Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

EAC ExactAudioCopy er vel annerkjent som det allerbeste rippeprogrammet men ogsaa som litt vanskelig aa sette opp. Imidlertid er det blitt en del enklere med den siste utgaven. EAC er ikke komplett uten LAME, siste utgaven faar du her Faareslaar at du tar en titt hos Coaster Factory: http://www.ping.be/satcp/tutorials.htm for hvordan du setter opp EAC. Eller er CDEX ogsaa et veldig bra rippeprogram: http://www.cdex.n3.net/

 

Naar det gjelder oppsett av LAME saa er det EAC foreslaar helt glimrende men vil du eksperimentere litt mer kan du ta en titt i denne traaden over paa forumet til CD-RW.org: http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/1912

Lenke til kommentar

durabit

Det beste rippe programmet er audiograbber(med lame),en ting du må tenke på er at det er ditt system som gjør at det tar lang tid,eg har p3 1000 og programmet trenger ca 12min på en cd,testet på en p4 1800 og det var et fly i forhold til min gamle slitte p3 1000,og en ting til har du en rask cd-rom eller dvd er og veldig viktig,eg har en plextor og den er veldig rask,på slutten av cd er den opp i 34x og det er bra.

Kjetil

Lenke til kommentar

Jeg har en Plextor men EAC rangerte faktisk DVD-spilleren som bedre. Skulle klart hatt en kjappere prosessor. Det blir nok en oppgradering til høsten. Jeg testet ut EAC med variabel bitrate. Det skulle visst gi like bra kvalitet som 256 kbit. Jeg har et drittdårlig lydkort, SB 128, så det må nok bort. Vurderer et Terratec lydkort EWS 24/96.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-07-05 14:14, Nysil skrev:

MusicMatchJukeBox da?

Genialt det også... :wink:


 

 

Dette jeg bruker og det fungerer strøkent. Trykker bare på Rec så tar den opp CD'en i Mp3-format. Tar opp cd'ene på 3ox hastighet på maskina mi (med andre ord: bruker to minutter på å ta opp en CD på en time..).

Lenke til kommentar

Eg bruker kun musicmatch jukeBox når eg convertere fra cd til mp3Pro,ellers syns eg lydkvaliteten ikke er bra i musicmatch,lame er bedre lydmessig,eg ser at mange bruker progrmmer som er raske til å rippe en cd,det er ikke så viktig syns eg,vil heller vente ca 12min på en cd med bedre lyd enn en raske ripping med dårlig lyd.

Kjetil

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Er det ingen som bruker Easy CD-DA Extractor (www.poikosoft.com) til ripping/komprimering? Det er jo helt genialt enkelt, og ikke minst - stabilt. Med LAME (eller hva det nå enn måtte være for slags codec du vil bruke), så funker dette programmet helt topp.

 

Du kan gjøre innstillinger på det meste, men likevel er det enkelt i bruk. Har snart rippa og komprimert 3000 CD´r med Easy CD-DA nå, og har fulgt dette programmet gjennom utviklingen det har hatt, og blir bare mer og mer fornøyd med det.

 

På den maskinen jeg bruker til ripping nå, så går ripping og komprimering av en CD unna på mellom 4-6 minutter, avhengig av lengde på CD´n, bruker LAME i variabel bitrate eller konsekvent 192kbs.

 

Nei, jeg får ikke prosenter av salget av programmet :wink: Jeg er bare usedvanlig godt fornøyd med dette. Du kan hente ned en trial-versjon og teste det - men jeg må jo si at Easy CD-DA er det eneste rippe-programmet jeg har funnet det verdt å betale for. Har prøvd de fleste andre vanlige programmene, men ingen har vært så stabile som dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...