Gå til innhold

Auda. På tide å gjøre tastaturet reint?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er jo på sykehus da! en pasient som har virus, og befinner seg i samme rom som

legen skriver journaler, er tastaturet dømt til å få masse bakterier over tid!

 

bakterier sprer seg gjenom luft, og 1000 bakterier har pass på toppen av en knappenål

 

Den hittil mest brukte løsningen for mange sykehus er et gummideksel som beskytter tastaturet mot smitte og som kan steriliseres. Problemet er at de fleste leger ikke liker beskyttelsen og kaster dekselet.

Lenke til kommentar
på tide med en vår rengjøring ja :yes:

 

Husker vi tok noen bakterie prøver på skolen, av blant annet et tastatur.. og jeg skal si det slo ut i alle slags farger av den prøven :roll:

 

Så vask henderne ofte gutter og jenter :thumbup:

Nytter lite å vaske hendene ofte. Du er borti utrolig mye dritt (dørhåndtak og penger, f.eks.) i løpet av dagen, og du vil alltid ha bakterier på hendene. Bakteriene som godgjør seg i/på tastaturet, er bakterier du er vant med, og de er av ingen fare for deg.

 

Det artikkelen belyser, er at leger er for slepphendt med å vaske hendene mellom hver kunde. La oss si at lege 1 kommer inn i rom 1 og møter pasient 1. Pasient 1 hoster, og under undersøkelsen får legen bakterier på hendene. Han vasker ikke hendene, og skriver litt på tastaturet. Han går så videre til rom 2, hvor pasient 2 venter. Han undersøker personen uten å vaske hendene, og sprer derfor bakteriene fra pasient 1 til pasient 2. Han skriver også litt på tastaturet i rom 2, og går så hjem. Så kommer lege 2 inn i rom 1. Han undersøker pasient 3, og skriver på tastaturet, og får dermed pasient 1s bakterier på hendene. Dette kalles krysskontaminasjon, og kan enkelt forhindres. Enten ved bruk av hansker mellom hver pasient, eller ved grundig vask/desinfisering av hendene. Problemet er at dette kan føre til allergier, og tar tid, henholdsvis.

 

Den artikkelen har ingen relevans for datanerder. Det å ta i dørhåndtaket til toalettet på et utested er mye farligere, sånn sett.

Lenke til kommentar
Den artikkelen har ingen relevans for datanerder. Det å ta i dørhåndtaket til toalettet på et utested er mye farligere, sånn sett.

Vet da det. Men en liten tankevekker for oss som har VELDIG dårlig samvittighet ovenfor tastaturet sitt når det gjelder vedlikehold :p (mitt har ikke vært snudd opp-ned engang på 5 år)

Endret av brsseb
Lenke til kommentar

Den artikkelen har ingen relevans for datanerder. Det å ta i dørhåndtaket til toalettet på et utested er mye farligere, sånn sett.

 

Er det bare datanerder som vanker på forumet her? ;) Strengt tatt så har vel artikkelen relavans for de aller fleste som er i kontakt med datautstyr. Ser man på andelen menn som gir blaffene i å vaske hendene etter et toalettbesøk ute IRL så vil jeg tippe at den samme andelen dropper håndvasken hjemme også når de skytler mellom PCn og dassen ;) Tenk på det dere når dere er på besøk hos kompisene deres. Om man blir syke av disse bakteriene som hører til normalfloraen vår er en annen sak da.

Lenke til kommentar
Om man blir syke av disse bakteriene som hører til normalfloraen vår er en annen sak da.

Det er nettopp derfor jeg mener at artikkelen ikke har noen relevans for verken datanerder eller allmuen generelt. Typisk VG-journalistikk med "sjokk og horror"-overskrifter som mannen i gaten klarer å feiltolke. Jeg er sikker på at det er folk i Norge som går i gang med å rengjøre tastaturene sine as we speak.

Lenke til kommentar

Jeg jobber for tiden med et hygieneprosjekt på et større sykehus i Norge i forbindelse med e- læring rundt hygiene. Ekspertene der forteller meg at tastaturer til vanlig ikke er farlige, fordi bakterier og virus ikke klarer å leve på et tastatur lenge nok til at smittefaren blir særlig stor. Visste du at man må vaske hendene i varmt vann i overkant av ett minutt for å bli ren? Det var nytt for meg.. Det er lenge..

Lenke til kommentar
Vanskeligheten med tastaturer er at man ikke han helle klor på dem. De virker ikke så bra etter at man har gjort det, sier dr. Allison McGeer til The Globe and Mail. Når tastaturene ikke kan rengjøres eller steriliseres på en effektiv måte, lever skitten og bakteriene i beste velgående videre.

 

Nei, men man kan som sagt kjøpe tastatur som man kan "brekke" eller brette hvis man vil si det, disse tåler sprit. Dvs : Man kan ta en klut med 96% og tørke av dem en gang i blandt... Burde hode til å kverke noen bakterier, eneste problemet er jo at disse tastaturen er helt ubrukelige til å skrive fort på.

Men, ville heller skrevet sakt enn å krepere av bakterier.

 

Stakkars tastaturet mitt, lurer på om det er noen kolonier i det etter å ha vært i bruk i +-5 år...... :whistle:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...