Gå til innhold

Hjelp! Har plasma - trenger hjemmekinoanlegg!


Anbefalte innlegg

Hei,

 

jeg kan få kjøpt en plasma billig, panasonic th-pwd6ex. Brukt kontinuerlig i ett år (stått i en butikk), men skal være enda 20 000 timer igjen på garantien. Ingen innbrenning. Får den også veldig billig, så jeg har bestemt meg for å slå til på den.

 

Men - så er det et par ting jeg lurer på. Hva slags kabel bør jeg kjøre mellom DVD og plasmaen? Komponent? RGB? Composite? S-Video? Har også skjønt at jeg bør ha progressive.... noe man bør vite der, eller være obs på når man kjøper?

 

Så er det det med lyden da.... for å sikre at alt funker har jeg mest lyst til å kjøpe en "ferdig-pakke", føler det er tryggest. Har lest sånn passe om DTS, AC-3, 5.1, Dolby..... men ønsker meg gjerne noen kommentarer før jeg kjøper. Også interessert i om noen kan anbefale, evt advare mot, forskjellige løsninger. Foreløpig vurderer jeg disse fra Elkjøp:

 

SONY DAVSB300 - http://tinyurl.com/4fp4f

JVC THS8 - http://tinyurl.com/6fdk9

PANASONIC SCHT870EGS - http://tinyurl.com/54l9o

 

Noen som har noen kommentarer på disse?

 

Har forøvrig også en Xbox som jeg gjerne skulle ha koblet på dette anlegget.... :) Men det er ikke så viktig, mer en bonus.

 

I utgangspunktet tror jeg jeg må sette 5000 som grense, eller bør jeg bite i det sure eplet å gå litt over når jeg først skal kjøpe meg noe? Eller kan jeg faktisk klare meg bra med noe mindre? Bor i blokk så for mange watt er ikke vits i å skaffe seg.... :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vet ikke hvilket forhold du har til Hi-Fi,men de ferdiganleggene der er møkk i mine ører!! La det være sagt at jeg er kresen,men en viss kvalitet bør det være.

Når du har en så bra TV,så bør lyden stå i stil med bildet. Du bør minimum bruke 10000 på et surroundanlegg,helst mer.

Jeg kan hjelpe deg med forslag til 10-15000,men ikke til 5000 fordi det er møkk som du ikke bør vurdere en gang.

Lenke til kommentar

Vel, mitt forhold til Hi-fi er rimelig dårlig, jeg har egentlig null peil. Har et stereoanlegg som kostet meg 3000 spenn i 1990..... :thumbup: Men - jeg er interessert i å få noe ordentlig. Har noen kamerater med "hjemmekinopakker" som de har kjøpt for en 1500-2000 kroner, en til og med til 3500, og de er rævva alle sammen...... bakhøytalerne er jo på størrelse med pc-høytalerne mine på pulten.....

 

 

Må jeg opp i 10 000 så må jeg vel opp i 10 000, men da vil jeg gjerne høre forskjellen! Lar det seg gjøre på noen måte? Vet at Hi-fi klubben har demo-rom, men på Elkjøp er det sjelden ting er utstilt.... Man kan jo være blodig frekk og "kjøpe" alle sammen og returnere de innen 30 dager og så velge det beste, men vil helst ikke det....

 

 

Men, la oss si jeg klarer å hoste opp 10 000 da, (ved å¨leve på spagetti og ketchup noen måneder.... :) ) hva kan jeg få da? Igjen, jeg trenger bra lyd, men har ikke noe behov for masse lyd, jeg bor som sagt i blokk.....

 

Er takknemlig for alle tips! :)

Lenke til kommentar

Med Audio Pro og Marantz surroundpakke får du mye for pengene.Eller denne Marantz/Audio Pro pakka,hvis du ikke har så god plass til høyttalerene.

 

Personlig er jeg ikke så opptatt av å ha et "show off" hjemmekinoanlegg.De fleste klarer seg med et hjemmekinoanlegg som denne Sonypakka.Men skal du bruke anlegget til musikklytting i stereo,er det straks noe annet.Da er det etter min mening,10k et minium å bruke på hjemmekinoanlegg.

Endret av egmur
Lenke til kommentar

DVD-receiver

NAD L70:3 498,00

http://www.hifiklubben.com/no/produkter/hj...iver.htm?id=482

 

genial komplett løsning som kan drive rimelig tunge høytalere og har sub ut gang til en aktiv sub

 

Høytalere

PODSPEAKERS Micropod : 3 998,00

http://www.hifiklubben.com/no/produkter/ho...tem.htm?id=5111

 

disse har god lyd , noe svak bass for en frak som meg , men for en blokk er det nokk i masse vis , og så er di tøffe og se på , hadde disse selv i none dager (med samme amp som anbefalt) spilte som juling

 

 

eventuelt

 

noe usikre på om disse "passer" , men dali er kjent for og være lette av seg (i mine øyne) og ampen har mye kraft (anbefaler fortsat samme amp)

http://www.hifiklubben.com/no/produkter/ho...tem.htm?id=4763

men di ville vært glimrende , dog 12000 i pris

 

 

eventuelt kan du finne andre høytalere som passer din smak , er fortiden på leting etter nye til min nad l70 som jeg er fornøyd med

Lenke til kommentar
DVD-receiver

NAD L70:3 498,00

http://www.hifiklubben.com/no/produkter/hj...iver.htm?id=482

 

genial komplett løsning som kan drive rimelig tunge høytalere og har sub ut gang til en aktiv sub

hmm.. hva med nad dvd-receiver'n sammen med audio pro pakken?

 

kanskje det ville vært no.

 

har ikke vært borti den recievern selv, men det høres jo forholdsvis bra ut..

tja høytalerne evirket helt greie di , og hivst det er en tv med sølvfinich så får jo alt samme farge noe som er et +

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...