Jump to content
Sign in to follow this  
JanSo

LAN er "enabled", men ingen internett!

Recommended Posts

Jeg har en router som fordeler internetttilkoblingen min. Alle portene fungerer og er testet. Jeg har en windows XP maskin som er koblet til, men jeg kommer ikke inn på internett med den. Local Area Connection står som enabled med DHCP, og det går å pinge default gateway. Det går derimot ikke å pinge f.eks www.sol.no XP firewall er skrudd av.

 

Er det noen andre instillinger som må gjøres får å få tilgang til internett?

Share this post


Link to post
Annonse

Skriv ipconfig /all i dos og lim inn det du får her.

Gi og mer info, slik som internettleverandør, modem...

Edited by henny

Share this post


Link to post
Skriv ipconfig /all i dos og lim inn det du får her.

Gi og mer info, slik som internettleverandør, modem...

Host Name: Jan

Primary Dns Suffix:

Node Type: Unknown

IP Routing Enabled: No

WINS Proxy Enabled: No

 

Ethernet adapter LAC:

Connection-specific DNS suffix: online.no

Description: NVIDIA nForce MCP Networking Controller

Physical Address: 00-0E-A6-0C-22-B9

Dhcp enabled: Yes

Autoconfiguration Enabled: Yes

IP Address: 10.0.1.2

Subnet Mask: 255.255.255.0

Default Gateway: 10.0.1.1

DHCP server: 10.0.1.1

DNS Servers: 10.0.1.1

Lease Obtained: Sunday, April 17, 2005 5:45 PM

Lease Expires: Sunday, April 17, 2005 9:45 PM

Share this post


Link to post
Node Type: Unknown

På mitt system står det Nodetype: Broadcast

 

Har du satt routeren din til å motta IP dynamisk?

Hva slags modem og router har du egentlig?

 

Sceptic

Share this post


Link to post
Node Type: Unknown

På mitt system står det Nodetype: Broadcast

 

Har du satt routeren din til å motta IP dynamisk?

Hva slags modem og router har du egentlig?

 

Sceptic

har flere maskiner som er koblet til routern nå som er på nettet. Jeg har også testet om tilkoblingen til PCen funker med en bærbar PC.

Share this post


Link to post

Hvilke addresser har de andre maskinene?

Virker rart at du får addresse 10.0.1.2 hvis de andre maskinene har vært på LANet lenger :hmm:

 

Sceptic

Share this post


Link to post
Hvilke addresser har de andre maskinene?

Virker rart at du får addresse 10.0.1.2 hvis de andre maskinene har vært på LANet lenger :hmm:

 

Sceptic

På den dataen jeg sitter på nå får jeg at:

Router: 192.168.1.1

IP Address: 192.168.1.37

Share this post


Link to post
Hvilke addresser har de andre maskinene?

Virker rart at du får addresse 10.0.1.2 hvis de andre maskinene har vært på LANet lenger  :hmm:

 

Sceptic

På den dataen jeg sitter på nå får jeg at:

Router: 192.168.1.1

IP Address: 192.168.1.37

Da er det helt klart noe muffens med DHCP-oppsettet ditt på maskinen som ikke kommer seg på nett.

 

START --> Settings --> Network Connections --> Høyreklikk Local Area Connection --> Properties --> Velg Internet Protocols (TCP/IP) --> Klikk Properties --> Sjekk at det er huket av for Obtain an IP address automatically og Obtain DNS server address automatically.

 

Sceptic

Edited by Sceptic

Share this post


Link to post

Har stilt inn på obtain automatically ja... :S:S

 

Prøvde å pinge 192.168.1.1 på PCen

Fikk:

Reply from 10.0.1.1 Host Unreachable

Reply from 10.0.1.1 Host Unreachable

Reply from 10.0.1.1 Host Unreachable

Reply from 10.0.1.1 Host Unreachable

 

Så ett eller annet om packets sent og recieved

 

Når jeg prøver å pinge andre IP adresser på netterverket får jeg også opp Reply from 10.0.1.1 Host Unreachable

 

Og 4 packets recieved og 0 loss

Edited by JanSo

Share this post


Link to post

Sjekk hvor stort adresse-området er satt i routeren din.

I min router heter dette "IP-pool" og er satt til 192.168.1.2 til 192.168.1.254.

Hvor mange maskiner har du på LANet?

Har du flere nettverkskort i maskinen din?

 

Sceptic

Edited by Sceptic

Share this post


Link to post
Sjekk hvor stort adresse-området er satt i routeren din.

I min router heter dette "IP-pool" og er satt til 192.168.1.2 til 192.168.1.254.

Hvor mange maskiner har du på LANet?

Har du flere nettverkskort i maskinen din?

 

Sceptic

Maskinen min har 2 nettverkskort på hovedkortet.

Vet ikke hvordan jeg finner ut IP-pool, men routeren er 192.168.1.1

Og på de andre maskinene jeg har sjekket er det bl.a. 192.168.1.35,36 og 37

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...