Gå til innhold

Test av nintendo DS.


Anbefalte innlegg

INNLEDNING

 

Egentlig hadde jeg tenkt å kjøpe meg en psp, men noe fikk meg til å ombestemme.

Pluttselig hadde jeg gått inn på spaceworld og kjøpt meg en splitter ny nintendo DS. Det var fankern meg ikke noe dårlig kjøp. Mens GBA baserte seg på enkel bitmap grafikk, har nintendo oppgradert sin DS med full 3D grafikk. Med støtte for WiFi er ikke bare ds en konstant spille maskin, men også et ideelt verktøy for komunikasjon. For å gi bedre spillbarhet har nintendo også utstyrt sin hådholdte ds med mikrofon og dobble skjermer

hvor den nederste er trykkfølsom.

Nintendo_DS_GBASP.gif

Nintendo DS er blitt en god del større, enn GBA sp.

 

DESIGN

 

 

Designet er ikke av beste man finner på nintendo ds. Med dimensjoner på 13,5x7,3 cm og en tykkelse på 2,8 cm, samt en vekt på 260 gram, er det helt klart at dette DS ikke hører hjemme i den trange bukselomme. Maskinen kjennes ganske forvokst i forhold til de to skjermene. Derimot kjennes DS`en solid ut, og det er bevist i en test hvor den ikke knakk sammen før etter godt og vell hundre fall i gulvet, i motsetning til konkurenten playstation portabel som kapitulerte etter 26 fall i bakken.

Tastene på maskinen er også av det bedre nå det gjelder design. De var passe myke og hadde god respons. Forran på maskinen er porten for DS spill. Bak er porten for GBA. Desverre er det ikke noe deksel som beskytter portene. Dermed er det fritt fram for fukt og støv. Så jeg anbefaler å ha to spillkasetter i hele tiden. Volumknappen er av det kjipe slaget. Den sitter bak på maskinen , og er så liten og trang at jeg pekepennen for å bevege på den. Nintendo har altså gjort en dårlig jobb når det gjelder design.

 

GAMEPLAY, GRAFIKK OG LYD

 

OK, så var ikke designet DS`ens sterkere side. Men når det kommer til grafikk og spillbarhet så er man inne på det sterkere feltet. Touch skjermen var noe av det heftigste av alt. Forutenom å gjøre menyvalg, kan man også bruke den trykkfølsome skjermen til å styre i spillene. For eksempel i racingspillet ridge racers kunne jeg styre rattet på bilen med pennen. Og i demoversjonen av metroid prime hunters jeg kunne bare trykke på skjermen for å skyte ned fiender. Heftig! :thumbs: Nintendo har også smelt til med mikrofon, noe som helt enkelt betyr at man bare kan styre spillet med stemmen. Men så langt er det bare et spill som tar i bruk mic`en.

Grafikken kan jeg ikke si annet at den er kjempebra.Om ikke like bra som på playstation portabel. Jeg synes Grafikken er en slags mellomting mellom nintendo64 og gamecube. Og selfølgelig er det snakk om full 3D grafikk her, og ikke GBA simple bitmapgrafikk.

150839_full.jpgmetroid-prime-hunters-20041007034630406.jpg

Maskinen er kanskje stor og tung,men Grafikk og gameplay er på toppen.

Til venstre:Bildet er fra ridge racer`s.Den nederste kan brukes til å styre bilen.Til høyre: Metroid prime hunters.Man kan trykke rett på den trykkfølsome skjermen for å skyte ned fiender.

Lyden er også kjempebra. Det vil si høytaleren og ikke hodetelefoner

da det var veldig mye brusing i bakgrunnen. Selve skjermene er også av bra kvalitet. Hver av dem har oppløsning på 292x196 pixler, og 262 000 farger taler for seg selv. Batteritiden er heller ikke så verst. Nintendo lover 6-8 timer med spilling før batteriet takker for seg.

 

TRÅDLØST

 

 

Trådløs multiplayer er også av de sterkere kortene til nintendo ds. I enkelte spill kan opptil åtte personer spille trådløst sammen. DS download play lar i enkelte spill bare en person ha spillet, mens de andre spillerene bruker DS`ene sine som modem

og kan dermed spille trådløs multiplayer. Ikke er det bare mulig å spille multiplayer, men også chatte. Pictochat er et chatteprogram som lar opptil 64 ds eiere chatte med hverandre fordelt på 4 chatrom. Lengden er 30-60 meter, avhengig av omstendighetene.

Men det mest spendende av alt er nok støtten for WiFi.

Er man i et område med trådløst nettverk kan man bare sette seg ned og spille med folk fra hele verden. Enda er ikke noen spill som støtter onlinespilling, men nintendo lover både spill og trådløst internett innen utgangen av dette året. Mic`en vil kunne brukes til å sende talemeldinger. Det spekkuleres også på om det vil lanseres et kamera for videochat. Man vil også kunne laste ned spilldemoer og eksttra innhold via internett. :thumbup: WiFi støtten vil også kunne brukes til IP telefoni. Men enda er wifi støtten ubrukelig.

 

KONKLUSJON

 

Med DS har nintendo tatt et steg inn i framtiden ,når det gjelder håndholdt spilling.

Med god grafikk, touchscreen, mic og solide trådløse funksjoner, samt en lav pris er

nintendo en god reisekamerat når du må forlate din gamecube, pc, xbox eller PS2.

 

+ Knallbra grafikk.

+ Touchcreen er kult.

+ Innebygd mikrofon.

+ Fin pris

+ Solide trådløse funskjoner.

+ Batteritiden

 

 

- Ikke verdens beste design

- Ingen multyplayer på GBA spill.

- Få innstillningsmulighter i forhold til skjerm og lyd.

- Så langt er WiFi støtten ubrukelig.

- Kjip voluknapp.

- Ikke verdens beste lyd med hodetelefoner.

- Må slåes av når man bytter spill og er lei av å

chatte i pictochat.

hatte i pictochat.

post-160-1116113790_thumb.jpg

Endret av simerix
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 3 uker senere...
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...
Grafikken er langt bedre enn det som er på screenshots`ene der. :) De er jo forstørret en god del.

Nei, de er like store som oppløsningen på skjermen...

 

Dessuten har jeg spillt på en DS flere ganger, og grafikken er ikke akkurat god i forhold til fks. PSP...

Lenke til kommentar
Nei, de er like store som oppløsningen på skjermen...

 

Dessuten har jeg spillt på en DS flere ganger, og grafikken er ikke akkurat god i forhold til fks. PSP...

 

Nå tuller du, ikke sant? For det første: De skjermbildene er kraftig forstørret

For det andre: Skjermbilder fra spill blir adskillig dårligere når de vises

på en dataskjerm.

 

Har du i det heletatt prøvd DS eller? ;)

Endret av simerix
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...