Gå til innhold

Stenging framfor sletting/flytting.


Anbefalte innlegg

Dette er noe jeg har lurt på i evigheter. Si at en bruker har postet en feilpost eller oprettet en post med ekstremt dårlig emnefelt ("HJELP!!!" bare for å ha et eksempel). Hvis en moderator/admin ser dette, blir posten vanligvis stengt. Er det ikke da mye bedre å legge inn noe som "#Emnetittel redigert av <navn>. Les retningslinjene og nettiketten og prøv bedre neste gang#" isteden for å stenge posten? Eller hvis det er en feilpost, blir denne stengt/flyttet til kategorien Feilposter i Off-Topic delen av forumet. Kan dere ikke heller flytte posten til den kategorien den hører hjemme, så kan diskusjonen fortsette der?

 

Håper jeg kan få svar på dette. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En løsning jeg syns er bedre, er at brukerne leser retningslinjene, og bruker hodet når de skal lage en ny tråd. :)

 

Tenk over følgende når du lager en tittel: ville du selv besøkt en tråd som het "HJELP! ! !"?

 

Men, vi har etterhvert begynt med et standardisert "denne tittelen er ikke bra nok, fiks det ellers blir tråden stengt"-innlegg istedenfor å stenge. Om det har ønsket effekt, er gjerne litt for tidlig å si..

Lenke til kommentar

Dette er tatt opp utallige ganger før. Hvis man praktiskerer flytting og redigering av emnefelt er det jo ingen grunn til å skjerpe seg for brukerne det gjelder. De får jo hjelp likevel. Dermed vil arbeidsmengden/antallet feilposter og poster med dårlig emnefelt øke kollosalt, og vi ender med et forum som ikke blir moderert skikkelig. Og det er jo ikke ønskelig.

 

Da er det bedre å stenge. Brukeren lærer seg slik at om han vil ha hjelp poster han i riktig kategori og med et bra emnefelt neste gang. Med trådstarters forslag her blir det ny jobb for moderator neste gang.

 

Når det gjelder konsekvent stenging kan vel unntaket være helt ferske forumbrukere som får litt hjelp. Ser det har blitt praktisert i mange tilfeller.

Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...