Gå til innhold

Den frie kafeen


Anbefalte innlegg

Det er relativt vanlig at chippen som har ansvar for å holde styr på tida går litt for fort / for sakte per sekund, noe som baller seg opp etterhvert (et par dager gir meg ca. 1 minutt foran faktisk tid). En enkel måte å holde styr på dette er ved å synke med NTP (Network Time Protocol) en gang om dagen eller så.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg prøvd faktisk å kompilere egen kernel igår. Det tok nesten 2 timer, og jeg fikk ikke wireless til å virke. Mulig jeg gjorde noe galt, eller at 2.6.14 ikke er kompitabel med et eller annet. Importerte configfila fra den forrige kernelen før jeg begynte å modifisere forresten.

 

Har prøvd å fjerna endel services, og det blir riktignok kjappere, men ikke med mye. *vurdere å hoppe over gdm, og gå direkte til kommandolinja*.

Endret av dabear
Lenke til kommentar

De to største synderne i oppstarten av ubuntu hos med var oppsett an trådløst nett og hotplug.

 

Hotplug er utrolig treg, på Archlinux er nettop hotplug blitt vraket for et nytt system, hwdetect, der man utnytter modalias'er fra kjernen til å laste de riktive modulene. Det er en relativt ny tingng i kjernen, men det fungere overraskende bra. Der hotplug brukete ca 20 sek på min maskin bruker hwdetect <1sec og i tillegg opdager den mer hw. Dette fungere så bra at jeg vil tro det vil komme tilsvarende løsninger i andre distroer med tiden.

 

En annen ting som er tregt i Ubuntu er opsett av wlan, vet ikke hvorfor! Oppstartstid i Ubuntu er hos meg 1.30min men det er 30sek i archlinux, og det er med identisk oppsett og ingen av de er tweeket for å senke oppstartstid! Så ubuntu har en del å hente :)

 

Så digg ut mye av det ny i Dapper, men det meste er jo gnome-ting som kommer til alle distroer når Gnome2.13 kommer. Angående gstreamer0.10, så kan det vel fortsatt fjernes i gjen hvis ikke alle programmer støtter det i tide, men å putte den inn nå vil jo pushe litt på utviklere, og de vil nok gjerne ha den med! Polypaudio var jo med i Hoary en stund, men ble fjernet til for esd igjen før release.

Lenke til kommentar

Når jeg lar Ubuntu'en stå på over lengre tid øker alltid RAM Usage sakte men sikkert. Jeg har 512mb ram. P4 2,7 GhZ prosessor. Når jeg starter opp dataen og ikke kjører noe som helst bruker den ca. 25 %, men etter kanskje 1-3 dager er den oppe i hvertfall 45 % uten at noe kjøres. Da er det lett å merke at dataen er treigere. Er det noe jeg kan gjøre med dette annet enn å restarte maskinen annenhver dag?

Lenke til kommentar

Noen som vet hvordan støtten (playbackstøtte, i det minste) for lydkortet ESI Juli@ er i Ubuntu? Har nettopp kjøpt det, og lurer litt på om jeg tør å sette det inn i maskinen for å ødelegge bytteretten. :/

 

 

og ja, jeg har googlet. Fant en changelog for en eller annen versjon av linux-kernelen (stod ikke hvilken) som sa at kode for det var skrevet, men at støtten var "incomplete". Dette var et halvt år siden, tror jeg.

Lenke til kommentar

Det bør da være noen generiske drivere som gjør at playback i det minste vil fungere? Trodde egentlig driver-trøbbel var noe som var historie, med unntak av wlan, et fåtalls printere og skjermkort. :/

 

Opptaksfunksjonaliteten vil jeg uansett reboote til WinXP for å bruke, da jeg har skikkelig programvare der (Cubase, Nuendo etc.).

Lenke til kommentar

Driverstøtte er vanligvis ikke et problem, men nå må du merke deg at det gjelder for "normal" HW. Siden de som lager ESI Juli@ ikke gir ut drivere til Linux må noe andre lage drivere, nå er ikke akkurat Linux kjent for å være en attraktiv plattform for lydproduksjon. Derfor har ikke slike kort noen høy prioritet for dem som utvikler drivere til Linux.

 

Det er mulig at det finnes drivere som støtter noen funksjoner, men jeg har ikke funnet noe som bekrefter dette.

Lenke til kommentar
nå er ikke akkurat Linux kjent for å være en attraktiv plattform for lydproduksjon.

5306609[/snapback]

Ehh... Jo?

 

Det var vel ein av dei plassane Linux lengje har vore overlegent Windows. Kanskje ikkje

for hobby-musikarar, eller musikarar i det heile. Men for tunge, tunge lydjobbar der

minimum forsinking er viktig, er Linux stort.

 

Er ikkje få lydfolk på mailinglista til CK. CK har jo ein god del (nesten)realtime-patcher.

 

Men nå igjen; eg kan taka heilt 100% feil. - Men nett på lyd har eg vore av den oppfatting

at Linux var særs langt. (Finst mange lydprogram til Linux, avanserte og kraftige).

Lenke til kommentar

Er ganske sikker på at ESI Juli@ benytter samme chipset (envy24 eller envy24HT) som M-Audio Audiophile 2496, som ser ut til å være støttet på alsa-project.org (var ikke så alt for lett å forstå noe der, men tror det er støttet).

 

EDIT: Rotet litt i mailing-listen til ALSA, og det ser ut til at jeg tok feil. Var ice1712, og det ser ut til at det finnes heller dårlige drivere til det:

 

>  * The analog output works but only sound from files can be played. The

>    signals at the analog and digital input do not show up at the analog

>    output.

>  * The analog input doesn't seem to work. I cannot record any signal at

>    the analog input or 'route' it to the analog output. So, I guess the

>    signal at the analog input is muted although there is no such switch

>    in the mixer.

>   

>  * Signals at the digital input can be recorded and can be switched to

>    the digital output but they are very distored.

>   

>  * The volume-controls in alsamixer still have no effect.

 

Så output fra f.eks. amaroK eller VLC vil ikke fungere dersom jeg ikke kjører det indirekte via fil elns (mener å ha sett VLC ha en output-modul for å gjøre noe sånt)?

Endret av jorgis
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...