lenger enn to uker.

 

De har forresten fått nye internettsider!

Genialt. De har kommet i dag, for de var der ikke i går. Nå er nok TeleVoIP med i vurderingen igjen.

Lenke til kommentar
Har selv hatt Telio, fungerte bra en måneds tid... så sluttet det å fungere, kontaktet brukerstøtte og fikk tilsendt nytt adapter og det fungerte bra i et par måneder før det begynte veldig å funke/funke ikke om hverandre uten noen god forklaring, fikk heller dårlig hjelp på brukerstøtte.

 

Jeg kjenner til flere som har samme erfaring med Telio. Har dog inntrykk av at det har bedret seg litt i det siste.

Lenke til kommentar
Har nå en Tele2 704/128 ADSL linje, men kjøper jeg IP-telefoni vil jeg oppgradere til en 2048/256 linje (denne blir til en 2048/384 den 1. juni).

Regner med at Tele2 lanserer IP-telefoni ganske snart, flere jeg kjenner har hvertfall fått beskjed om dette når du har snakket med kundeservice.

Lenke til kommentar

jeg har hatt ip24 i 2-3 måneder nå og er stort sett fornøyd, regningene er så og si borte og kvaliteten er dugelig.

 

Det eneste "teite" med ip24 slik jeg ser det er at de "leier" deg utstyret for 7-800 kroner, med andre ord en skjult innmeldingsavgift. Men som du sa har du ustyr selv så slipper du dette.

 

Det jeg har funnet ut ang. samtalekvalitet er at det avhenger veldig av linjen din, jeg flyttet akkurat og her klarer ikke ngt å levere noe bedre enn alpha 900, og hvis jeg da laster ned noe fra ftp/dc++ så detter kvaliteten veldig.

Dette er jo egentlig naturlig da, men det hadde vært veldig deilig å kunne satt ip telefonen på første prioritet slik at man slipper å stenge programmer for å få en grei linje.

 

Servicen hos ip24 er helt ok, ikke alltid du får tak i noen, men de har stort sett kunne hjelpe meg når jeg trengte det, mail er vel her best.

 

jeg har også portert nr, tok tid da de glemte dette, men når jeg minnet de på det tok det 10 dager.

 

til sist de har et forum på sidene sine der du kan få hjelp med de forskjellige adapterene de leverer

Lenke til kommentar

Har vært kunde hos Telio i over ett år nå og er veldig fornøyd med dem, har også vært kunde hos IP24 i ca 6 måneder da de leverer softphone noe ikke Telio har klart enda, er også veldig fornøyd med dem.

 

Min bror og mine foreldre har også IP24, de har forskjellige adaptere, Welltech IAD og Micronet 5002. Kvaliteten har vært god med begge variantene, men 5002 adapteret har trengt en restart noen ganger noe IAD ikke har krevd, dette skyldes en bug i firmware noe IP24 er klar over og utbedring er underveis.

 

Har selv en 1850/512 linje fra NGT noe som holder lenge, siste firmware i Netopia ruter har QOS noe som sørger for brukbar kvalitet på VOIP selv med mye annen trafikk på ruter, oppga MAC nummer på adapter til NGT så la de det inn i ruter.

 

Ringer du lite til utlandet hadde jeg valgt Zero fra IP24 og sørget for å få ett IAD adapter, ringer du svært mye til fasttelefon i Norge pluss til utlandet hadde jeg valgt Telio.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...